Babamın Sanal Kartından 5 Bin Lira Çekilmiş

• Kullanıcı Enes
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Konu Dışı

Enes

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar.

Babam facebook da gördüğü reklama tıklayıp garanti sitesine gidiyor tabi ki sahte site ve giriş yapınca sanal kartından 5k lık çekim yapılıyor.

Daha önce bu konu hakkında kendisini uyarmıştım sosyal medya da reklam verip sahte banka siteleri açıp bilgileri alarak çekim yaptıkları konusunda ama dalgınlığına gelmiş herhalde öyle çok bilgisiz yada anlamayacak biri de değildir.

Sanal karta girip baktığımda provizyon olarak gözüküyor bekleyen işlem olarak.Müşteri hizmetlerini aradığımız da çekim yapılmış olabilir biz burdan işlem yapamıyoruz diyorlar.

Harcama itiraz formu varmış galiba yarın bankaya gidip onu doldurucaz.Ayrıca çekim yapan kişi sanal kartın limiti 1500 tl iken artık limiti mi yükseltti ne yaptıysa 5000 tl çekim yapabilmiş.

Babam fark edince zaten iptal etmiş hemen kartları ama artık iş işten geçti mi bilmiyorum.Konu hakkında bilgisi olan veya tecrübesi olan arkadaşlar ne yapılabilir yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleme:
Harcama itirazı ile döner büyük ihtimalle

işte bundan dolayı Enpara kullanin, sitenin arayüzü çok iyi kartla netten birşey satın aldiğimda internet kullanımına kartı aktif ediyorum sonrasında ödeme yapıp kartı tekrar internet kullanımına kapatıyorum

Harcama itirazı ile döner büyük ihtimalle

inşallah hocam. Defalarca anlatmıştım bu sosyal medya da reklam verip sahte sitelerde çekim yaptıklarını ama boş anına denk gelmiş.Yarın bankada dolduracak formu.
[MENTION=48076]Captain Price[/MENTION] Normalde hep sanal kart kullanır babamda .Fakat internet kullanımına kapatmaz sonrasında.Bazı sitelerde galiba 3d felanda istemiyor sanal kart ile alışveriş yaparken .Kart bilgilerini yazdıktan sonra direk çekim yapıyor. Kart bilgileri de normalde banka sitesinde sansürlü olarak gözüküyor ama nasıl çekim yapmış onu çözemedim.

benim merak ettiğim banka bu işin peşine düşüyormu yoksa sadece harcama itirazıyla parayı geri verip kapatıyor mu ?
millet nasıl rahat yapabiliyor böyle şeyleri

Geçen benm kartımdan Godady firmasi yillik ödeme çekmiş 400tl onu bile geri aldım bankaya dilekçe verip kii otomatik yenilemeyi kapatmamak benim hatam olmasına ragmen :D
Bankaya gidin dilekce verin , sanal kart bile olsaa internetten alısverişe kapatnn kullanacagınız zaman 5 dk lıgına açarsınız ben öyle yapiyorum.

3d ödemesi değilse yani telefona onay kodu gelip onu girmediyse iade edilir. bankaya itiraz dilekçesi yazın 3 gün içinde iade ediliyor.

Fenomen arkadaşımızın dediği gibi eğer 3d ödeme değilse paranı hertürlü alırsın.Ara sıra kendimi kaptırıp Facebook oyunlarına yüklü miktar para basarım sonra sıkılır parayı geri iade alırım.Ama 3d onaylı bir yerse ve babanda kodu yazdıysa biraz uğraşırsınız.

3d ödemesi değilse yani telefona onay kodu gelip onu girmediyse iade edilir. bankaya itiraz dilekçesi yazın 3 gün içinde iade ediliyor.

Sadece adamların siteye giriş yapıyor giriş bilgileri ile sonrasında tele mesaj geliyor şu kadar harcama yapılmıştır vs diye sonrasında zaten iptal ediyor kartları.

[MENTION=25524]desperado596[/MENTION] geçmiş olsun peşini bırakmamak lazım. Son aylarda çok arttı bu tarz dolandırıcı kişiler. Bu kadar zor olmamalı bunları engellemek yada bulmak.

[MENTION=9860]highflyeer[/MENTION] bende bilmiyorum hocam orasını. ç

Paranın gittiği ve çekildiği yer belli çok bilmiyorum bu işleri ama nasıl oluyorda bu insanları bulamıyorlar bu devirde ilginç bir durum.Milletin 3-5 kuruşuna göz dikiyorlar.

Allah'tan normal kredi kartından çekim yapmamışlar onun limiti baya yüksekti.Sanal kart limiti de 1500 tl idi müşteri hizmetleri limit yükseltip 5k çektiler demiş.2 dk da adamlar nasıl halletiyse artık neyse hayırlısı.

Son düzenleme:
Sanal kartin icinde para tutmasin hocam isi bitince limiti sifirlasin babaniz

müşteri hizmetlerini arayın, kartı iptal ettirip, işlemlerinizin bloke edilmesini isterin. sizin karşınıza acemi bir müşteri hizmet görevlisi çıkmış. Kredi kartları hemen işleme girmez. normal para kartı ise bişe diyemem. kredi kart başka..para kart/para kartının sanal kartı başka kart. ona dikkat edin. müşteir hizmetini arayın itiraz formunu online doldurmak istiyorum diyin. kaliteli bankalar sizdeki bilgielre göre telefonda onayınızı alır işlemi başlatır. **bilginiz harici büyük bir rakamın çekildiğini ve sms yada herhangi bir bilgilendirme almadığınızı belirtin. hata sizde diyip size topu atmasınlar diye..
geçmiş olsun

müşteri hizmetlerini arayın, kartı iptal ettirip, işlemlerinizin bloke edilmesini isterin. sizin karşınıza acemi bir müşteri hizmet görevlisi çıkmış. Kredi kartları hemen işleme girmez. normal para kartı ise bişe diyemem. kredi kart başka..para kart/para kartının sanal kartı başka kart. ona dikkat edin. müşteir hizmetini arayın itiraz formunu online doldurmak istiyorum diyin. kaliteli bankalar sizdeki bilgielre göre telefonda onayınızı alır işlemi başlatır. **bilginiz harici büyük bir rakamın çekildiğini ve sms yada herhangi bir bilgilendirme almadığınızı belirtin. hata sizde diyip size topu atmasınlar diye..
geçmiş olsun

3-4 farklı müşteri temsilcisi ile görüştük hocam .Garanti bankasından dolayı mı bilmiyorum ama işlem yapmıyorlar telefon ile . En fazla kartı iptal ediyorlar.
Yarın formu doldurucaz bakalım inş sorunsuz hallolur.

İşlemler provizyonda bile olsa iptal edilmez. İptal sadece ödeme alıcı tarafından yapılır. Ödeme yaptığınız yer ile iletişime geçin daha kolay olabilir. Olmazsa bankaya bilgim dışında harcama itirazı yapın hemen iade yapılır(sanal kart olduğu için belki farklı işleyebilir.)

Sanal kartın amacı zaten ödeyip bırakmaktır. Babanızı uyarın sanal kartı yükseltmesin.(Bu işlemde limit yükseltilmiş vb. dediniz bunun için geçerli değil.)

3-4 farklı müşteri temsilcisi ile görüştük hocam .Garanti bankasından dolayı mı bilmiyorum ama işlem yapmıyorlar telefon ile . En fazla kartı iptal ediyorlar.
Yarın formu doldurucaz bakalım inş sorunsuz hallolur.

iptal ettir gitsin. sebebi nide aradım aradım çözüm üretemediler, kendimce kartımı iptal ettirdim dersin. ne yani baydam tatilinde bu iş başına gelse, atıyorum salı gunu bayram gunu olsa.. 9 gün bayram tatili olsa...bu işin stresi ilemi yaşıyacaksın resmi tatillerle banka şune açılana kadar ?? ben öyle bankanın taa....

iptal ettir gitsin. sebebi nide aradım aradım çözüm üretemediler, kendimce kartımı iptal ettirdim dersin. ne yani baydam tatilinde bu iş başına gelse, atıyorum salı gunu bayram gunu olsa.. 9 gün bayram tatili olsa...bu işin stresi ilemi yaşıyacaksın resmi tatillerle banka şune açılana kadar ?? ben öyle bankanın taa....

Aslında sadece bankadan yapılmıyor .Sitesinden bakınca 3 yol göstermişler. Ya itiraz formunu doldurup imzalayıp mail adresine gönderiyorsunuz .2. yol olarak dilekçe şeklinde galiba bütün bilgileri ekleyip yollama var bir de direk banka şubesine gidip yapılabiliyor.

Biz direk bankadan yapalım dedik yüz yüze.

Kaç aydır facebook da şu muhabbet var milyar dolarlık şirket bu dolandırıcılığa çare bulamıyorsa bıraksın gitsinler bu işi.Banka reklamı veren kişilere daha zor bir reklam açma methodu getirilebilir örneğin .

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri