Askere giderken neler götürmeliyim ?

valla ben 6 sene önce yaptığımda çavuş talimgahında 75 günlük eğitim aldım. o yüzdende acemilik süresi bu kadar uzun oluyor. sülüste çavuş talimgahı yazmıyorsa problem yok zaten klasik asker modeli olarak 28 gün acemilik yapıp eve dönüp sonra usta birliğinize geçiyorsunuz.
Samsun çavuş talimgah benimki kısa dönem. 28 gün dedi herkesde şimdi kafam karıstı. Ben bi arastırayım

Nasil hicbirsey goturme diyorsunuz emin olarak.

Dostum bol bol ic camasiri ve corap bulundur yaninda. Tamam onlar da veriyor ama yeterli degil. Acemi birliginde camasir yikama imkanin olmayabilir.

Esofman falan veriyorlar evet. Tras mlzemesi gotur. Bazi yerlerde bunlari hemen veremeyebiliyorlar. Sen isini saglaa l. Bot boyasi al.

Hicbirsey goturme diyenlerin cogu da int uzerinden yazilanlar dogrultusunda soyluyorlar. İnanma.

Ben bir sürü masraf ettim dolu çanta gittim sonra aynıları oradan da verilince koydu tabi biraz :D

Eşya olarak bişey götürme ama kendin ile birlikte sabrını da götür orda en ihtiyacın olacak olan şey sabrın.

Bol bol Siyah çorap - Yeşil don-atlet.
Jilet - Traş köpüğü.

Bunları askerde sıraya girip kantinden alıcam diye beklersen ömrün biter.
:D

Fazlasını bile veriyorlar boşuna bişey götürme. Tırnak makası, traş malzemeleri falan götürebilirsin sadece.

hiç bir şey götürme dostum hepsini askeriye veriyor zaten seni yemin töreni yaptırmadan dışarı çıkartmazlar oda ta 21 gün sonra Hayırlı Teskereler

Nasil hicbirsey goturme diyorsunuz emin olarak.

Dostum bol bol ic camasiri ve corap bulundur yaninda. Tamam onlar da veriyor ama yeterli degil. Acemi birliginde camasir yikama imkanin olmayabilir.

Esofman falan veriyorlar evet. Tras mlzemesi gotur. Bazi yerlerde bunlari hemen veremeyebiliyorlar. Sen isini saglaa l. Bot boyasi al.

Hicbirsey goturme diyenlerin cogu da int uzerinden yazilanlar dogrultusunda soyluyorlar. İnanma.

neyden bahsediyosun hocam? ben yanımda koca bi bavul eşya götürdüm çünkü bilmiyordum. meğerse götürdüğüm bütün herşeyin aynısını orada verdiler boşuna hamallık yaptım. sivil eşya deposuna koydum ve aynı bavulu eve getirdim.

kamuflaj ve bot alırken sana dene diyecekler demeselerde bir kösede hemen botu dene olmazsa değiştir sıkıntıya düşme. Bu malzemeleri dağıtanlar usta askerler yani senden bir farkları yok onlara sakın para, saat gibi şeylerini verme. Ben malzeme alırken önümdeki çocuğun saatini istediler istediği numara botu vermek için çocuk kolundaki saati verdi yazık böyle insanlar var dikkat et..

en kötü tarafı 1 hafta tuvaletini yapamıyosun. Demedi deme. :D

acemi birliğini düşündüğümde ilk aklıma geleni söyledim :D

Offf asker telaşı gittiğim gün aklıma geldi üzerinden 8 sene geçti ama benim için çok stresli günlerdi acemi birliğime katıldığım günler bana da bişey götürme demişlerdi ben de bi traş takımı ve kolanya aldım onlarıda içeri sokmadılar gideceksen hiçbir şey götürme öyle git içeri gir boşunada ağarlık etmemiş olursun Allah kolaylık versin en çokta sabır

bi tane boyunluk askısı, bir tane vatka (botların içine sokki ayaklarına vurmasın tuhafiyelerde var) 2-3 paket sigara, biraz para, bir küçük havlu, 10'lu selpak.

Geri kalan her şey askeri kantinlerde var ve ucuz.

Bu kadarı yeter artar bile kardeşim.
Sakın ola askeri malzeme satan dükkanlara gitme.
Ayakkabı botuna taban falan satıolar botlara uymuyor, herşey pahalı, 200 -250 tl'lik alışveriş lsitesi çıkarıyorlar sana hiç birine gerek yok.

FANİLA, Haki, Er 2 Ad.
FANİLA, Yün, Kısa Kollu 1 Ad.
FANİLA, Yün, Uzun Kollu . 1 Ad.
DON, Tire, Er 2 Ad.
DON, Yün, Uzun 1 Ad.
ÇORAP, siyah, pamuk-naylon karışımı 4 Çf.
ELDİVEN, Yün-naylon Karışımı 1 Çf.
BOT, Er için 1 Çf.
KEMER, Haki, Örme, Bel 1 Ad.
KAZAK, Sıfır yaka 1 Ad. 1
AYAKKABI, Deri, Spor Er 1 Çf.
ÇANTA Spor, Er 1 Ad.
DON Spor, Er 1 Ad.
EŞOFMAN, Er 1 Tk.
FANİLA Spor, Er 1 Ad.
HAVLU Yüz, Er 2 Ad.
PİJAMA 1 Tk.
TERLİK Tokyo Tipi, Öğc. Hasta Er 1 Çf.
FIRÇA Diş 1 Ad.
Macun Diş (170 Gr.)1 Tüp
Künye Levhası 2 Ad.
Künye Zinciri 1 Ad.
TORBA, EŞYA, Melbusat 1 Ad.

Genelde bunları verirler bunlar dışında ihtiyacın varsa alabilirsin.

para dışında hiç bir şey götürme kesinlikle hepsini çifter çifter veriyorlar

ağustosta da ben gidiyorum konu iyi geldi takipteyim :)

bende ağustos düşünüyorum hocam dört yıllık haziranda bitecek mayıs 30'a kadar başvuru gerekiyormuş ama dilekçe falan vericem olmadı devre kaybı için gitmeye çalışıcam ağustos ayı içinde yoksa kasım vuracak.

Ayrıca ben meb de memurum oraya gittiğimde memurum demek avantaj sağlar mı? Renk körlüğü hastalığım var buda bana ne gibi olumsuzluk getirir?

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri