Asgari ücret %15 arttı.

Eskişehirli

Kayıtlı Üye
Ülkede o kadar çok asgari ücrete çalışan evli barklı gariban varken, bu enflasyonla bence çok yetersiz bir rakam olmuş.

Yeni rakam net: 2324 tl.

Agi bekar için 220 tl
Evli için: 264.82

Hayırlı mı olsun desek ne desek bilemedim.

Son düzenleme:
Sağ gösterip sol vuracak.Cuma günü yerli otomobil ile açıklama yapacak.

yalnız agiyi ayrı yazmıssın ama 2324tl agi içinde haberiniz olsun

Yetersiz olduğunu düşündüğüm bir zam inşallah sosyal medyadaki değerlendirmeler göze alınarak tekrardan bir karar alınır.

Asgari ücret 2300 çok az ama 2500-3000 olsa nolacakki zamlarıda ona göre yapacaklar yine aynı hesaba gelecek değişen hiçbirşey olmicak yine cep delik olacak önemli olan giderin az olması dogalgaz elektrik su bunlara indirim gelsin adam akıllı yeter verdiklerini kepçeyle aldıkları için 10 binde verseler hiçbirşey farketmez

200 300bin tl olduktan sonra kime ne fayda

2012 asker ücret 350-380 euro arasında maaş alırdım. Firma alman firması olduğu için euro olarak ödeme yapardı. Yıllardır askeri ücret ayni para sıkalasında gezmekte. Tl bazında askeri ücret değişti fakat, euro veya dolar ödeme konusunda hiçbir zaman değişmedi.Bana göre uluslararası kurallar çerçeveside hareket etmek zorundasın. Enfazla 400 euro gecememez. İş patronları asla müsade etmez. Hemen alternatif ülkelere kayabilirler. Örnek verebilirim levis ürünleri Türkiye dikilirken daha ucuz maliyet için Mısır kayması. Türkiye tekstil çalışan düzen kurması için götürdükleri biliyorum.

80-90 yıllarda tekstil sektörünün türkiye kaydırıldığı gibi bangladeş türk tesktil patronları iş vermektedirler.

En fazla 400 euro geçememez. Yazın bir kenara geçerse Türkiye birşeyler patlak verir. Malesef askeri ücret olayı cıva gibi

Gayette iyi zam yaptılar arkadaş kimse kusura bakmasın. Enflasyonun %12 olduğuna inanılan yerde %15 zam daha ne olsun. Reel enflasyon %60 hükümetin söylediği %12 buna inanıp sesini çıkarmassan %15 zammada yarabbi şükür diyeceksin

Gayette iyi zam yaptılar arkadaş kimse kusura bakmasın. Enflasyonun %12 olduğuna inanılan yerde %15 zam daha ne olsun. Reel enflasyon %60 hükümetin söylediği %12 buna inanıp sesini çıkarmassan %15 zammada yarabbi şükür diyeceksin

Bizim insanımıza herşey reva hiç zam yapmasalarda kimse ses çıkarmaz bu hükümete millet artık ekmek simit yemeye alıştı beyin kalmadı kimsede

Ülkece bir ASGARi ücret birde SATILIK yazmayı vede söylemeyi öğrenemedik.
:cool:

2345 yaparlar diyordum herkese 2324 yaptılar.
Yeter Türk milletine çok bile.
Zaten 100Tl'sinide zorunlu BES olarak geri alacak.
Hayırlı traşlar herkese.

Asgari ücret 2300 çok az ama 2500-3000 olsa nolacakki zamlarıda ona göre yapacaklar yine aynı hesaba gelecek değişen hiçbirşey olmicak yine cep delik olacak önemli olan giderin az olması dogalgaz elektrik su bunlara indirim gelsin adam akıllı yeter verdiklerini kepçeyle aldıkları için 10 binde verseler hiçbirşey farketmez

Katılıyorum. Asgari ücret artıkça zamlar çığrından çıkıyor bize zam değil indirm lazım .

benim görüşüm bu bir çıkmaz olarak görüyorum. 1 işçi maliyeti iş verene 3300 lira cıvarında sayarsak gerçekten bu işverenide zorlayabilir. Asgari ücretin 3000'e çıkması vergilerle 4500 civarına bir gider sayabiliriz. Bu durumda işveren ya küçülmeye gidicek yada işçiyi zor koşula sürükleyecek. Küçülmeye gitmesi işçi çıkarması durumuna gidiyor ve işsizlik artması anlamına geliyor. Bu bir kısır döngü aslında.

Asgari ücret çok az arttı ama daha fazla artsa işveren mecbur işçi çıkaracak. Devletin asgari ücret maaşından vergi almaması lazım.

her yıl yaşanan asgari ücrete zam çıkmazı içindeyiz yine,ne yazık ki...

asgari ücret artsın istiyor herkes ama içinde bulundugumuz durumda bunun zararı olur,faydası olmaz.üstdeki mesajlardada arkadaşların belirttigi üzere asgari ücret arttıkca işverenler zor durumda kalıyor ve ya işcileri işten çıkartıyor yada komple dükkanı kapatıyor mecburen.ayrıca diger taraftan asgari ücrete 2 lira zam geldi diye sevinenler görüyorum,3 gün sonra bi bakıyoruz o asgari ücretle ödemek zorunda oldugumuz herşeye bunun en az 20 katı zam gelmiş oluyor.asgari ücrete zam yapılmış olmasını fırsat bilip yapıyorlar bu zamlarıda.arkadaş,asgari ücrete o kadar zam yaptık tabi bunlarada zam gelecek deniyor.yani öyle bi duruma geliyoruz ki,keşke o asgari ücrete zam yapmasaydınızda daha beter hale gelmeseydik diyoruz işin sonunda.

asgari ücretin artması çözüm değil, üretimin artması lazım, yoksa 3000 lira olsa dahi enflasyon aynı seviyede artarsa yine değişen birşey olmaz

benim en çok merak ettiğim bu çıkmaz nezaman patlak vereceği, her yıl herşeye en az yüzde 50 zam yapılıyor, mutlaka bir yerde içerde biriken gazın patlayacağını düşünüyorum, (gaz benzetme)

Son düzenleme:
bence yaşam şartları için çok düşük ama ben hiç gelmemesini tercih ederdim. ne zaman asgari ücrete zam gelse herşeye arka arkaya fazlasıyla zam yapıyor fırsatçılar. yani asgari ücretin artmasının bi anlamı kalmıyor boşuna zam yapılıyor.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri