Ardakaslar Arabam Calışmıyor Yardım Lütfen :)

slsrcn

Kayıtlı Üye
Arkadaslar bügün arabayla yaklaşık 2 saat yol yaptıkdan sonra bir yere uğradım.
Yaklaşık 10 dk sonra geri dönüp marşa bastıgımda marşı 1 tur döndürdü ve kaldı.

Farlar yanıyor
Teyp çalışıyor.
Amfi Çalışıyor.

Ama kontağa bastığımda arabadaki bütün enerji gidiyor.

Sebebini bir türlü anlayamadım

Not: takviye ve vurdurma yaptıktan sonra araba calısıyor. fakat stop ettiğimde tekrar aynı sorun meydana çıkıyor.

Arabalardan çok iyi anlamıyorum ama bizede aynısı olmuştu. Babam marşa bastıgında çalışmıyordu. Aküde felan sorun yoktu. Tamirci geldi baktı arabanın elektriği ile ilgili bir sorun vardı şaşemi ne.

Dostum anahtarı düşürdünmü, anahtarda sorun var bazı araçlarda anahtar başlıgında bir cip olur o arızalanmıştır, aynı sorun benim başımada geldi.Hiçbir şekilde o araba çalışmaz boşuna ugraşmayın.

aynı problem bndede vardı bujileri değiştirdim sorun kalmadı

Farlar yanıyor
Teyp çalışıyor.
Amfi Çalışıyor.

Ama kontağa bastığımda arabadaki bütün enerji gidiyor.
Not: takviye ve vurdurma yaptıktan sonra araba calısıyor. fakat stop ettiğimde tekrar aynı sorun meydana çıkıyor.

Büyük ihtimal şarj motorunda problem var. Akü testlerde sağlam çıkıyor ve takviye yapıldığında normal şarj oluyorsa sorun marş motorunda veya aküde değil şarj motorundadır. Aküyü yeterli ve sağlıklı şarj edemediği için teyp veya amfi çalışsa bile marş'a bastığınızda aküdeki zayıf enerji yetmeyecek ve araba çalışmayacaktır. Çünkü motoru çalıştırmak teyp ve amfi'yi çalıştırmaktan daha fazla güç gerektirir.

forma yazıp oku begen cevap ver pozisyonuyla ugrasana kadar arabaya baksan daha iyi anlayarak ve ogrenerek daha tecrube sahibi olabilirdin : :) marş motoru olabilir motor aksamlarına elektrık gıtmeyebılır

Sole bi durumda var arkadaslar 2 gundur kocaeli izmitre cok yagmur yagdi. Arabayla suyun icindende gectim. Araba fabrikada sicak havayla tek tek allaki sarj motorundan tutun butun kablolari kuruttumm. Takviye yaptik calistirdik. Arabi stop ettim tek marsta aldi. Acaba diyorumki sarj motoruna su flnmi kacti

---------- Mesaj saat 18:58:43 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 18:57:09 civarında gönderildi. ----------

forma yazıp oku begen cevap ver pozisyonuyla ugrasana kadar arabaya baksan daha iyi anlayarak ve ogrenerek daha tecrube sahibi olabilirdin : :) marş motoru olabilir motor aksamlarına elektrık gıtmeyebılır

Amavcm begeni almak olsaydi bunu baska yollardan yapmaya calisirdim. Konuyuda farkindaysan konu disi bolumune actim. Arkadaslarla bu konularda konusmak yasak degil die biliyorum. Iyi forumlar

bujilere felan su da kaçtığı için düzgün ateşlemiyordur, onları tekrardan fıs fıslı hava kopresörüyle yenıden kurut sıkıntı gececektır kardesım

Arabayi vurdurun ve dogru elektrikciye gidin.

Olasi nedenler;

1- Aku bos ( Sarj Etmiyor )
2- Marj dinamosunun burclari sikiyor
3- Aku Kutup baslarinizda oksitleme veya geveseme mevcut.

Aku bosdur. Teyp ve farlara verecegi amper gucu ile marj dinamsounun aldigi amper farklidir. Akunun butun gucunu emer o bir kac saniyede ve akude yeterli elektrik yok ise marjsa basdiginizda butun akim marj dinamosuna gider ve buda diger calisan aksesurlarin kapanmasina yol acar.

Marj dinamosunun burclari sikiyordur. Marj dinamosunun burclarinda sorun varsa, marja basdiginizda bu burclar donmeyi engeller, butun akimi marj dinamosu aldigi icin ve donmedigi icin gecici bir enerji kaybi yasarsiniz. Buda diger aksesurlari kapatir.

Aku kutup baslarinda oksit veya gecseme vardir. Aku kutub baslarinda gecseme veya oksitleme mevcut ise marsa basiliginda butun akimi alacaktir ve enerji atlamasi yapacagi icin yani elektrik kaciracagi icin hem diger aksesurlar kapanacaktir hemde marj dinamasi donmeyecektir.

Mars motoru die bende dusundum ama takviye yapinca mars motoru zaten calisiyor

---------- Mesaj saat 18:54:25 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 18:53:52 civarında gönderildi. ----------

98 model tipo

takviye yapınca zaten marş motoruna dışardan enerji veriyosun o yüzden çalışıyo. %99 marş motorunda sorun var.

bence amfi aküyü emdi yokkuş aşşağı arabayı boşa al araba biraz ilerleyınce vitesi ıkıye tak yavaşda debrıyajdan ayaığını çek ve aynı anda gaz ver araba ateşlenecektır bu şekılde oto elektrıkçiye gıt eğer yokuş yoksa iki üç kişi itlesin ayni işlemi yap geçmiş olsun kardeşim

marş motoru yada meme dedikleri kutucukdaki ucların birisi oksit yapmıstır

:) sıkıntı kalmadı baska bı aractan takvı yeptırdım calıstı. suan normal. arabyı bı kac kez stop ettırıp tekrar calıstırdım cok ıyı calıstı ıns sorun yaratmaz

aynısı basıma geldı :D baska aractan takvıye aldık calıstı aküden

:) sıkıntı kalmadı baska bı aractan takvı yeptırdım calıstı. suan normal. arabyı bı kac kez stop ettırıp tekrar calıstırdım cok ıyı calıstı ıns sorun yaratmaz

Senin yapman gereken, kutup başlarını düzenlemen ve aküyü ölçtürmen.

Büyük ihtimal anfi, araç stop da iken uzun süre açık kaldı veya akü yeterli dolu değil iken açık kaldı yani sorunun tamamen akü.

Boş olabilir, ömrü tükenmiş olabilir, kutup başlarıkaçırıyor olabilir, oksitlemiş olabilir.

olabilir de olabilir. sonuç olarak bütün yol Aküye çıkıyor.
Tecrübe konuşuyor :)

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri