ANKET Spam Parasıyla Kurban Olurmu

Spam Parasıyla Kurban Olurmu ?

• Evet

Oy: 23 63,9%
  • Hayır

Oy: 13 36,1%

• Kullanılan toplam oy
    36
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Hocam kusura bakmayında Dini bir konuda soru soruyorsunuz sonra buna bide anket ekliyorsunuz burda insanların verdigi oyun bir önemi yok .Bütün dünya kesebilirsin dese Dine göre yanlış'sa yine yanlıştır.Siz en iyisi bunu bir hocaya sorun.

konu kapatılmalı [MENTION=9224]mNote[/MENTION] [MENTION=11620]era[/MENTION] [MENTION=14214]doganuzun[/MENTION] [MENTION=9625]Mercurial[/MENTION] [MENTION=10082]Incubus[/MENTION]

Bu konular sanırım forumda tartışılmıyor, ancak bu konu ile ilgili kesin olan şey;

Takip ettiğim bir kaynaktan alıntı ;
Bir kısmı haram bir kısmı helal olan maldan yapılan hayırlarda, yalnızca helal kısmın sevabı alınır, haram kısmın sevabı olmaz.

Bir insan gayrimeşru bir iş yapıp, neticede kazandığı parayı helal işte kullansa, ondan sevap umamaz ve yaptığı işi meşrulaştıramaz. Bu nedenle bu kişiler, "haram kazanıp, o parayla hayır işleyeyim" diyemez.

Kaynak

Bu benim görüşümdür. Herkesin görüşü kendine. Tartışmayalım bu konu üstüne. Sadece inandığım görüşü dile getirdim.

cok özür ama islam dini akıl ve mantık dini kardeşim

sence mantıklımı ... en ufak bir kuşkun varsa bile ki anket açmışssın yinede olmaz..

ara diyanet fetva hattını sor hoca anlamasada alın teri yok risk yok ise helal değildir o kazanç..diyecektir

Yaptıgın spamada bağlı oldugunu düşünüyorum. örnek veriyorum tutupta benim özgün çektigim videoları spamlıyıpta para kazanıyorsan etik olmadıgını düüşünüyorum ama dizi film gibi içeriklerden para kazanıyosan çokda sorun teşkil etmiyor bence

Olmaz en basitinden pc de kullandığımız bir yazılımın bile lisansını satın almalıyız dinen Aksi halde hem günah hemde kul hakkına giriyormuş Cübbeli Ahmet Hoca öyle demişti

Merhaba hocam,

Net birşey söylemek şirke girebilir. Bize "Allah kabul ederse olur" demek düşer.

Ancak mantıken haklı bir kazanç olmadığı için sayılmayabilir. Eğer kendi filminiz, videonuz veya orjinal bir projeniz olsaydı sayılabilirdi. Başka birine ait olan ve ilgili kişiden habersiz haksız bir kazanç sayılacağı için sayılmama ihtimali yüksek. Eğer kazanç elde ettiğiniz video sahibinden izin alırsanız veya helallik isterseniz kabul edilme ihtimali yüksek olabilir.

Din görevlileri tüm sistemleri bilemez. Ancak şöyle birşey söyleyebilir. Eğer o parayı helal kazanç olarak görüyorsan helal olma ihtimali yüksektir der. Eğer içinde şüphe varsa sıkıntı olabilir derler.

Son düzenleme:
Bu konular sanırım forumda tartışılmıyor, ancak bu konu ile ilgili kesin olan şey;

Takip ettiğim bir kaynaktan alıntı ;
Bir kısmı haram bir kısmı helal olan maldan yapılan hayırlarda, yalnızca helal kısmın sevabı alınır, haram kısmın sevabı olmaz.

Bir insan gayrimeşru bir iş yapıp, neticede kazandığı parayı helal işte kullansa, ondan sevap umamaz ve yaptığı işi meşrulaştıramaz. Bu nedenle bu kişiler, "haram kazanıp, o parayla hayır işleyeyim" diyemez.

Kaynak

Bu benim görüşümdür. Herkesin görüşü kendine. Tartışmayalım bu konu üstüne. Sadece inandığım görüşü dile getirdim.

helalı harama katmayın derler ... zaten ince çizgide bu islamiyette

aslında herkes biliyorda işte işimize gelmiyor bazı şeyler.

bunun yeri burası değil..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri