AÖF Kayıt OBP Kırılması Hakkında

mikail9595

Kayıtlı Üye
Arkadaşlar ben askerliği tecil ettirmek için bu yıl AÖFten tercih yapacağım.Ama gelecek yılda YGS-LYS girip inşallah sağlıkla ilgili bir bölüm yazmayı düşünüyorum.Merak ettiğim bu yıl AÖFe kayıt yapıp gelecek yılda tekrar sınava girip bir bölüm seçersem OBP puanım kırılırmı?

Açık lisansta düşüyor ama açık önlisansta düşmüyor diye hatırlıyorum,

2013 yılına kadar aöf programlarının büyük bir bölümüne kontenjan
uygulanmıyordu. Bu nedenle kontenjansız programlara yerleşildiğinde bir
sonraki yıl ek puan kesilmiyordu. Ancak 2014 yılından itibaren tüm aöf
programlarına kontenjan getirildi. Bu nedenle bu yıl yerleşmeniz halinde ön
lisans yada lisans farketmez bir sonraki yıl ek puan katsayınız yarıya düşürülür.

Benim girdiğim dönemde düşmüyordu. Yalnız aöf e sıfırdan başlamanı önermem hocam çünkü 4 yıl aöf te çok zor..

2+2 şeklinde yaparsan daha sağlıklı olur. İyice bozdular sistemi. Önceden her şıktan 4 doğru vardı onu kaldırdılar. 4 yanlış 1 doğruyuda götürüyor. Ayrıca 2 yıllık üni bitirdiğinde dgs sınavına girerek artık aöf e geçiş yapabiliyorsun. Önceden sınavsız geçiş yapılıyordu.

Benim girdiğim dönemde düşmüyordu. Yalnız aöf e sıfırdan başlamanı önermem hocam çünkü 4 yıl aöf te çok zor..

2+2 şeklinde yaparsan daha sağlıklı olur. İyice bozdular sistemi. Önceden her şıktan 4 doğru vardı onu kaldırdılar. 4 yanlış 1 doğruyuda götürüyor. Ayrıca 2 yıllık üni bitirdiğinde dgs sınavına girerek artık aöf e geçiş yapabiliyorsun. Önceden sınavsız geçiş yapılıyordu.

Hocam ben askerliği tecil etmek için AÖFe kayıt yaptırmak istiyorum 1 yıl tecil olsa bana yeter.İstediği bölüm için gelecek yıl sınava gireceğim.Ama AÖFe kayıt yaparsam sanırım gelecek yıl OBP kırılacak.

2 Yıllık üni okuyup sonra dgs sınavı ile aynı bölümden 2 yılda açıktan okuyunca 4 yıllık sayılıp kısa dönem oluyor mu ya da 2 yıllık üni okuduktan sonra nasıl 4 e tamamlayıp askerliği kısa dönem yaparım bilginiz var mı

2 Yıllık üni okuyup sonra dgs sınavı ile aynı bölümden 2 yılda açıktan okuyunca 4 yıllık sayılıp kısa dönem oluyor mu ya da 2 yıllık üni okuduktan sonra nasıl 4 e tamamlayıp askerliği kısa dönem yaparım bilginiz var mı

Tabii ki yapabilirsiniz. Ben bu sayede 2+2 yaparak Kısa döneme denk geldim. Fakat ilerleyen senelerde AÖF Kısa Dönem için Geçersizdir mevzusu çıkarsa bilemem. Şuanlık bir sıkıntı yok..

Aöf ü gerçekten çok zorlaştırdılar. Önceden hiç çalışmadan kendime has yöntem ile testleri toplam 20 dakikada bitirerek sınıf geçiyordum.

---------- Spam Engelliyici 20:19 ---------- Önceki Mesaj 20:13 ----------

Şunu da belirtmeliyim, Fazla çalışmadan geçmek istiyorsanız abudik kubidik bölümler seçmeyin aöfte. Arkadaşım Matematik olmasın diye Kamu yönetimi seçti, ezberin en ala sı çıktı :) Hala bitiremedi :)

Matematiksel işlemden korkmayın. 4 işlemden öteye gitmez, gidemez ...

Son düzenleme:
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri