Askerliğin ilk günü

Bir soru: Yazıcı olmayı tavsiye eder misin etmez misin :D [MENTION=28749]DamlaHosting[/MENTION]

Askerde yazıcıydım. Kesinlikle tavsiye etmem. Arkadaşların sabah yarım saat 1 saat spordan sonra akşama kadar sağda solda boş boş takılırken sen bazen gece 11, 12'ye kadar yazıhane'de çalışıyorsun. Devamlı bölük astsubayı ile aynı oda da bir süre sonra ciddi şekilde sıkıcı oluyor.
 
Sırf bizim millete has ne kadar huzursuz edebilirim mantığı burada tavan yapar. Acemi birliğinde ilk gece mutlaka geceyarısı herkesi ayağa dikip sayım yaparlar. Kaçak var yersen...


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Askerde yazıcıydım. Kesinlikle tavsiye etmem. Arkadaşların sabah yarım saat 1 saat spordan sonra akşama kadar sağda solda boş boş takılırken sen bazen gece 11, 12'ye kadar yazıhane'de çalışıyorsun. Devamlı bölük astsubayı ile aynı oda da bir süre sonra ciddi şekilde sıkıcı oluyor.

Bende bazen kendi kendi diyordum acaba tüm yazıcılar benim gibi 08.00-23.00 çalışıyormu diye :)

Şimdi içim rahat herkes benim gibiymiş demekki :rolleyes:
 
Arkadaşların yazdıkları manisa kırkağaca gitmiyorsan geçerli. Hiç unutmuyorum ilk gün sabah teslim olduğumda bölüğe kaydımın yapılması sağlık kontrolleri vs. öğleni bulmuştu. Bölük binasından yemek alanına kadar üstümdeki sivil kıyafetlerle sürünmüştüm. :)
 
Askerde yazıcıydım. Kesinlikle tavsiye etmem. Arkadaşların sabah yarım saat 1 saat spordan sonra akşama kadar sağda solda boş boş takılırken sen bazen gece 11, 12'ye kadar yazıhane'de çalışıyorsun. Devamlı bölük astsubayı ile aynı oda da bir süre sonra ciddi şekilde sıkıcı oluyor.

Bende tam bunun cevabını arıyodum aslında cevabımı aldım :D
 
ilk askerlik yerim: 15. Piyade Egitim Tugayı Amasya

Kağıtta 120. m.m hav. yazıyor diye kendimi havacı olayarak hazırlamıştım. Ama aradan 1 gün geçince 120 m.m havancı olduğumu öğrenmiştim :D

Alt ranzada uyuyordum sabah uyanınca ilk gün. üstranzanın altında bir yazı vardı onu hiç unutmam

''Amasya bir liman, Ben se bir gemi. Birdaha buraya gelirsem s*****ler beni''

Ozaman demiştim ki bu askerlik hiç bitmicek heralde :D

7 benim uğurlu sayımdır.

-7 numaralı dosyayı verdiler
-7 numaralı koğuşta yattım
-7 numaralı ranza
-7. manga
- 27.07.2007 de teskereyi almıştım (van 7. kolordu 6. hudut alay komutanlığı)

öyle yada böyle bitti 15 ay nasıl geçti anlamadım bile.
Ordaki alala rın adı neydi bende ordaydim 212 miydi diğeri

mobil mesaj
 
Askerliğin ilk günü her askeri birlikte farklıdır mesela benim acemi birliğindeki ilk 3 günüm sivil kıyafetlerle geçti, o sivil kıyafetler tam 3 gün üzerimdeydi. Hergün sabahın altıbuçuğunda kalkardık. Acemi birliğinde kahvaltı, öğle yemeği, akşam yemeği genelde rezalettir ama sürekli aç olduğun için tadına bakma gereği duymazsın ama bunada şükür. Usta birliğine yol alacağın güne kadar günler eğitimlerle, çök-kalklarla, içtimalarla geçer genelde. İlk zamanlarda sağlık kontrolünü yaparlar tabi, vücudunda jilet izi yada dövme olanları eleyip başka birliğe göndermişlerdi.

Usta birliğide benim yaptığım gibi doğuda olacaksa KTM'lerde yani toplanma yerlerinde ortalama 3-30 gün arası beklersin işin en rezil yanı burada döner. Yatakhanedeki çarşaflar sararmıştır, içerisi leş gibi kokar, öğle yemeğinde şansın varsa buz gibi yemek ve kuru ekmeğe şükrederken bulursun kendini. Ama asıl birliğine ulaşınca huzurada ulaşmış olursun (üst devrelerin devrecilik denen lanet sistemi işletmiyorsa). Usta birliği genelde maceralarla, iyi-kötü anılarla geçer, eğer doğuda askerliğini yapacaksan ve sigara kullanıyorsan sigaranın kartonuna 20-25 TL'den ulaşabilirsin mesela vs. vs.. Şunuda ekleyelim bilgisayar bilgisi olanların yazıcı olması 2015 yılında bir efsane. Yani düşünsene artık herkes bilgisayar kullanmayı biliyor ve yazıcı olmak okadar kolay değil, kolay işte değil sabaha kadar evraklarla boğuştuğun günlerde olabilir. İşte bukadar.. İnsan özlüyor o günleri şırnakta askerliğimi geçen sene yaptım keşke tekrar orada olabilsem oradayken insan özgür olduğu günleri özlüyor, lanet ediyor malum çarşı izni yok. Ama sonrasında özlüyor insan illaki o günleri.

Bu arada askerliğini Şırnak 23. Jandarma Sınır Tümeninde yapmış olan forum üyelerimiz varmı? :)
 
cansıkıntısından intahar etmek istersin bir de hırsızlarla ugraşırız komutanların küfürleri, usta askerlernin kendini bişe zannetmeleri olmadık yere çıkan kavgalar sabah olmadan bağıra çağıra kaldırılıp izmarit toplamalar eğitim sahasında saatlerce susuz güneşin altında beklemek yüzbaşından sırtına tekme yiyerek sürünmeler belli saniyelerde yapman gerekeni yapamadığında bi ton küfür yemek uzman çavuşun yaralı yerine postalıyla bastırmaları gözlerin bağlı araziye bırakılmak elin ayağın kan içinde olması ve hiçbi şey diyememen evi aileni özlemek vs vs yani tam bi çile ben son 6 ay rahat ettim gün yüzü görmedim

Zafer yeminle acemi birliğimi anlattın. " gözlerin bağlı araziye bırakılmak elin ayağın kan içinde olması " gözlerimiz bağlı değildi ama sürünme parkurun da elimiz ayagimiz kan icinde kaliyordu.


Hatta nerde acemilik yaptigimi söyliyim belki buradan da askelrik yapmis olanlar cikar. 40 ci Piyade Alayi ISPARTA
 
,

ilk günü sabah uyandığında,nerdeyim ben dersin :)


Doğru söylüyor, sonra sıralar halinde toparlarlar 50 şerli gruplarda, levazım deposuna gidersin, üzerine aşırı bol gelen üniformanı verirler, gidin giyinin derler giyinir sonra bir sınıfta toplarlar. O ortamda çifter çifter üniversite bitirmiş master yapmış doktora yapmış adamlar bile o üniformayı giyince çok komik oluyor. mal gibi hissediyorsun kendini, ilk izlenimler bunlar, ortama ayak uydurmaya çalışıyorsun, mesela birden farklı dilini bilmediğin bir ülkeye yerleşmek gibi düşünebilirsin. Sonra alışıyorsun, ya sen alışıyorsun ya da kendine alıştırıyorsun
 
Nerden geldim lan ben buraya demiştim. :D

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Ordaki alala rın adı neydi bende ordaydim 212 miydi diğeri

mobil mesaj

benim zamanımda (86/2 gitmiştim) Yanlış hatırlamıyorsam, 12. alay hafif makineli silahlar. 22.alay ağır makineleri silahlardı. Benim sınıfım 120. m.m havan olduğu için 22. alaydaydım. Bizim koğuş ve eğitim alanı tren yolunun kenarındaydı.
 
benim zamanımda (86/2 gitmiştim) Yanlış hatırlamıyorsam, 12. alay hafif makineli silahlar. 22.alay ağır makineleri silahlardı. Benim sınıfım 120. m.m havan olduğu için 22. alaydaydım. Bizim koğuş ve eğitim alanı tren yolunun kenarındaydı.
Tamam sen asagidaymissin orda lojmanlar falan vardı.ben yukarıdaki alaydaydim.2003 é geri döndüm şimdi :)

mobil mesaj
 
Tamam sen asagidaymissin orda lojmanlar falan vardı.ben yukarıdaki alaydaydim.2003 é geri döndüm şimdi :)

mobil mesaj

bulduklu köyü hatırlarmısın? kene var diye akşam 10 dan sabah 7 ye kadar intikal yürüyüşü yaptırmışlardı hiç unutmuyorum o köyü :D
 
Evde coşkular yaparsın eğlenceler, yemekler falan. Günün tadı ertesi gün teslim olduğun da çıkar gider senden.
En girişte başlar askerlik üst devlerinin sana " gel gel " yapmasıyla.
Senin bakışların Aslana yem olacak yavru ceylan gibi olur o an.
Ufak adımlarla ilerleyip girdikten sonra başlar askerlik ve askerlik anıların.

2 - 3 saat sürer sağlık kontrolleri, bölük işlemleri ve kıyafet vermeleri.
Sonra sivilleri çıkartırsın günlük kullandığın malzemelerini "gösterildiği şekilde" dolaba dizersin. Kalan malzemeler de çantaya konur ve depoya götürülür "koğuşta yer kaplamasın diye"

Ayakkabı bağlamak dert olur biraz. Palaska ilk bakışta zor gibi gözüküyor ama kolaydır.
Kıyafet işlerin bitince o günün akşamına kadar heyecandan avanak gibi dolanıyorsun zaten akşam olduktan sonra bir güzel içtima yapılır.

Bir bakmışsın gece seni birisi dürtüyor. Nöbet sende diye " bir bakmışsın listeye terlik nöbetine yazılmışlar " bir de hiç hesaba katmayıp senden sonrakinin de kim olduğunu bilmiyorsun vay haline. Sen o adamı zor bulursun ve sabaha kadar nöbet tuttururlar.

Kafayı yer gibi olursun ama yemezsin.
Sana orada eziyet yapıyorlar sanarsın ama yapmazlar.
İlk 1 ay yemin törenine kadar çok yoğun geçer.
Sigara almaya kantine bile gidemezsin. Gidemezsin dediğim gidersin de sana verilen o "15 dakika" içinde dehşet verici kuyruğu görünce otlanmaya başlarsın. Tabi veren olursa oda ayrı bir dert.
Çay sevmesen bile akşam içtiması bitince çay içersin kesin. Yorgunluğu alıyor harbi bak. Hele en keyif verici şey yatma saati geldiğinde ki verdiği keyif.
Zaman ilerledikçe isteklerin değişir.
Hafta sonu olsa da çarşı yapsak.
Ah bu hafta inşallah çift izin kazanırım.
Ah bi şu acemilik bitseydi falan derken bir bakmışsın usta birliğine gidip keşke acemi birliğine dönsem dersin.

Usta birliği de şimdi ayrı dert onuda gidince yaşayın yav. :)
 
Şuan 361. KD olarak vatani görevimi yapıyorum.

ilk gün sıra beklemek nedir onu öğrenirsin. (üst baş verilecek sıra, sağlık kontrolüne gideceksin sıra, kantinden birşey alıcaksın sıra, koğuşun belli olacak sıra, akşam en son içtimaya çıkacaksın orada da sıra)
Sabah kalk 5- 5:30 arası
kişisel bakım
yatak yorgan katla
mıntıka ve kahvaltı için içtimaya geçeceksin.

kahvaltıya gideceksiniz yine sıra, geleceksin içtima 1 hafta devam aynı şekilde
ikinci hafta temel askeri eğitimler başlayacak sağa sola dön selam tekmil, yemin töreni için provalara ya bu 2. hafta yada 3. hafta başlarsın sonrası hep uygun adım. öyle böyle biter ama usta birliğine kıtalara geçtiğinde işin rengi değişir.
asıl önemli olan ondan sonrası. acemiliğin kıymetini bil.

bu arada içtima manyağı olacaksın. acemilikte

Ranzaların altlarında sağda solda yazan özlü sözleri okuyarak vakit geçirirsin güzel şeyler yazmış bazıları ki saten ilk girdiğinde adını soyadını unutacaksın muhtemelen.
 
Son düzenleme:
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

  • Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

    Alternatif header

    Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

    Görünüm Modu Seçimi

    Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

    Izgara Görünümü

    Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

    Resimli Izgara Modu

    Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

    Yan Paneli Kapat

    Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

    Sabit Yan Panel

    Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

    Box görünüm

    Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

    Köşe Yuvarlama Kontrolü

    Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

  • Renginizi seçin

    Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri