Avukat Abilerimiz Varsa Bakabilirler mi?

Fatih hocam sana burada nasihat vermeyeceğim çünkü başınızdan neler geçtiğini tahmin edebiliyorum. Öncelikle Allah yar ve yardımcınız olsun.. bizde benzer bi olayla uğraşıyoruz ama senin olayını ben anlamadım hocam. adam kredi çekerken o banka sözleşmeye hangi şartları koyduysa o şartlara imza atmışsınızdır. normal şartlarda böyle saçma bir şey olamaz. sonuçta sen sadece adamın çektiği krediye kefil oluyorsun. sözleşmeyi detaylı okumuş muydunuz? böyle bir şey yazıyor muydu? ayrıca o adamın diğer borçları da o bankada mı ? eğer o bankaya değilse diğer borçları, siz başka bankaya olan borçları yüzünden yine yargılamassınız çünkü b bankasına olan borcunın haklarını a bankası neden savunsun ki?

iş bana çok karışık geldi, para olup olmaması önemli değil fakat iyi bir avukata danışmanız gerekir. en fazla 50-100 lira danışma ücreti alırlar ama en azından yol yordam gösterilip çözüme kavuşturulabilir.

Rabbim kimseye bu durumları yaşatmasın.
Umarım tez zamanda probleminiz çözülür ve kaybolan huzurunuz tekrar yerine gelir.

Hocam büyük ihtimalle şartlar arasında tüm borçları kabul eden bir madde vardır. Ama böyle saçma bir olay kimin aklına gelebilir ki ? sonuçta bu krediyi adama ödetebiliriz düşüncesiyle hareket ettik ona göre imza attık . Ne denilir ne yapılabilir hiç bilmiyorum umarım adalet yerini bulur çürüdük resmen 2 yılda
edit: adamın kefil oldugumuz bankadaki borcu o hocam yani dediğiniz şekilde a bankası b bankasının borcunu istemez

Merhaba arkadaşlar .
Babam bir arkadaşına kefil oldu kredi çekti adam . Kredi günü geldiği gibi gidip adamın yakasından tutup kredisini ödemesini istedik . Borcunu hepsini verdi o kredi kapandı. İpoteğe koyduğumuz tapumuzu geri istemek için bankaya gittiğimizde bu adamın GEÇMİŞ ve GELECEK tüm kredi kartlarına,çeklerine ve kredilerine kefil olmuşsunuz diye saçma sapan sözler söylediler ve adamın 100 bin lira borcunu vermezseniz eviniz satışa çıkacaktır dediler hemen satışa çıkmaması için o zamanlar çalışıyorduk başka bir bankadan kredi çekip 100 bin lira borcunu karşıladık (borcun hepsini değil sadece evin satışı iptal olması için) . Ve bazı sorunlar yaşadık işyerimiz kapandı başka bir sorundan dolayı. Şuan işsiz evde oturuyoruz ev yine satışa sunulmuş 20.03.2016 tarihinde evin satışı gerçekleşecek dediler bugün. Ve çok zor durumdayız yaklaşık olarak bizim de sağa sola 1 trilyon kadar borcumuz var kendi borcumuzdan geçtik adamın borçlarıyla uğraşıyoruz . Hakkımızı nerede arayabiliriz ? (Tabi eğer haklıysak.) Sonuçta kefil olduğumuz kredinin borcu bitti ve kredi kapandı neden adamın geçmiş ve gelecek borcundan sorumluyuz ve ne yapmamız gerekiyor yardımcı olun lütfen.
Adliyeye gittik bugün yazı işleri bir avukatla görüşmek gerektiğini söylediler açıkcası işsiz oldugumuz için avukat parası bile bulunmuyor şuan bizde . O yüzden yardım istiyorum

Arkadasım benzer durumu bende yaşadım, bir arkadasım araba alacaktı imza attım. Ödemedi ve ben ödedim. Canından kıymetli değil diye olayı kapattım çünkü zor günler geçiriyordu. Benzer bir durumu banada dediler, yok kredi kartı, yok eski kredileri zart zurt bir dünya daha borç çıkardılar karşıma.

Burada banka şunu yapıyor. Adamdan bu parayı almayacagını biliyor hazır sen yada senin baskında borcun ödendiğini anladığı an sana olmadık şeyleri karşına engel çıkarıyor. Burada sağlam bir avukat gerekir size, hatta saglam değil ta...klı.

Sen imza attığın borcla yükümlüsün. örnek sen adamın cekecegı 10binlik borca imza atmıssın, tüm hayatına kefilim dememişsin. sen o 10 binden sorumlusun. yok öyle adamın tüm borclarını sana yıkmak.

Hukuki.Net güzel bir forum bunu burada ac konuyu sanırım bana benzer cevaplar gelecektir. Tabiki olay burada yazdığın gibiyse. Ama baban bu adama birden fazla imza atmışsa olayın boyutu farklı olur.

Arkadasım benzer durumu bende yaşadım, bir arkadasım araba alacaktı imza attım. Ödemedi ve ben ödedim. Canından kıymetli değil diye olayı kapattım çünkü zor günler geçiriyordu. Benzer bir durumu banada dediler, yok kredi kartı, yok eski kredileri zart zurt bir dünya daha borç çıkardılar karşıma.

Burada banka şunu yapıyor. Adamdan bu parayı almayacagını biliyor hazır sen yada senin baskında borcun ödendiğini anladığı an sana olmadık şeyleri karşına engel çıkarıyor. Burada sağlam bir avukat gerekir size, hatta saglam değil ta...klı.

Sen imza attığın borcla yükümlüsün. örnek sen adamın cekecegı 10binlik borca imza atmıssın, tüm hayatına kefilim dememişsin. sen o 10 binden sorumlusun. yok öyle adamın tüm borclarını sana yıkmak.

Hukuki.Net güzel bir forum bunu burada ac konuyu sanırım bana benzer cevaplar gelecektir. Tabiki olay burada yazdığın gibiyse. Ama baban bu adama birden fazla imza atmışsa olayın boyutu farklı olur.

Teşekkürler Hocam hukuki.net te konu açtım ama cevap yazan yok hala 1 saat oldu. olayın özü benim anlattıgım gibi ödenen kredinin hareketleri bankada mevcut zaten ek olarak bizim kefillikten verdiğimiz 100 binin makbuzları hepsi bizde . Adam iflas ettiğinden dolayı kaçmış gitmiş akrabalarına gittiğimizde git öldür sahip çıkmayız dediler resmen dalga geçiyorlar . Ama babamın kefil oldugunda attıgı imzalar hangi şartlara göre imza attıgını bilmiyorum sonuçta bankanın elinde bir delil var ki borcu bizden istiyor . En sağlamı bir avukat bulmak lazım çok sıkıntılı bir durum ya

Hocam büyük ihtimalle şartlar arasında tüm borçları kabul eden bir madde vardır. Ama böyle saçma bir olay kimin aklına gelebilir ki ? sonuçta bu krediyi adama ödetebiliriz düşüncesiyle hareket ettik ona göre imza attık . Ne denilir ne yapılabilir hiç bilmiyorum umarım adalet yerini bulur çürüdük resmen 2 yılda
edit: adamın kefil oldugumuz bankadaki borcu o hocam yani dediğiniz şekilde a bankası b bankasının borcunu istemez

Arkadasım o olamaz. Sen çekeceğin kredi için imza atarsın A kredini cekeceksen B kredisine imza attırmazlar, onu yapsalar zaten yaptıkları tamamen hile hurda, hem hukuki hemde manevi anlamda yeri yok.

Bu olayda bir gariplik var bence baban birden fazla krediye imza atmış olabilir.

Arkadasım o olamaz. Sen çekeceğin kredi için imza atarsın A kredini cekeceksen B kredisine imza attırmazlar, onu yapsalar zaten yaptıkları tamamen hile hurda, hem hukuki hemde manevi anlamda yeri yok.

Bu olayda bir gariplik var bence baban birden fazla krediye imza atmış olabilir.

Hocam fazla krediye imza atmadı . tek bir kredi çektiler zaten ama bu kredinin şartlarında tüm borçlarını kabul ediyorum maddesi varsa zaten borcu kabul etmiş olur . Ve böyle bir maddenin olması bile yasal değil ben krediye kefil oluyorum adamın çeklerinden kredi kartlarından bana ne ? hile hurda zaten milletin bir anlık acele etmesinden faydalanıp işlerini garantiye alıyorlar.

Teşekkürler Hocam hukuki.net te konu açtım ama cevap yazan yok hala 1 saat oldu. olayın özü benim anlattıgım gibi ödenen kredinin hareketleri bankada mevcut zaten ek olarak bizim kefillikten verdiğimiz 100 binin makbuzları hepsi bizde . Adam iflas ettiğinden dolayı kaçmış gitmiş akrabalarına gittiğimizde git öldür sahip çıkmayız dediler resmen dalga geçiyorlar . Ama babamın kefil oldugunda attıgı imzalar hangi şartlara göre imza attıgını bilmiyorum sonuçta bankanın elinde bir delil var ki borcu bizden istiyor . En sağlamı bir avukat bulmak lazım çok sıkıntılı bir durum ya

Güzel kardeşim, ben sana yanlış bilgi verdin demiyorum, ama baban bu adama güvenmişki kefil olmuş (bu borç benim demiş). Belki aile içerisinde sorun olacak diye söylememiş olabilir. Yakın arkadası, dostudur hayır diyemez. Birden fazla kefil olmuş olabilir. Hukuken, çektiğin kredi ile sorumlu olursun. Babanda arkadasının çektiği hangi kredisine imza atmışsa onunla sorumludur. Banka başka bir krediye atılan imza ile baska bir kredinin tahsilatını yapamaz. A kredisinin sözleşmesine çaktırmadan B kredisinide ödeyeceksiniz diyemez, bu hukuken ters.

Saglam bir avukat bulun bulamazsanız yardımcı olurum.

Neyse uyumam lazım, Allah yardımcınız olsun, zor işler bu işler.

İyi geceler.

Güzel kardeşim, ben sana yanlış bilgi verdin demiyorum, ama baban bu adama güvenmişki kefil olmuş (bu borç benim demiş). Belki aile içerisinde sorun olacak diye söylememiş olabilir. Yakın arkadası, dostudur hayır diyemez. Birden fazla kefil olmuş olabilir. Hukuken, çektiğin kredi ile sorumlu olursun. Babanda arkadasının çektiği hangi kredisine imza atmışsa onunla sorumludur. Banka başka bir krediye atılan imza ile baska bir kredinin tahsilatını yapamaz. A kredisinin sözleşmesine öaktırmadan B kredisinide ödeyeceksiniz diyemez, bu hukuken ters.

Saglam bir avukat bulun bulamazsanız yardımcı olurum.

Neyse uyumam lazım, Allah yardımcınız olsun, zor işler bu işler.

İyi geceler.
Abi teşekkür ederim ilgin için ama babamın birden fazla krediye imza atmış olmasını sanmıyorum çünkü adamın bütün hataları yanlışları açık yani bişey saklamaz bizden. Peki tek bir tapu ile birden fazla krediye nasıl kefil olunur ? ev bir kredi için ipotek var ise başka bir kredi kullanamaz diye biliyorum hocam. Ayrıca bu adamın çekleri kartları vs iptal olmuş

Abi teşekkür ederim ilgin için ama babamın birden fazla krediye imza atmış olmasını sanmıyorum çünkü adamın bütün hataları yanlışları açık yani bişey saklamaz bizden. Peki tek bir tapu ile birden fazla krediye nasıl kefil olunur ? ev bir kredi için ipotek var ise başka bir kredi kullanamaz diye biliyorum hocam. Ayrıca bu adamın çekleri kartları vs iptal olmuş

Kredilerde malın değeri esastır. senin evin 200bin degerinde ise 3-4 tane 50 binlik kredi alabilirsin ama galiba aynı bankadan olmalı diye hatırlıyorum (emin depğilim farklı bankalarda da olabilir). Hemen üstte yazar arkadasın haber linkini oku gizli bir tuzak varsa eğer zaten iyi bir avukatla kazanırsınız. Çünkü eğer gizli bir tuzaksa zaten siz haklısınız. Tek bir kredi için atılan imza ile adamın tüm borcarına kefil olunamaz.

Kredilerde malın değeri esastır. senin evin 200bin degerinde ise 3-4 tane 50 binlik kredi alabilirsin ama galiba aynı bankadan olmalı diye hatırlıyorum (emin depğilim farklı bankalarda da olabilir). Hemen üstte yazar arkadasın haber linkini oku gizli bir tuzak varsa eğer zaten iyi bir avukatla kazanırsınız. Çünkü eğer gizli bir tuzaksa zaten siz haklısınız. Tek bir kredi için atılan imza ile adamın tüm borcarına kefil olunamaz.

hocam biraz araştıracağız ama büyük ihtimal tek bir kredi ayrıca birden fazla kredi olsa bile çeklerine ve kredi kartlarına neden kefil olunuyor anlamış değilim . çünkü adım gibi hatırlıyorum adamın kredi kartı borcunu ödemiştik makbuzu da elimizde var. Teşekkür ederim abi tutmiyim sizi iyi günler

Okumadan sözleşmeye imza atanların düştüğü tuzakmış sanırım, yasal olarak birşey yapamayabilir, haberde mahkemeye vereceklerini söylemiş mağdurlar, onlar için verilmiş kararlara ulaşılsa sonuç anlaşılır. Ekşi sözlük, şikayetvar.com gibi sosyal medya hesaplarında etkili bir yazı yazarak bankayı zor duruma sokmak mümkün bence, belki sonuç alınabilir öyle.

baban çok iyi bir adammış ama yanlış bir devirde yaşıyor sorun bu geçmiş olsun... Yapacağı şey her şeyi size devretmek olacaktır eğer emekli ise maaşına haciz konamaz emeklileri pek çok bu tür sıkıntılardan kruyan yasalar var... olmazsa kendinize 500 000 tllik bir bir sözleşme yapsın kendi aranızda herşeye haciz koydurun ilk sıra sizde olursa diğerlerine sıra geçmez

Son düzenleme:
baban çok iyi bir adammış ama yanlış bir devirde yaşıyor sorun bu geçmiş olsun... Yapacağı şey her şeyi size devretmek olacaktır eğer emekli ise maaşına haciz konamaz emeklileri pek çok bu tür sıkıntılardan kruyan yasalar var...

hocam devredemez işte ev desen ipotek var . İpotekle beraber devredebilir ama banka yine tapuyu tanır şahısı tanımaz

---------- Spam Engelliyici 00:25 ---------- Önceki Mesaj 00:23 ----------

"Bankalardan kefile gizli tuzak" diye bir haber yapılmış 2005 yılında,bir bak istersen

TU-MER Tketici Haklar Merkezi

hocam habere baktım aynı bizim durum . kelimesi kelimesine banka da geçmiş ve gelecek borçlar dedi . bu borçlar kelimesi zaten çek ve kredi kartlarını da kapsıyor bunu biraz araştırmak lazım itiraz edip olumlu sonuçlanan var mı acaba

Bu işleri tam bilmem ama bir avukata gidip şuan borç batağındayız dava sonuçlanmadan para verecek durumumuz yok deseniz, belki dava kazanılabilecek bir durumdaysa yardımcı olurlar.Yoksa bu iş forumlardan tavsiye alarak yapılacak iş değil.

Olmadı şu foruma konu açıp en azından bir dilekçe örneği falan bulabilirsin.

Bu işleri tam bilmem ama bir avukata gidip şuan borç batağındayız dava sonuçlanmadan para verecek durumumuz yok deseniz, belki dava kazanılabilecek bir durumdaysa yardımcı olurlar.Yoksa bu iş forumlardan tavsiye alarak yapılacak iş değil.

Olmadı şu foruma konu açıp en azından bir dilekçe örneği falan bulabilirsin.

oradan konu açtım hocam zaten ama cevap veren yok sürekli konuyu güncellememe rağmen

Paşam bu işte bi düzenbazlık var bence hiç normal değil o zaman herkes bulsun kendine bir tane günah keçisi imzalatsız sonra bırak trilyonları katrilyon borca girsin sen öde yok öyle bi dünya bence bi araştırın iyice avukat tutmanıza gerek yok hemen bi gidin danışın sadece derdinizi Allah yardımcınız olsun

Sent from my iPhone using Tapatalk

Yapacağınız öncelik olarak bankadan yazılı olarak sözleşmeyi talep edeceksiniz. Kefil yalnızca imzaladığı sözleşme miktarı ile sınırlı olan bir kefaletten sorumludur. Sözleşmeyi alıp iletebilirsen yatdımcı olabilirim. Ayrıca tapunuza daha önceden haciz konuldu mu bir de ödendi dediğiniz borçlar sizin kefil olduğunuz mu yoksa şahsın farklı borçları mı. Bunları öğrenmek için öncelikle bankadan yazılı olarak sözleşmeyi isteyin.

güncel

---------- Spam Engelliyici 16:46 ---------- Önceki Mesaj 16:43 ----------

Yapacağınız öncelik olarak bankadan yazılı olarak sözleşmeyi talep edeceksiniz. Kefil yalnızca imzaladığı sözleşme miktarı ile sınırlı olan bir kefaletten sorumludur. Sözleşmeyi alıp iletebilirsen yatdımcı olabilirim. Ayrıca tapunuza daha önceden haciz konuldu mu bir de ödendi dediğiniz borçlar sizin kefil olduğunuz mu yoksa şahsın farklı borçları mı. Bunları öğrenmek için öncelikle bankadan yazılı olarak sözleşmeyi isteyin.

hocam kusura bakmayın yeni görüyorum . Şimdi kredi çekildi borçları ödendi kredi kapandı . daha sonra eski borçlara kefil olmuşsunuz diyerekten tapuyu vermediler 90 küsür bin tl yine ödedik hala kurtulamadık işyerimiz kapandı işsiz bekliyoruz ev vardı başımızı sokacak onu da ayın 22 sinde falan ihale ile satacaklar . şu durumda bile sağdan soldan para toplayıp 70 bin verelim diyoruz olmaz diyorlar 125 bin lira borcu kapanması lazım. Eğer yardımcı olabilecekseniz çok büyük sevaba girersiniz hocam

güncel

hocam kusura bakmayın yeni görüyorum . Şimdi kredi çekildi borçları ödendi kredi kapandı . daha sonra eski borçlara kefil olmuşsunuz diyerekten tapuyu vermediler 90 küsür bin tl yine ödedik hala kurtulamadık işyerimiz kapandı işsiz bekliyoruz ev vardı başımızı sokacak onu da ayın 22 sinde falan ihale ile satacaklar . şu durumda bile sağdan soldan para toplayıp 70 bin verelim diyoruz olmaz diyorlar 125 bin lira borcu kapanması lazım. Eğer yardımcı olabilecekseniz çok büyük sevaba girersiniz hocam

neden direk avukata girib konuyu araştırmadan parayı ödeniniz hocam. kusura bakmayinda bu kadarda olmaz yani.

güncel

siz sözleşmeyi istediniz mi kefil olduğunuz evrakları orada ne kadar miktara kefil olmuşsunuz. kefil olduğunuz tutarın zamanında ödenmediği takdirde sizden en fazla o borcun 100 de 40 ını alabilirler öncelikle bankadan sözleşmeyi alıp incelenmesi gerekli.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri