Fatih hocam sana burada nasihat vermeyeceğim çünkü başınızdan neler geçtiğini tahmin edebiliyorum. Öncelikle Allah yar ve yardımcınız olsun.. bizde benzer bi olayla uğraşıyoruz ama senin olayını ben anlamadım hocam. adam kredi çekerken o banka sözleşmeye hangi şartları koyduysa o şartlara imza atmışsınızdır. normal şartlarda böyle saçma bir şey olamaz. sonuçta sen sadece adamın çektiği krediye kefil oluyorsun. sözleşmeyi detaylı okumuş muydunuz? böyle bir şey yazıyor muydu? ayrıca o adamın diğer borçları da o bankada mı ? eğer o bankaya değilse diğer borçları, siz başka bankaya olan borçları yüzünden yine yargılamassınız çünkü b bankasına olan borcunın haklarını a bankası neden savunsun ki?
iş bana çok karışık geldi, para olup olmaması önemli değil fakat iyi bir avukata danışmanız gerekir. en fazla 50-100 lira danışma ücreti alırlar ama en azından yol yordam gösterilip çözüme kavuşturulabilir.
Rabbim kimseye bu durumları yaşatmasın.
Umarım tez zamanda probleminiz çözülür ve kaybolan huzurunuz tekrar yerine gelir.
Hocam büyük ihtimalle şartlar arasında tüm borçları kabul eden bir madde vardır. Ama böyle saçma bir olay kimin aklına gelebilir ki ? sonuçta bu krediyi adama ödetebiliriz düşüncesiyle hareket ettik ona göre imza attık . Ne denilir ne yapılabilir hiç bilmiyorum umarım adalet yerini bulur çürüdük resmen 2 yılda
edit: adamın kefil oldugumuz bankadaki borcu o hocam yani dediğiniz şekilde a bankası b bankasının borcunu istemez