aselsan hisselerine yatırım yapmayı düşünüyorum

Hocam nasıl parayı kırıyordu bı anlatsana 15 bin dolarim var ama pek bi farklılık olmadida

ne zaman aldınız bilmiyorum hocam. ama 1 bucuk yıl önce benim gibi ücbeş kenara attıysanız kazanmışsınızdır ki dolar alan herzaman kazanır uzun vadede. bekleyin hocam. ;)

Hisse alıp satmak için en uygun yol nedir?
Bankaların uygulamaları falan var ama orda alış - satış arasında çok fark oluyor en makul olanı hangisi hangilerini kullanıyorsunuz ?

ASELS Hisse Detayları - BorsaGündem.com

ASELSAN ASELS Sermaye Temettü

şimdi evimi satılığa koydum başka ev almayı düşünüyorum 20 bin tl kadar miktarda aselsan hissesine yatırım yapmayı düşündüm ama şimdi hesaplamam şöyle oldu 20 bin tl lik kağıt aldım temettü dağıtıldı 40 bin oldu 1 sene sonra kagıtlar 2 ye katladı 80 bin 1 sene daha tutmak istedim tekrar temettü oldu 80 oldu 160 ertesi sene 2 ye katladı 320 hesap yanlış mı oluyor

NOT : Diğer konu kilitlendiği için burdan sormak istedim bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim

hocam aselsan tarıh boyu uzun vadede hep kazandırmıs bır hıssedır.. bu aralar almayı ve uzunca sureler bekleyeceksenız alın derım ama yarın gun ıcı kontrol edın bu ısle yogun ugrasan tanıdıklarım yarın 28 sevıyelerını gorur dedıler..
uzun vadede ınsede cıksada enson aldıgınızdan uyuksek olur ve kazanırsınız uzun vadede..
ama kısa vadelı vur kac yapcaksanız gene yarın gun ıcı bakın dedıgım rakalmlara ınerse ben olsam alırım alanın sormlulugu kendıne aıt tabıkı.

şuan ki aselsanın durumu uzun zamandır pılanlanan bir operasyona benziyor. çünkü aseli çok pazarladılar reklamını bütün forumlarda ve hatta yetmedi sokkaklarda bile pazarladılar borsanın b sinden daha haberi olmayan aselsanın uzun vadede kazandıracağının gaarantisini dahi verdiler ki buda beklentiler dendi. sonuç domino tuzağı aseli patlattılar panik ve aşağılardan bende gireyim diyerek bütün hisselere sıçradı ve sonuş hangi kademede aldılarsa ellerinde patladı. bunun bir oyun olduğunun kanıtı saat 16:30 dan sonra operasyon başlıyor buda abd borsasının açılış saati. Amma bunu yapan abd meril citi credit suit doche bank deselerde nedense inanasım gelmiyor, çünkü o saaten sonra bizim türk bankaların platformları devre dışı oluyor kimin aldığı ve kimin sattığını kapatıyorlar teknik sebep diyorlar tabi bu şekilde açıklama yapmak zorundalar.

Aselsan cok populer oldu son zamanlarda. Herkesin bindiği gemiye binmiceksin. Iyi kar yapti babalar yine.

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Hisse alıp satmak için en uygun yol nedir?
Bankaların uygulamaları falan var ama orda alış - satış arasında çok fark oluyor en makul olanı hangisi hangilerini kullanıyorsunuz ?

bu bıraz bılene sorma ısı bırazda sans ısı..
2kya 3gunde 170tl aldım kımıne gore az kımıne ıyı..
baska bır hıssem var suan o zararda ama hemen satmak ıcın almadm onun gunu var.

hocam aselsan tarıh boyu uzun vadede hep kazandırmıs bır hıssedır.. bu aralar almayı ve uzunca sureler bekleyeceksenız alın derım ama yarın gun ıcı kontrol edın bu ısle yogun ugrasan tanıdıklarım yarın 28 sevıyelerını gorur dedıler..
uzun vadede ınsede cıksada enson aldıgınızdan uyuksek olur ve kazanırsınız uzun vadede..
ama kısa vadelı vur kac yapcaksanız gene yarın gun ıcı bakın dedıgım rakalmlara ınerse ben olsam alırım alanın sormlulugu kendıne aıt tabıkı.

dun msj ı okuyup kendıde dgerlendırıp hısseyı sabah alan olduysa suan karda yatırdıgı rakama gore degısır tabı

aselsan şu an olması gerektiği yer de.
hatta 1.50 - 2.00 tl daha düşebilir.
reklam yaptırıp insanları yönlendirdiler aselsan'a, zirve yapınca da ellerinden çıkardı yabancılar(çakılmanın 1-2 gün öncesinde Türkiye'nin en değerli şirketi diye haberlere çıktı hatırlarsanız, ve kuaför de bile bunun muhabbeti dönüyordu...). şu an aşağı yukarı olması gereken gerçek değerinde.
bunun farkına varamayan küçük ve kısa vadeli yatırımcı zarar etti, sonucunda da "aselsan kaka öcü" diye de laf etmekteler ortalıkta şu sıralar :D
uzun vadeli yatırımcı ise bu düşüşe rağmen hiç dokunmadı, hatta kenarda nakiti varsa bir de üzerine alarak ekleme yaptı şu anki fiyattan :)

kısa vadeciler panikleyerek, daha da dibe ineceğini düşünerekten zararın neresinden dönersek kârdır zihniyetiyle ellerinden çıkarmaya başladılar.
aselsan uzun vade de her daim kazandırır ve geçmişe bakarsanız, kazandırdığını da görürsünüz. krizi fırsata dönüştürün, aselsan'dan zarar ettiyseniz şu an daha çok hisse alıp maliyetinizi düşürmelisiniz. son 4 ayın kârının %50 civarı eridi bu 2 haftalık süreçte.

ama tekrardan yurtdışı kaynaklı alımlar başladı son birkaç gündür, özellikle almanya kanalından talep var.

en geç ocak ayının ortasına kadar son 2 haftalık zararı kapatacaktır aselsan.

bunun yanı sıra, şirketlerin dolar stoklarına da bakmak gerek. hani diyorlar ya, dolar yükseliyor bu nedenle bistte düşüş yaşanıyor falan... en kabarık dolar sotaklayanlardan biri de aselsan... yani korkmaya gerek yok, paniklemeye de gerek yok (acil paraya ihtiyacınız yoksa).

ve ayriyetten dolar mevzusu da açılmış başlıkta, aralık 15'den itibaren dolar gerilemeye başlayacaktır. şu an devlet dış borçlar için dolar topluyor, yılbaşında tatile gidecek olanlar döviz topluyor. yani piyasada döviz sayısında azalma meydana gelmekte, bu da ister istemez normalden biraz daha hızlı şekilde dövizin yükselmesine sebebiyet veriyor.
15-20 Aralık gibi dolar da gerileme başlar, döviz üzerinden al sat yapacaklar dikkatlice takip etsinler bu tarih aralığını. (YTD)

Edit1: Aselsan'ın bu şekilde çakılmasının en büyük sebeplerinden biri de, Türk milletinin borsa'da payının az olmasından kaynaklıdır. Göya Türk Borsası, ama Türkten çok gavurun parası var bizim borsa da. Bu nedenle, olabildiğince sağlam şirketlere biz milletçe yatırım yapmalı ve ortak olmalıyız, ki bu şekilde adamlar paralarını çektiklerinde borsamız gerilemesin çakılmasın veya etkisi en az'a indirilebilsin.

Edit2: Aselsan hisselerindeki grafiği özellikle Almanyadaki ve Türkiye'deki emekli maaşlarının yattığı tarihlerde kontrol edin, yükselişe geçer. Al - Satçılar için değerlendirilebilinir. Maaş haftası Aselsan yükselir, ve 1-2 hafta sonrasında düşer.

Son düzenleme:
aselsan şu an olması gerektiği yer de.
hatta 1.50 - 2.00 tl daha düşebilir.
reklam yaptırıp insanları yönlendirdiler aselsan'a, zirve yapınca da ellerinden çıkardı yabancılar(çakılmanın 1-2 gün öncesinde Türkiye'nin en değerli şirketi diye haberlere çıktı hatırlarsanız, ve kuaför de bile bunun muhabbeti dönüyordu...). şu an aşağı yukarı olması gereken gerçek değerinde.
bunun farkına varamayan küçük ve kısa vadeli yatırımcı zarar etti, sonucunda da "aselsan kaka öcü" diye de laf etmekteler ortalıkta şu sıralar :D
uzun vadeli yatırımcı ise bu düşüşe rağmen hiç dokunmadı, hatta kenarda nakiti varsa bir de üzerine alarak ekleme yaptı şu anki fiyattan :)

kısa vadeciler panikleyerek, daha da dibe ineceğini düşünerekten zararın neresinden dönersek kârdır zihniyetiyle ellerinden çıkarmaya başladılar.
aselsan uzun vade de her daim kazandırır ve geçmişe bakarsanız, kazandırdığını da görürsünüz. krizi fırsata dönüştürün, aselsan'dan zarar ettiyseniz şu an daha çok hisse alıp maliyetinizi düşürmelisiniz. son 4 ayın kârının %50 civarı eridi bu 2 haftalık süreçte.

ama tekrardan yurtdışı kaynaklı alımlar başladı son birkaç gündür, özellikle almanya kanalından talep var.

en geç ocak ayının ortasına kadar son 2 haftalık zararı kapatacaktır aselsan.

bunun yanı sıra, şirketlerin dolar stoklarına da bakmak gerek. hani diyorlar ya, dolar yükseliyor bu nedenle bistte düşüş yaşanıyor falan... en kabarık dolar sotaklayanlardan biri de aselsan... yani korkmaya gerek yok, paniklemeye de gerek yok (acil paraya ihtiyacınız yoksa).

ve ayriyetten dolar mevzusu da açılmış başlıkta, aralık 15'den itibaren dolar gerilemeye başlayacaktır. şu an devlet dış borçlar için dolar topluyor, yılbaşında tatile gidecek olanlar döviz topluyor. yani piyasada döviz sayısında azalma meydana gelmekte, bu da ister istemez normalden biraz daha hızlı şekilde dövizin yükselmesine sebebiyet veriyor.
15-20 Aralık gibi dolar da gerileme başlar, döviz üzerinden al sat yapacaklar dikkatlice takip etsinler bu tarih aralığını. (YTD)

Edit1: Aselsan'ın bu şekilde çakılmasının en büyük sebeplerinden biri de, Türk milletinin borsa'da payının az olmasından kaynaklıdır. Göya Türk Borsası, ama Türkten çok gavurun parası var bizim borsa da. Bu nedenle, olabildiğince sağlam şirketlere biz milletçe yatırım yapmalı ve ortak olmalıyız, ki bu şekilde adamlar paralarını çektiklerinde borsamız gerilemesin çakılmasın veya etkisi en az'a indirilebilsin.

Edit2: Aselsan hisselerindeki grafiği özellikle Almanyadaki ve Türkiye'deki emekli maaşlarının yattığı tarihlerde kontrol edin, yükselişe geçer. Al - Satçılar için değerlendirilebilinir. Maaş haftası Aselsan yükselir, ve 1-2 hafta sonrasında düşer.

thy hakkında ne düşünüyorsun 3. havalimanı ile birlikte yükselişe geçer mi

cuma gunu oncekı gun aldıgım aselsan hıssesının ort dusurmek adına tekrar alım yaptım .
ogleden sonra 33 sevıyelerını gordugunde satmaya yetısemedım talımatta vermemıstım 1k kazanabılecekken 500tl ye razı oldum sattım..
hafta ıcı tekrar bekleme olucam...
aslında aselsan koklu bır yatırıma uygun sahsı gorusum vurkaca cokta uygun degıl fakat bu ara bu hısseden kazanmaya calısanların etkısıyle hısse oynak oluyor..
arkadas yabancı yatırımcı demıs dogrudur var fakat gecenlerde kı 47 sevıyelerındekı kadar kalmadı
gorusum ve arastırmalarım maksımum dusse 29 u gorur ustu 33-35 gorur uzun vadede daha da fazla gorur..
thy de gecenlerde alınabılırdı alcaktım arkadaslar aldırmadı alsam kazanmıstım ..
geldıgı gıbı borca gıdıyor ama...

Son düzenleme:
thy hakkında ne düşünüyorsun 3. havalimanı ile birlikte yükselişe geçer mi

thy takip ettiğim şirketlerden biri değil, bunun nedeni de arka plan da hükümet ile gizli işler çeviriyor olması. bugün öyle, yarın böyle olabilecek bir şirket.

şahsen bana güven vermiyor bu tür katakullilere bulaşmış bir şirket.
gün gelir; propaganda veya reklam için harcama yapar (sırf ülkenin en üst makamında oturan şahıstan emir geldi diye) ve bütçe planlamalarında sapma yaşanır.

arkasında zaten hükümet var, hükümetler geçicidir. yarın bir gün hükümet değiştiğinde, thy'nın hisse değeri ne olacak nasıl etkilenecek bilemeyiz ama benim tahminimce çakılır.

bugün thy üretim mi yapıyor? hayır.
hizmet şirketi, ve hizmeti de hükümet/devlet kolunun yetiştiği bölgelere kadar götürebiliyor veya o kesimler ile anlaşma sağlanabiliniyor.
biraz daha aydınlatıcı olmam gerekirse; misal turizm acentanız ve bir de çip üreten fabrikanız var diyelim.
ülkeler arası kriz yaşandığında, turizm acentanızı boykot etmesi kolaydır. insanların farklı opsiyonları vardır, başka ülkeler, başka acentalar vs..
ama üretim yapıyorsanız, her ne kadar bozuk da olsa ülkelerin arası, fabrikanız çalışmaya devam eder asgari düzeyde etkilenerek. çünkü üretiyorsunuz ve birilerinin buna ihtiyacı vardır dünya da.

ama bir de şu açıdan bakmak gerek;
bugün neredeyse kavgalı olmadığımız ülke kalmadı, prestijimiz yerlerde sürünüyor ve buna rağmen thy iş yapabiliyor. eğer ola ki, ileride değişiklik olur da kavgalı ülkeler ile tekrar barış sağlanırsa ve güzel reklam yapılırsa, o vakitte thy daha fazla iş yapabilecek ve şu anki kârının belki de 3-4 katını elde edebilecek.

kısacası, thy'nın önünü görebilmek biraz zor. çünkü hep birilerinin ağızından çıkacak 2 kelime ile + veya - olabilecek potansiyele sahip.

şahsen kendim, uzun vade için thy'a güvenip para bağlamazdım. herkesin kendi bileceği iş tabi ki.
ama borsa da birnevi ticaret, ve ticarette tarafçılığa, partizanlığa ya da holiganlığa yer yoktur.
aynısı dolar bozdurun denildiğinde de yaşanmadı mı?
hani nerede o beleşe yemek verenler, traş eden kuaförler, mağazalarda dolar bozdurana indirim sağlayan şahıslar?

bir kişinin dudağından çıkan 2 kelimeye aldanıp dolar bozduranların hepsi şu an zarar da, ve ülkeye de bunun bir faydası dokunmadı :)
bu tür şirketler de dikkatli olmak gerek, sana al al derler, kendileri satar.
doları bozdur bozdur derler, kendileri dolar toplar. bunlarla aynı küme de yer alan şirketlere de ben güvenmem şahsi olarak.

düşünüp karar verip buna yatırım yapıp yapmamakta size kalmış. her şey ortada. mantığınız neye el veriyorsa ona yönelin.

(yorumlarım uzun vadeci perspektifinden ele alınarak yapılmıştır)

Son düzenleme:
thy takip ettiğim şirketlerden biri değil, bunun nedeni de arka plan da hükümet ile gizli işler çeviriyor olması. bugün öyle, yarın böyle olabilecek bir şirket.

şahsen bana güven vermiyor bu tür katakullilere bulaşmış bir şirket.
gün gelir; propaganda veya reklam için harcama yapar (sırf ülkenin en üst makamında oturan şahıstan emir geldi diye) ve bütçe planlamalarında sapma yaşanır.

arkasında zaten hükümet var, hükümetler geçicidir. yarın bir gün hükümet değiştiğinde, thy'nın hisse değeri ne olacak nasıl etkilenecek bilemeyiz ama benim tahminimce çakılır.

bugün thy üretim mi yapıyor? hayır.
hizmet şirketi, ve hizmeti de hükümet/devlet kolunun yetiştiği bölgelere kadar götürebiliyor veya o kesimler ile anlaşma sağlanabiliniyor.

ama bir de şu açıdan bakmak gerek;
bugün neredeyse kavgalı olmadığımız ülke kalmadı, prestijimiz yerlerde sürünüyor ve buna rağmen thy iş yapabiliyor. eğer ola ki, ileride değişiklik olur da kavgalı ülkeler ile tekrar barış sağlanırsa ve güzel reklam yapılırsa, o vakitte thy daha fazla iş yapabilecek ve şu anki kârının belki de 3-4 katını elde edebilecek.

kısacası, thy'nın önünü görebilmek biraz zor. çünkü hep birilerinin ağızından çıkacak 2 kelime ile + veya - olabilecek potansiyele sahip.

şahsen kendim, uzun vade için thy'a güvenip para bağlamazdım. herkesin kendi bileceği iş tabi ki.
ama borsa da birnevi ticaret, ve ticarette tarafçılığa, partizanlığa ya da holiganlığa yer yoktur.
aynısı dolar bozdurun denildiğinde de yaşanmadı mı?
hani nerede o beleşe yemek verenler, traş eden kuaförler, mağazalarda dolar bozdurana indirim sağlayan şahıslar?

bir kişinin dudağından çıkan 2 kelimeye aldanıp dolar bozduranların hepsi şu an zarar da, ve ülkeye de bunun bir faydası dokunmadı :)
bu tür şirketler de dikkatli olmak gerek, sana al al derler, kendileri satar.
doları bozdur bozdur derler, kendileri dolar toplar. bunlarla aynı küme de yer alan şirketlere de ben güvenmem şahsi olarak.

düşünüp karar verip buna yatırım yapıp yapmamakta size kalmış. her şey ortada. mantığınız neye el veriyorsa ona yönelin.

(yorumlarım uzun vadeci perspektifinden ele alınarak yapılmıştır)

hocam borsa ıle ılgılenıyor ve takıp edıyorsanız
ALGYO ve DENGE hakkında dusuncenız var mı?

hocam borsa ıle ılgılenıyor ve takıp edıyorsanız
ALGYO ve DENGE hakkında dusuncenız var mı?

markaja alıp takip ettiğim sadece 4-5 şirket var, onların haricindekiler üzerine bir fikir veya düşünce beyan edemem yatırıma yönelik.

ama bu tür sorularınızın cevabını belki twitter'da Belgin hanım'a mesaj atarak öğrenebilirsiniz.

https://twitter.com/BelginMavis

canlı radyo yayınları oluyor, bu yayına katılarak soru yöneltebilirsiniz. arada dinliyorum, ismi duyulmamış veya ilk 50'de yer almayan birçok şirket üzerine bilgi isteniyor ve veriliyor.

Son düzenleme:
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri