Atlanamayan reklamlar hakkında?

handsomexx

Kayıtlı Üye
bilmeyenler için bilgi olması açısından atlanamayan reklamları anlatma gereği hissettim.

Arkadaşlar özgün kanalımda yeni bi reklam biçimi gelmiş fakat diğer spam kanallarıma baktığımda böyle bir reklam biçimi tanımlanmamış. yani her kanal da yok...atlanamayan reklamlar kişi videonun reklamını zorunlu izliyor.daha yüksek kazanç sağlıyor bu durum. fakat kişi videoyuda terkedebilme riski var.

youtube un açıklaması ise ;

"Atlanamayan Yayın İçi reklamlar

Yayın İçi reklamlar nedir?

Atlanamayan Yayın İçi reklamlar, iş ortağı içeriklerini görüntülerken videodan önce, video sırasında veya videodan sonra gösterilen video reklamlardır. Bunlar 15-20 saniye uzunluğunda olabilir ve izleyicilerin seçili videoyu izleyebilmek için önce reklamı izlemesi gerekir. Tamamlayıcı 300x60 reklam birimi, genellikle Yayın İçi reklamların gösterildiği YouTube videolarıyla birlikte görüntülenir.

Yayın İçi reklamlar BGBM üzerinden satılır ve YouTube'daki diğer reklam biçimlerinden daha yüksek BGBM'ler oluşturabilir. Diğer reklam biçimlerinden daha yüksek gelir getirmelerinin yanı sıra, atlanamayan Yayın İçi reklamların daha yüksek bir vazgeçme oranına sahip olduklarını lütfen unutmayın. Videolarınızda bu reklam biçimini etkinleştirmek videolarınızın görüntülenme sayısının düşmesine ve izlenme süresinin azalmasına neden olabilir. Görüntülenme/izlenme süresi arasındaki en iyi dengeyi ve kanalınızın getirdiği geliri belirlemek size bağlıdır. Bu kararı vermenize yardımcı olmak için YouTube Analtyics'deki Reklam Performansı ve Görüntüleme raporlarını kullanabilirsiniz.

Yayın İçi reklamlar ne zaman gösterilir?

İçerik türü ve kullanıcının videoyu nasıl keşfettiğini de içeren dinamik sinyaller sağlayan bir ana makine, Yayın İçi reklamın sunulması için en iyi zamanın belirlenmesine yardımcı olur. Videolarınızda Yayın İçi reklamlar görüntülemek için envanterimiz olmadığında, bu boşluğu diğer reklam biçimleriyle doldururuz.

Atlanamayan Yayın İçi reklamların Yayın içi TrueView (TrueView In-stream) reklamlarından farkı nedir?

Videodan önce atlanamayan bir Yayın İçi reklam gösterilirse izleyicinin videoyu oynatabilmek için reklamın tamamını izlemesi gerekir. Yayın içi TrueView (TrueView In-stream) reklamlar sayesinde izleyiciler, reklamın tamamını izleme veya reklamı 5 saniye izledikten sonra atlama seçeneğine sahip olur. Her iki Yayın İçi reklam biçimi de YouTube'daki diğer reklam biçimlerinden daha yüksek BGBM'ler oluşturabilir ancak atlanamayan Yayın İçi reklamların video vazgeçme oranları, atlanabilir Yayın içi TrueView (TrueView In-stream) reklamlarından daha yüksektir.

Videolarımda atlanamayan Yayın İçi reklamları etkinleştirme seçeneği yok, ne yapabilirim?

Atlanamayan Yayın İçi reklamlar, şu anda tüm iş ortakları tarafından kullanılamaz.

Para kazandıran videolarınızda atlanamayan Yayın İçi reklamları şu an için bir reklam biçimi olarak etkinleştiremiyorsanız buradan bu reklam biçimini etkinleştirmek için bir talep gönderebilirsiniz. YouTube talebinizi inceleyecek ve gerekli işlemi gerçekleştirecektir."

EĞER BİZDE BU REKLAM BİÇİMİNİ İSTİYORSAK YOUTUBE KANALI İNCELEMEYE ALIYOR. VE BUNA GÖRE BU REKLAM TİPİNİ AKTİF EDİYOR.(BAŞVURUDA YOUTUBE KANALI İNCELEMEYE ALDIĞI İÇİN SPAM KANALLAR İÇİN BU DURUM BELKİ İYİ OLMAYABİLİR BİLEMİYORUM) BEN ÖZGÜN KANALIMDA 3 ADET VİDEODA DÜN İTİBARİ İLE BU REKLAM BİÇİMİNİ AKTİF ETTİM. GÖRÜNTÜLEME DE DÜŞÜKLÜK OLACAKMI KAZANÇ ARTACAKMI SİZLERİ BURADAN BİLGİLENDİRECEĞİM TEŞEKKÜRLER.

BAŞVURU LİNKİ İSE:
https://docs.google.com/forms/d/1nCvCTyUG8NYy5n0lZj2PZMGlulvGTvU9QKaljx0vg9U/viewform

Son düzenleme:
Partner kanallarda mevcut adsenselerde şuan o özellik yok.

Partner kanallarda mevcut adsenselerde şuan o özellik yok.

BEN YOUTUBE DA PARTNERE BAŞVURDUM AMA HALA ÖZELLİKLER KISMINDA

İş Ortağı Doğrulandı OLARAK gözüküyorum.Kanalım Adsenseye bağlı .Youtube kendi partner programına başvurmuştum.

adblock uygulamasını sıklaştıracaktır o mevzu. şu adblock a da çare bulsalar keşke. tv de reklam izlemeye alıştırıldık, nette de alışsınlar napalım :d

Benimde bazı partner kanallarda var bunları her videoda tek tek açmıyormuyuz bazıları tüm videolarıma gelmiş felan demiş

Benim şu an ilk yüklediğim video tarihi 17 Mayıs 2014 bu videomda da aktif şu an son yüklediğim tarih 8 Aralık 2014 bunda da bu özellik aktif ben aktif olması için bir şey yapmadım partner kendi yapıyor galiba?

bence özellik çok faydalı olacak.Çünkü gelirlerimizi arttıracak.Ayrıca adblock nedeni ile hiçbir çekincem yok.Çünkü şuna inanabilirsiniz ki yt de video izleyenlerin %80,90 ınana yakın kısmı belki daha fazlası hayatında adblock u duymamuş bilmiyor.Zamanlada bu tarz reklamları görmek rahatsız etmiyor artık.Yani bence çok faydalı olmuş.

peki o özelliği açtıgında görüntüleme sayında düşüş oldumu.?? kazancın arttımı ?

Ondan mıdır bilmiyorum ama görüntülenme sayımda artış var kazanca ne düşük nede fazla diyebilirim sebebi ise çalıştığım oyunun eski olmasından kaynaklanıyor.

guldur gulduru ızlıcektım tam 5 dakikareklam gecılmıyorda ızleyıcı kacırmakdan baska bısey degıl

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri