B12 ??

dreamblack

Kayıtlı Üye
öncelikle selamün aleyküm arkadaslar

bu konuyu açmadan önce yeterince arastırdım aslında ama yinede sizlere bi sormak danısmak istedim

bu aralar bende halsizlik var uyku düzenim iyice bozuldu normalde günde 5-6 saat uyurken bazen 12 saat uyuyorum ve buna ragmen uykum geliyor ara ara

yani bunlar isin önemsiz kısmı aslında ama bu aralar unutkanlık falanda iyice bas göstermeye basladı dalgınlık vs arttı bu b12 yi duydum birçok zararlı ilaçların aksine B12 çok faydalı bir ilaçmıs bagımlılık vs sorunu yokmus ve eczaneden gidip alabiliyor musuz

benim sorum su daha önce benim yukarda yazdıgım sorunları yasayıpta bu ilacı kullanan var mı acaba biraz fikir beyan edebilirler mi ?

cümleten iyi forumlar bol kazançlar..

Hocam nereden biliyorsunuz B12 eksikliği olduğunu? Hastaneye gitmeden kendiniz mi karar verdiniz buna?

Önce doktora görünsen iyi olur..Öyle bir anda alıp başlanması sakın olabilir..
B12 haplarından bende kullandım zamanında ama kontrolsüz kullanmanın içorganları zararı büyük

1 aydır her gece yatmadan benexol b12 alıyorum faydası var, hastaneye felan gitmedim, reçetesiz satılan bi ilaç zaten
gece yatmadan alınca rüyalar ateşli oluyor diyorlar, ben zaten ateşli görüyordum fark etmedim sen dikkat et.
etkileri, çok çabuk sinirleniyorsan ve unutkanlığın varsa almanı öneririm

Vitanim eksikliginden oldugu gibi fazlalıgındanda oldugu bi durum hakkında kafana göre ilaç alma. İlk önce vitamin değerlerini tahlil ettir.

Hocam nereden biliyorsunuz B12 eksikliği olduğunu? Hastaneye gitmeden kendiniz mi karar verdiniz buna?

hocam hastahaneye gitmedim sadece internette arastırdım aynı sorun olan bi kaç arkadas kullanmıs ve olumlu sonuç almıslar birde bu ilacın herhangi bir yanetkisi yokmus fazla kullanımı bile zarar teskil etmedi yazıyo vücuda gerekli olan besin takviyesini yapıyo hepsi o

hocam hastahaneye gitmedim sadece internette arastırdım aynı sorun olan bi kaç arkadas kullanmıs ve olumlu sonuç almıslar birde bu ilacın herhangi bir yanetkisi yokmus fazla kullanımı bile zarar teskil etmedi yazıyo vücuda gerekli olan besin takviyesini yapıyo hepsi o

Anladım hocam. Zararı olduğu için demedim. Başka birşeylerde olabilir. Gitmeni tavsiye ederim. Sağlıktan önemli birşey yoktur.

B12 eksikliğin varsa düzenli kullandığında büyük ölçüde farkedeceksin değişimi.

1 aydır her gece yatmadan benexol b12 alıyorum faydası var, hastaneye felan gitmedim, reçetesiz satılan bi ilaç zaten
gece yatmadan alınca rüyalar ateşli oluyor diyorlar, ben zaten ateşli görüyordum fark etmedim sen dikkat et.
etkileri, çok çabuk sinirleniyorsan ve unutkanlığın varsa almanı öneririm

sinir ve unutkanlık var hocam normalde çok sakinimdir ama bu pc basında uzun süre durmaktan oluyo sanırım

sizde varmıydı bu belirtiler B12den sonra düzeldimi ??

birde nekadar zamandır kullanıyosunuz

sinir ve unutkanlık var hocam normalde çok sakinimdir ama bu pc basında uzun süre durmaktan oluyo sanırım

sizde varmıydı bu belirtiler B12den sonra düzeldimi ??

birde nekadar zamandır kullanıyosunuz

unutkanlık ve asıl olan aniden sinirlenmeydi. patrona sinirleniyordum aniden. yine sinirleniyorum ama belli etmiyorum artık :)
1 aydır kullanıyorum.

unutkanlık ve asıl olan aniden sinirlenmeydi. patrona sinirleniyordum aniden. yine sinirleniyorum ama belli etmiyorum artık :)
1 aydır kullanıyorum.

teşekkürler hocam

aynı sorun bendede var ufacık biseyde patlıyorum sonra biraz zaman geçtikten sonra lan ben buna neden sinirlendim simdi bisey yokki bunda diyorum

kalp kırmak istemiyorum artık

bendede et - yumurta sevmediğim için b12 eksikliği var, bende aynı sıkıntıları yaşıyorum. unutkanlık, uyku sıkıntısı vs vs

b12 vitamin hapları iğrenç kokar + hayvan gibi iştah açıyor :) yine de kan tahlili yaptırmadan kafana göre sakın ilaç alma.

Hocam bendede vardı geçen sene ygs lys yüzünden galiba, Supradyn All Day aldım bi faydasını görmediğim gibi iştah açıyor kilo aldırıyor bidahada almam öyle şeyler.

bendede et - yumurta sevmediğim için b12 eksikliği var, bende aynı sıkıntıları yaşıyorum. unutkanlık, uyku sıkıntısı vs vs

b12 vitamin hapları iğrenç kokar + hayvan gibi iştah açıyor :) yine de kan tahlili yaptırmadan kafana göre sakın ilaç alma.

hocam dogru diyosun kan tahlili olmadan doktar tavsiyesi olmadan ilaç almak mantıklı olmaz tabi, ama bu ilaç reçetesiz satılabiliyor diye biliyorum eger zararlı birsey olsa reçetesiz satmazlardı

ek olarak b12 kullanmayanlar kullananlara oranla daha çok risk altındalar

---------- Spam Engelliyici 10:30 ---------- Önceki Mesaj 10:28 ----------

Hocam bendede vardı geçen sene ygs lys yüzünden galiba, Supradyn All Day aldım bi faydasını görmediğim gibi iştah açıyor kilo aldırıyor bidahada almam öyle şeyler.

hocam iste bende bu yüzden konu açtım ve bi dünya arastırdım B12 diger ilaçlara göre çok farklı

beslenme ve diyetetik okuyorum derste gordugum ve not aldıklarımı yazayım

fazla sure b12 eksikliginde
•El ve ayak parmaklarının karıncalanması,
•Kasların zayıflığı,
•Sersemleme,
•Baldırlarda hassasiyet ve
•Zihin karışıklığı

oluşur ancak kesinlikle b12 vitamini eksikliginden kaynaklanmaz bu hastalıklar protein eksikligi c vit. eksikligi glikoz eksikliği vss vs bir sürü nedeni vardır.

vitaminin doktor görüşü olmadan alınması çok tehlikelidir. tepkimeyi yanlış yönlendirirsin. örnegin a vitaminin fazla alırsan karaciger de bozulma c vitaminini fazla alırsan bobrek tası d vitaminin fazla alırsan zehirlenmelere yol açar

B12 vitamini fazlası zararlı mıdır? - UZMANTV şurdada biraz anlatmış

demek istedigim b12 duzeyin normalse sen fazla b12 alarak vucudunun dengesini bir karış daha bozarsın

tahlil yaptır tahlil sonucunca doktora danış.

B12 kullanıyorum unutkanlık var ama bu bilimsel bi araştırma zaten. Herşeyini google yıkan çağ insanında çokça görülmeye başlanmış bişey.Bizimde işimiz pc başında.
B12 rahatlıkla kullan reçetesiz satılır. Bol su içmek hapların hazmı, böbrek artıklarını temizlemek için ayrıca vücüdun devir daimini (tabi wcye çıkışıda arttırarak bi nevi)dinçliğe ulaşmakta önemli.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri