(Anket) Atlanabilir ve Atlanamayan Video Reklamları

Hangi reklamları aktif ediyorsunuz?

• Sadece Atlanabilirler

Oy: 74 40,4%
  • Sadece Atlanamayanlar

Oy: 8 4,4%
  • Sadece Uzun Atlanamayanlar

Oy: 5 2,7%
  • Atlanabilir ve Atlanamayanlar

Oy: 19 10,4%
  • Atlanabilir, Atlanamayanlar ve uzun Atlanmayanlar

Oy: 67 36,6%
  • Hiç birini aktif etmem

Oy: 10 5,5%

• Kullanılan toplam oy
    183

Web_Scripti

Kayıtlı Üye
Web sitesi
www.videoyap.com
Merhaba Arkadaşlar,

Dün öğleden sonra youtube yeni bir güncelleme yaptı. Bir çoğunuz farketmişsinizdir.

Bir kaç sorum var, okuyan arkadaşlar cevaplarsa sevinirim.

1) Atlanabilir Video reklamları derken anladığım kadarıyla klasik bundan önceki reklam tipiydi. 3 saniye sonra reklamın atlanabilmesi gibi.

Ziyaretçiyi en mutlu eden, az para kazandıran video öncesi reklam.(Şuana kadar olan mevcut video öncesi reklam türüydü)

2) Atlanamayan Video reklamları ise kısa süreli ve atlanamayacak video reklamları. örneğin 15 saniyelik video öncesi reklam cıkıyor. Reklamdan sonra çıkacak videoyu izleyebilmek için bu reklamı ziyaretçi atlayamıyor.

Ziyaretçiyi mutlu etmez, sinir hastası eder. Ama 15-20 saniye olacağı için izleyeceği video onun için değerliyse reklamı bekleyecektir. 1. seçeneğin en az 2 katını kazandırır.

3) Atlanamayan uzun video reklamları ise en çok herhalde kazancı verecek reklam türüdür. bu 15 saniyelik değilde 1-2 dakikalık reklamlar herhalde. bu reklamı ziyaretçi videoyu izleyebilmek için atlayamıyor. ve zorunlu olarak reklamı izlemiş oluyor.

Ziyaretçiyi muhakak kafayı yedirtecektir. Altındaki video bulunamayacak türden çok zor bir video olmaması dışında bence ziyaretçi videoyu beklemez. Ama öyle para kazandırır ki akıl hayal durur. 1. seçeneğin en az 10 katı kazandıracağına inanıyorum. Tabi video sıralamalarda kısa sürede düşecektir çünkü ziyaretçi videodada ne kadar kısa süre kalırsa youtube aramalarında o kadar gerilemeye başlar.(Youtube seo)

Ben şahsen 1. reklamı aktif ederim. Çünkü ben spamciyim yaptığım her videoyu her yerde kolayca ziyaretçi bulabilir.

Eğer çok özgün bir kanal olsaydım 1 ve 2 yi aktif ederdim.

spamcı için 1 idealdir ama kaliteli spamcı için 2 de olabilir diye düşünüyorum şahsen 3 ü kullanmam neden derseniz video ne olursa olsun 2 dk reklam izlemem mümkün değil :D

spamcı için 1 idealdir ama kaliteli spamcı için 2 de olabilir diye düşünüyorum şahsen 3 ü kullanmam neden derseniz video ne olursa olsun 2 dk reklam izlemem mümkün değil :D

Aynı düşüncedeyim. Uzun atlanamayını gagnam style aktif etse mesala deli para kazanır kişi ama youtube ziyaretçileri video altından youtube a içlerinden güzel cümleler kurar. Ancak 3. seçeneği aktif edecek kişiler bir eğitim veriyordur. Sabit kitlesi vardır. Onlar kullanabilir. Örneğin çok prof biri photoshop dersi veriyordur. Onla alakalı verdiği derste türkçe alternatif yoktur ziyaretçi izler. Ama alternatifi olsun direk aramada geriler. Kanalın 3. seçenekle aramalarda üst sırada çıkmasına acıkcası imkansız bakıyorum.

Aynı düşüncedeyim. Uzun atlanamayını gagnam style aktif etse mesala deli para kazanır kişi ama youtube ziyaretçileri video altından youtube a içlerinden güzel cümleler kurar. Ancak 3. seçeneği aktif edecek kişiler bir eğitim veriyordur. Sabit kitlesi vardır. Onlar kullanabilir. Örneğin çok prof biri photoshop dersi veriyordur. Onla alakalı verdiği derste türkçe alternatif yoktur ziyaretçi izler. Ama alternatifi olsun direk aramada geriler. Kanalın 3. seçenekle aramalarda üst sırada çıkmasına acıkcası imkansız bakıyorum.

evet 3. de mantıklı olan youtubede başka yerde bulamayacağın bir video var ise istersen izleme der adam :) izlettirir. Ama artık o kadar spam varki adam direkt kapatıp başka yerde arıyor. tabi emeğe saygı gösterim belli bir kitlesi olan adam bunu yaparsa çok güzel kazanır.

Anlaşılıyor kü anket çok garip dağılıma sahip olucak. Videoyapda video odtası reklam bölümünde kişi istediğini seçip yaptırsın. Yoksa isyan çıkar:)

her kanal için farklı uygulanmak zorunda bu sistem mecburen, izlenecek var izlenmeyecek var

Arkadaşlar şuan mobildeyim. Sabah acele olarak çıkmam gerekiyodu video ortalarını girip çıktım. Atlanabilir ve atlanamayan reklam tarzında farklı bi şeyle karşılaştım inceleme fırsatım olmadı. Uzun videolarda bunlardan sadece bir tanesini mi secebiliyoruz?

Edit: imla

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

[MENTION=7797]Web_Scripti[/MENTION] 1 den fazla seçenek seçme hakkı ver ankete

Arkadaşlar şuan mobildeyim. Sabah acele olarak çıkmam gerekiyodu video ortalarını girip çıktım. Atlanabilir ve atlanamayan reklam tarzında farklı bi şeyle karşılaştım inceleme fırsatım olmadı. Uzun videolarda bunlardan sadece bir tanesini mi secebiliyoruz?

Edit: imla

Merhaba Furkan hocam,

Birden çok seçebiliyorsun fakat birden çok seçince hangi tip video öncesi reklamı youtube genellikle yayınlatıyor şuanlık bilinmiyor.

[MENTION=7797]Web_Scripti[/MENTION] 1 den fazla seçenek seçme hakkı ver ankete

:) Onu ben yapabiliyormuyum. Hiç bilmiyordum kurcaladım ama yapamadım. Eğer konuya bir yönetici gelirse bir zahmet anketi çokdan seçmeli yapabilirse sevinirim. Report basıpda mod ve yöneticilerin vaktini almayalım.

bu işinde b.knu çıkartacaklardır eminim uzun atlanamayanı seçip videoya 10 tane reklam koyarlar

Merhaba Furkan hocam,

Birden çok seçebiliyorsun fakat birden çok seçince hangi tip video öncesi reklamı youtube genellikle yayınlatıyor şuanlık bilinmiyor.

:) Onu ben yapabiliyormuyum. Hiç bilmiyordum kurcaladım ama yapamadım. Eğer konuya bir yönetici gelirse bir zahmet anketi çokdan seçmeli yapabilirse sevinirim. Report basıpda mod ve yöneticilerin vaktini almayalım.

Muhtemelen atanabilir video ortası reklamlar ataniyor çünkü tbm oranında çok ciddi bir düşüş var bugün.

Garip belkide adsense veya partnera bağlamadan sadece para kazan yapınca aktif olmuyor olabilir. kanalın adsense veya partnera bağlı detaylıca bende bu youtube yeniliğini kontrol etmedim. Yada 7-10dk üstü vs videolardada cıkıyor olabilir. Çünkü sende süre girme yeride kapalı

ben şimdilik eski stil takılıyorum.sonrada şu atlanamayan uzun reklamları aktif edecegimi sanmam.1-2 kanalda deneme amaçlı açarım sadece,onlarda bence bişey kazandırmayacak çünkü izleyiciler çekip gidicektir :)

ben şayet hepsini açtım :D
ama kategorie göre ki bu açtığım kategori en fazla iki gün kalıyor sonra flagdan güm :/

ben şimdilik eski stil takılıyorum.sonrada şu atlanamayan uzun reklamları aktif edecegimi sanmam.1-2 kanalda deneme amaçlı açarım sadece,onlarda bence bişey kazandırmayacak çünkü izleyiciler çekip gidicektir :)

Olan reklamverene olucak. Boş boş ziyaretçi gidecek. Reklama tıklayım sonra kapatırım belki video oynar diye ilk günlerde herkes deneme amaclı bir kez tıklayacaktır. Deneyeceksen ilk günlerde dene fatih hocam sonra tıklama oranları düşüp senin dediğin gibi çekip gitmeler başlıycak. Youtube seo yapısına görede video aramalarda çekip gittiği için düşecektir. İlk günlerde malı götüren götürdü sonra tıklamalar düşecektir(mal kelimesinden yanlış anlama yapmayınız tabiri caize)

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri