Ava giderken Avlanmayın UYARI

KaYZeRSoZe

Platin Üye
Web sitesi
www.ytpara.com
Merhaba arkadaşlar,

Öncelikle hepinizin bayramı mübarek olsun seneyede hep beraber inşAllah burada oluruz :) . Bir süredir ytpara ve bazı forumlarda yeni bir "köpek sürüsü" türemeye başladı belki bazılarınızın dikkatini çekmiştir gördüklerim için ben yapabileceğimi sonuna kadar gerekeni yapmaya çalışıyorum.Neden bahsettiğimi az çok hepiniz biliyorsunuz adını bile yazmak istemiyorum kendi çaresizliklerinin arkasına sığınıp başkalarının kanallarını kapatmaya çalışan şeref yoksunlarından bahsediyorum. Yaklaşık bir haftadır her şekilde farklı site ve programı yaymaya çalışıyorlar. Tahmin ettiğiniz gibi ortada sahte site ve kişilerin anlattığı şekilde bir araç vb. birşey yok .

Peki bunu neden yapıyorlar amaçları ne diye soracak olursanız ?. Şikayet üzerine gelen bir kaç tanesini analiz etme şansım oldu sonuç olarak hiç şaşıracak bir durum yok trojan virüs den başka bir şey değil, üst satırda amaçları nedir demiştim, Amaçları: Kişisel bilgisayarızdaki her türlü dosya ve klasörlere erişmek ve bunu youtube çalışan biri yapıyorsa siz tahmin edin bakalım neleri ele geçirebilir ? kanallarınızı mı ? içeriklerinizimi ? özel yaşantınızdan hiç bahsetmiyorum bilenler bilir webcam dan tut ses kaydınıza kadar her şeye erişebilirler, bu tür araçlar zaten anti-vir ve firewall filan dinlemedikleri için buna güvenenler bir an önce pc'lerini temizlesinler excel vb. bilgilerini tuttukları onemlı bilgilerin şifrelerini değiştirip güvene alsınlar. Bu tuzağa düşenler illa ki vardır diye tahmin ediyorum bu konuyu gördüyseniz PC'nize bi temizlik yapın hatta format atın.

Bu konuyu her ne kadar açmak istemesemde arkadaşlar hali hazırda az kazanan birilerinin canı yanmasını istemediğimdendir , boş yere hem birilerinin bi tarafını kaldırmasın, hemde elindeki paradan da olmasın.

İt ürür, kervan yürür..

İyi forumlar dilerim.

Merhaba arkadaşlar,

Öncelikle hepinizin bayramı mübarek olsun seneyede hep beraber inşAllah burada oluruz :) . Bir süredir ytpara ve bazı forumlarda yeni bir "köpek sürüsü" türemeye başladı belki bazılarınızın dikkatini çekmiştir gördüklerim için ben yapabileceğimi sonuna kadar gerekeni yapmaya çalışıyorum.Neden bahsettiğimi az çok hepiniz biliyorsunuz adını bile yazmak istemiyorum kendi çaresizliklerinin arkasına sığınıp başkalarının kanallarını kapatmaya çalışan şeref yoksunlarından bahsediyorum. Yaklaşık bir haftadır her şekilde farklı site ve programı yaymaya çalışıyorlar. Tahmin ettiğiniz gibi ortada sahte site ve kişilerin anlattığı şekilde bir araç vb. birşey yok .

Peki bunu neden yapıyorlar amaçları ne diye soracak olursanız ?. Şikayet üzerine gelen bir kaç tanesini analiz etme şansım oldu sonuç olarak hiç şaşıracak bir durum yok trojan virüs den başka bir şey değil, üst satırda amaçları nedir demiştim, Amaçları: Kişisel bilgisayarızdaki her türlü dosya ve klasörlere erişmek ve bunu youtube çalışan biri yapıyorsa siz tahmin edin bakalım neleri ele geçirebilir ? kanallarınızı mı ? içeriklerinizimi ? özel yaşantınızdan hiç bahsetmiyorum bilenler bilir webcam dan tut ses kaydınıza kadar her şeye erişebilirler, bu tür araçlar zaten anti-vir ve firewall filan dinlemedikleri için buna güvenenler bir an önce pc'lerini temizlesinler excel vb. bilgilerini tuttukları onemlı bilgilerin şifrelerini değiştirip güvene alsınlar. Bu tuzağa düşenler illa ki vardır diye tahmin ediyorum bu konuyu gördüyseniz PC'nize bi temizlik yapın hatta format atın.

Bu konuyu her ne kadar açmak istemesemde arkadaşlar hali hazırda az kazanan birilerinin canı yanmasını istemediğimdendir , boş yere hem birilerinin bi tarafını kaldırmasın, hemde elindeki paradan da olmasın.

İt ürür, kervan yürür..

İyi forumlar dilerim.

uyarı için teşekkürler hocam herkesin dikkatli olması dileği ile

hep şunu merak ettim hocam,tw ile bağlanmalarda sıkıntı yaşama olasılığı ne derecedir?
yani tw ile bağlantıda karşı taraf benim göremediğim,hissedemediğim bir şey yapabilir mi mouse hareketi olmadan?

Kesinlikle haklısınız hocam forumda'da hergün linklere tıklıyoruz veya başka sitelerden dosya indirip pc'lere kuruyoruz virüs tehlikesi çok yüksek.Ben o yüzden kanal bilgilerimi deftere yazıyorum en güvenlisi defter virüs girme olasılığı yok :D

[MENTION=13317]mavera[/MENTION] hocam dosya transferinde her türlü benim onayım olmuyor mu tw de? herhangi bir dosya transferi için izin vermediğin sürece bir sıkıntı yok heralde benim tahminim...
farkında olmadan tek taraflı yapılması programın kendiliğinden yoktur zaten zannediyorum...

vırusten korunmak ıcın ve bılgısayarımızda vırus oldugunu nasıl anlarız,bu konuda tecrubelı arkadaslar varmı

[MENTION=13317]mavera[/MENTION] hocam dosya transferinde her türlü benim onayım olmuyor mu tw de? herhangi bir dosya transferi için izin vermediğin sürece bir sıkıntı yok heralde benim tahminim...
farkında olmadan tek taraflı yapılması programın kendiliğinden yoktur zaten zannediyorum...

hocam team wiverden bahsediyoruz. senin pcye bağlanan kişiye sen zaten izin vermişsin dur sana şunu atayım sorunun çözülür derse o an inan yok demezsin :)

bu denyolar yaşamın pembe yüzünü görerek yaptıklarının yanına kalacağını sanıyor ama tanrının evrene koyduğu "herkes yaptığını hem bu dünyada hem de ahirette görecek." diye bir yasa var.

3 5 yıl sonra neden çocuğum otistik oldu ? neden anam yatalak oldu ? neden trafik kazası geçirdim ? neden kanserim ? kimden bana aids bulaştı ? neden karım beni terk etti ? neden oğlum bonzai içiyo ? neden kızım kötü yola düştü ?

acımayın eğer başınıza böyle bir şey gelirse hakkınızı sonuna kadar arayın.Uyutmayın adileri yaptıkları yanlarına kar kaldığı sürece yapmaya devam ederler.

[MENTION=9544]KaYZeRSoZe[/MENTION] hocam
Trojan veya başka virüs
Dosya transferi için kullandığımız siteler içinde buna izin vermeyen (yada yüklenen dosyaları tarayan) siteler var mı.

Mesela ben yandex disk kullanıyorum, dosya transfer etmek istediğim zaman.

Yandex diske yüklenen dosyalar Dr.Web diye anti virüs taraması yapan bir site tarafından denetleniyor sanırım.

Aceba bu site trojan ı da buluyor mu?

Yada tranfer için güvenli bildiğiniz başka site var mı. En azından forum olarak bunu yapabilen siteler üzerinde dosya transferini prensip haline getirirsek zararı en aza indiririz.

bilgilendirme icin cok tesekkurler. bu tur yontemle trojan yerlestirenemi diyesin tenezzul edenemi diyesin allah islah etsin.

pc de virüsprogramı bile yok.
olur olmaz yerlere tıklamayın ve her exe yi bilip bilmeden yüklemeyin.

[MENTION=9544]KaYZeRSoZe[/MENTION] hocam
Trojan veya başka virüs
Dosya transferi için kullandığımız siteler içinde buna izin vermeyen (yada yüklenen dosyaları tarayan) siteler var mı.

Mesela ben yandex disk kullanıyorum, dosya transfer etmek istediğim zaman.

Yandex diske yüklenen dosyalar Dr.Web diye anti virüs taraması yapan bir site tarafından denetleniyor sanırım.

Aceba bu site trojan ı da buluyor mu?

Yada tranfer için güvenli bildiğiniz başka site var mı. En azından forum olarak bunu yapabilen siteler üzerinde dosya transferini prensip haline getirirsek zararı en aza indiririz.

Tabi ki yapılabilir era geldiğinde ekleyebiliriz, uygulama direk web sitesine upload edilirse yakalama ihtimalı var yinede %100 güvenli denilemez yada uygulamayı .rar .zip şeklinde 12345 diyede şifreli şekilde yüklenirse %100 yakalayamaz ;)

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri