AYM İdari Para Cezasına İtiraz

• Kullanıcı yc80s
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Konu Dışı

yc80s

Kayıtlı Üye
Daha önce idari para cezasına itirazı AYM'ye taşıyan oldu mu forumda? İdari para cezasına itirazlarda da AYM harç ücreti alıyor mu? Ona göre itirazda bulunacağım çünkü itiraz etsem de cezayı iptal ettirme olasılığım çok düşük boş yere iki kat masraf yapmak demek harç ücreti varsa. Ayrıca idari para cezasına itirazda harç ücreti olması çok mantıksız zaten 100-150 liralık cezayı iptal ettirmek için uğraşıyoruz cezadan fazla para istiyorlar. (Sulh Ceza Hakimliği'ne başvurdum itirazım reddedildi 17 lira da dosya masrafı yüklendi :D )

Yok mu daha önce başvuran?

İdari para cezasına karşı 60 gün içinde idare mahkemesine başvurulur, mahkeme kararına karşıda danıştay da temyize gidilebilir. Danıştay kararı kesindir AYM başvurusu yapılmaz.

İdari para cezasına karşı 60 gün içinde idare mahkemesine başvurulur, mahkeme kararına karşıda danıştay da temyize gidilebilir. Danıştay kararı kesindir AYM başvurusu yapılmaz.

Danıştaya başvuru ücretli mi? Danıştay'da reddederse ki öyle gözüküyor AİHM'e falan taşıyamıyor muyuz :D

---------- Spam Engelliyici 20:02 ---------- Önceki Mesaj 19:49 ----------

Bu arada karar yazısında temyize gidilebileceğine dair bir ibare yok. Büyük harflerle KESİN OLARAK karar verildi yazmakta.

Bazı durumlarda idare mahkemesi kararına karşı Bölge idare mahkemesine(bim) bim kararına karşıda Danıştaya temyize gidilebilir. Bazı durumlarda ise (örneğin belli miktarın altında kalan para cezaları) ilk derece idare mah. verdiği kararlar kesindir.

Bazı durumlarda idare mahkemesi kararına karşı Bölge idare mahkemesine(bim) bim kararına karşıda Danıştaya temyize gidilebilir. Bazı durumlarda ise (örneğin belli miktarın altında kalan para cezaları) ilk derece idare mah. verdiği kararlar kesindir.

Oho çok saçma olay ya. Karar kesin diye bir yere gidemeyecek miyim yani ben?

idari para cezalarında kabahatler kanunu hükümleri uygulanır, kabahatler kanunu da belli miktar altındaki idari para cezaları hakkında kesin karar verilmesini ön görüyor. bu sebeple itiraza kapalı olan bir konu bu

idari para cezalarında kabahatler kanunu hükümleri uygulanır, kabahatler kanunu da belli miktar altındaki idari para cezaları hakkında kesin karar verilmesini ön görüyor. bu sebeple itiraza kapalı olan bir konu bu

Ben böyle skandal olay görmedim. Ceza alma sebebim açık bir şekilde Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesiyle çelişiyor ve ben bu durumu hiçbir yere taşıyamıyorum. Sulh Ceza Hakiminin insafına kalmışız ki o da dosyayı okursa tabi. Seri bir şekilde dosyaları reddettikleri iddia ediliyor bir çok yerde. Yazıklar olsun.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri