thy takip ettiğim şirketlerden biri değil, bunun nedeni de arka plan da hükümet ile gizli işler çeviriyor olması. bugün öyle, yarın böyle olabilecek bir şirket.
şahsen bana güven vermiyor bu tür katakullilere bulaşmış bir şirket.
gün gelir; propaganda veya reklam için harcama yapar (sırf ülkenin en üst makamında oturan şahıstan emir geldi diye) ve bütçe planlamalarında sapma yaşanır.
arkasında zaten hükümet var, hükümetler geçicidir. yarın bir gün hükümet değiştiğinde, thy'nın hisse değeri ne olacak nasıl etkilenecek bilemeyiz ama benim tahminimce çakılır.
bugün thy üretim mi yapıyor? hayır.
hizmet şirketi, ve hizmeti de hükümet/devlet kolunun yetiştiği bölgelere kadar götürebiliyor veya o kesimler ile anlaşma sağlanabiliniyor.
ama bir de şu açıdan bakmak gerek;
bugün neredeyse kavgalı olmadığımız ülke kalmadı, prestijimiz yerlerde sürünüyor ve buna rağmen thy iş yapabiliyor. eğer ola ki, ileride değişiklik olur da kavgalı ülkeler ile tekrar barış sağlanırsa ve güzel reklam yapılırsa, o vakitte thy daha fazla iş yapabilecek ve şu anki kârının belki de 3-4 katını elde edebilecek.
kısacası, thy'nın önünü görebilmek biraz zor. çünkü hep birilerinin ağızından çıkacak 2 kelime ile + veya - olabilecek potansiyele sahip.
şahsen kendim, uzun vade için thy'a güvenip para bağlamazdım. herkesin kendi bileceği iş tabi ki.
ama borsa da birnevi ticaret, ve ticarette tarafçılığa, partizanlığa ya da holiganlığa yer yoktur.
aynısı dolar bozdurun denildiğinde de yaşanmadı mı?
hani nerede o beleşe yemek verenler, traş eden kuaförler, mağazalarda dolar bozdurana indirim sağlayan şahıslar?
bir kişinin dudağından çıkan 2 kelimeye aldanıp dolar bozduranların hepsi şu an zarar da, ve ülkeye de bunun bir faydası dokunmadı

bu tür şirketler de dikkatli olmak gerek, sana al al derler, kendileri satar.
doları bozdur bozdur derler, kendileri dolar toplar. bunlarla aynı küme de yer alan şirketlere de ben güvenmem şahsi olarak.
düşünüp karar verip buna yatırım yapıp yapmamakta size kalmış. her şey ortada. mantığınız neye el veriyorsa ona yönelin.
(yorumlarım uzun vadeci perspektifinden ele alınarak yapılmıştır)