95tl+gofret
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Kafam karıştı yaKayış koptu
![]()
ya şu pastaneciyi aradan çıkartın ona giren çıkan yok, kafanızı karıştırıyor.![]()
Müşteriye kasadan değil pastaneciden gelen paradan verdi.
Özetle pastaneden gelen 5tl ile gofret sattı. 100tl sahte parayı kendi ödediği için zarar 100tl
Bu kadar hikayeye gerek yok. Adama sahte 100 lira itelemişler. Zararı 100 Lira bu kadar basit![]()
195 tl zarar gofret zaten satıldı gofret zararsan sayılmaz.farzedelim gofret 3 e aldı 5e sattı 2 tl daha düşelim 193 ama gofreti maliyet 5 tl sayarsak zarar sadece 195
zarar 95 + goflet maliyeti para bozdurma olayı aldatıyor soruda ;hocam açıklamasını yazmıştım)
Doğrudan adamın kasasına odaklanılırsa sorun hallolur bence. İlk başta 100 TL si var dersek. Önce 5 TL giriyor kasasına sonra 100 TL çıkıyor. Yani 5 TL kaldı kasada. Zarar 95 TL. 5 TL de müşteriye verdiği ürün yüzünden zarar edince toplam zarar 100 TL OLUYOR.Bence durum bu.
gofreti 5 tl ye almadığı içinde 95+ gofret maliyeti hocam zarar.
hocam ; zarar nereden bakarsanız bakın hocam 95 + gofret maliyeti ama birde kar edememiş olması + olarak yaptığı iş karşılığındaHaklısın hocam ama burda fırsat maliyeti mi derler neydi tam öyle bir zararı var sanıyorum. Diyelim ki gofrete bu bakkal 4 TL verip toptancıdan alıyor o zaman zararı 95+4 = 99 TL. Ancak bir de şöyle bir şey var ki bu gofretin satış fiyatı 5 TL idi ve bakkal bundan olmuş oldu. Sanıyorum siz ilk bakış açısıyla değerlendirmek doğru diyorsunuz. Evet düz mantık bakınca zararı doğrudan o oluyor.
hocam ; zarar nereden bakarsanız bakın hocam 95 + gofret maliyeti ama birde kar edememiş olması + olarak yaptığı iş karşılığında) ben bazıları 195-295 yazmış ya ondan dolayı öyle yazdım ..
Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.
Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.
Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.
Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.
Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.
Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.
Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.
Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.
Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.