Asgeri ücret 1404 tl olucakmış

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Yine çok sağlam vergiler gelicek anlaşılan :) Asgari ücret 1300 TL olduktan birkaç ay sonra aklın mantığın almadığı vergiler, vergi zamları gelmişti. Muhtemelen aynısı olacaktır, bu kadar vergi alıyoruz ama maaşınıza zam yaptık diye insanları yanıltmaya çalışıyorlar sanırım eğer böyleyse.

Asgari ücret hocam.

Türkiye'de bir türlü doğru yazılmayan kelimelerin en başında.
Askeri diyende var.
:D

Hayırlısı olsun.
Asgari ücretle çalışanlara.

geçen sene 1300 tl idi.
bu sene geçen seneye göre 72$ fakirleşmişiz.
yani 1550 tl yapılmış olsaydı alım gücü aynı kalacaktı.
artış denemez aslında.

104 lira artış.Ne harcarım ben şimdi onu biliyormusun.Harca harca bitmez a.satıyım,önümüzdeki sene ev alırız bu verilen farkla.

Bunca yıllık asgari ücretliyim,böyle artış(artis) görmedim

Bizim buradaki tekstiller, öglen yemeklerini ve servisleri kaldırma kararı aldılar, Devlet zam veriyor bir taraf sevinirken bir tarafda karamsarlıklar başladı, elden 1300 tl maaşını alan arkadaşım, işten çıkarılma korkusu yüzünden 200 tlsini patronuna elden geri veriyor.
Fakat geçmiş dönemlere nazaran şu an yine iyi oldu, 100 tl verilen zam bazı devlet kurumlarında yaklaşık 200 tl artış demek, Yol+ yemek + a.g.i , Mecburen Allah bereket versin

İşveren tarafı memnunmuş önemli olanda bu. Onlarda çok vermek istermiş ama ülkenin gerçekleri malummuş. Kısaca bu da gol değil. :)

Ülkece birşeyler üretsek halk fakirlikden kırılmayacak ama hal böyle iken bu ücretle geçinmek çok zor he bide az birşey ekip biçtiğimiz domates limonu da satıp gelen parasıyla fabrikalar veya çiftçiye destek vermek yerine 10 bin oy almış lise mezunu belediye başkanlarının bile altına mercedesler audiler verip işçileri ve girişimcileri daha kötü şartlara sürüklüyoruz...

Kira 600 elektrik su doğalgaz telefon internet =950 ne yicek ne giycek yol parasını nasıl bulcak evliyse ailesine nasıl bakıcak bu asgari ücretliler. Ülkenin kanayan yarası bu bence.

Ülkece birşeyler üretsek halk fakirlikden kırılmayacak ama hal böyle iken bu ücretle geçinmek çok zor he bide az birşey ekip biçtiğimiz domates limonu da satıp gelen parasıyla fabrikalar veya çiftçiye destek vermek yerine 10 bin oy almış lise mezunu belediye başkanlarının bile altına mercedesler audiler verip işçileri ve girişimcileri daha kötü şartlara sürüklüyoruz...

hala tvlerde görüyorum yok şu köprüsü açılışı yok şu tüneli açılışı..
yahu kardeşim iyi güzelde azıcıkta fabrika açılışları görsek köprülerden kim ekmek yiyecek allah aşkına

İşverinin önerisi kabul edildi. Bu ülkede zaten hep patronlar işi götürüyor.Adamlar demiş ki işçisin sen işçi kal patron ne derse o olur.

Yol köprü tünel. U**n ben o yolda köprüde gidecek arabayı alacak parayı bulamıyorsam neyleyeyim onları. Hadi herşeyden kısıp bir araba aldım. Benzinini neyle alacam bu parayla mı? Anlatamazsın, anlamazlar, anlamak istemezler...

Moderatör tarafında düzenlendi:
yetmez ama evet diyeceğim bu ekonomik durumda hiç yapmazlar diye bekliyordum ama acı acı geri alırlar tabiki bunun bir göstergeside bes!

Asgari ücrete büyük zam 104 lira, asgari ücret alan bir vatandaş senede bir kere olsa da iyi bir restoranda yemek yeyip o ortamı görebilecek :) 104 / 12 = 8,666 (Aylığa vurunca gerçekten büyük zam yapmışlar.)

Kira 600 elektrik su doğalgaz telefon internet =950 ne yicek ne giycek yol parasını nasıl bulcak evliyse ailesine nasıl bakıcak bu asgari ücretliler. Ülkenin kanayan yarası bu bence.

Su en yakın mahalleden elektrik akşamdan akşama 1 saat haber izle yeter doğazlı evde ne işin var devlet kömür veriyor seni kim arayacak bu devirde herkes borç için arıyor sen asgari ücretlisin. internet zaten istemiyoruz yakında tamamen kaldıracağız diyorlar ki onların hesap uyuyor

Yol köprü tünel. Ulan ben o yolda köprüde gidecek arabayı alacak parayı bulamıyorsam neyleyeyim onları. Hadi herşeyden kısıp bir araba aldım. Benzinini neyle alacam bu parayla mı? Anlatamazsın, anlamazlar, anlamak istemezler...

hala tvlerde görüyorum yok şu köprüsü açılışı yok şu tüneli açılışı..
yahu kardeşim iyi güzelde azıcıkta fabrika açılışları görsek köprülerden kim ekmek yiyecek allah aşkına

@doganuzun @era @mNote forumda siyaset yasak değil mi abim @pynrs sırf köprü tünel dedi diye sınırsız ban yemişti. Gelin aynı adaleti gösterin şaşmayacağınızdan eminim. (sırf bu mesajım için bana da ban atabilirsiniz. Şimdi burda birkaç kişiye cevap versem tartışma çıkar. Bu yüzden direkt banlanmalarını istiyoruz...)

Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri