Bakalım kimler doğru bilecek

doganuzun

Kafam karıştı ya :D Kayış koptu :cool:

ya şu pastaneciyi aradan çıkartın ona giren çıkan yok, kafanızı karıştırıyor. :D

https://www.youtube.com/watch?v=Cn8gQ3Z2ZmE

Pastaneci ortalıkta perişan PARA PARA diye bağırıyordu...
Birden pastaneci bakkalın üzerine 4 nala gelmeye başladı...
Çekin çekin pasteneciyi aradan. Kim koydu pastaneciyi buraya... :D:D:D:D:D @doganuzun paşa... paşa @doganuzun

Müşteriye kasadan değil pastaneciden gelen paradan verdi.
Özetle pastaneden gelen 5tl ile gofret sattı. 100tl sahte parayı kendi ödediği için zarar 100tl

Bu kadar hikayeye gerek yok. Adama sahte 100 lira itelemişler. Zararı 100 Lira bu kadar basit :)

KISA ÖZ CEVAPLAR TEBRİKLER...

Son düzenleme:
95 tl Zarar var.1 tl de gofretten kaar ettiğini saysak 94 tl :D

Son düzenleme:
95 tl müşteriye ödedi (cepten) + 1 adet gofret (cepten ödedi ) zarar

100 tl sahte çıktı, pastaneciye verdi, kasadan çıkarttı yırttı attı 100 tl zarar

95 + gofret+ 100 .... Gofret(alış maliyeti) zarar olmuş oldu..

(gofreti kaça aldı, soruda yok... atıyorum 4 tl alsın, 1 tl kar koysun =5 tl ye satsın )

Atıyorum hatayı yapan kasiyerse günlük yövmiyeden kesecektir bakkal :D

195 tl zarar gofret zaten satıldı gofret zararsan sayılmaz.farzedelim gofret 3 e aldı 5e sattı 2 tl daha düşelim 193 ama gofreti maliyet 5 tl sayarsak zarar sadece 195

:) pastaneciye cebindeki parayı vermiyor ( pastaneciden zaten 100 almış onu geri veriyor ) bu kısım kafayı karıştırıyor ) sonra adama 95 vermiş üstüne gofret zarar bu sadece

Doğrudan adamın kasasına odaklanılırsa sorun hallolur bence. İlk başta 100 TL si var dersek. Önce 5 TL giriyor kasasına sonra 100 TL çıkıyor. Yani 5 TL kaldı kasada. Zarar 95 TL. 5 TL de müşteriye verdiği ürün yüzünden zarar edince toplam zarar 100 TL OLUYOR. :) Bence durum bu.

Doğrudan adamın kasasına odaklanılırsa sorun hallolur bence. İlk başta 100 TL si var dersek. Önce 5 TL giriyor kasasına sonra 100 TL çıkıyor. Yani 5 TL kaldı kasada. Zarar 95 TL. 5 TL de müşteriye verdiği ürün yüzünden zarar edince toplam zarar 100 TL OLUYOR. :) Bence durum bu.

gofreti 5 tl ye almadığı içinde 95+ gofret maliyeti hocam zarar.

Haklısın hocam ama burda fırsat maliyeti mi derler neydi tam öyle bir zararı var sanıyorum. Diyelim ki gofrete bu bakkal 4 TL verip toptancıdan alıyor o zaman zararı 95+4 = 99 TL. Ancak bir de şöyle bir şey var ki bu gofretin satış fiyatı 5 TL idi ve bakkal bundan olmuş oldu. Sanıyorum siz ilk bakış açısıyla değerlendirmek doğru diyorsunuz. Evet düz mantık bakınca zararı doğrudan o oluyor.

gofreti 5 tl ye almadığı içinde 95+ gofret maliyeti hocam zarar.

Haklısın hocam ama burda fırsat maliyeti mi derler neydi tam öyle bir zararı var sanıyorum. Diyelim ki gofrete bu bakkal 4 TL verip toptancıdan alıyor o zaman zararı 95+4 = 99 TL. Ancak bir de şöyle bir şey var ki bu gofretin satış fiyatı 5 TL idi ve bakkal bundan olmuş oldu. Sanıyorum siz ilk bakış açısıyla değerlendirmek doğru diyorsunuz. Evet düz mantık bakınca zararı doğrudan o oluyor.
hocam ; zarar nereden bakarsanız bakın hocam 95 + gofret maliyeti ama birde kar edememiş olması + olarak yaptığı iş karşılığında :)) ben bazıları 195-295 yazmış ya ondan dolayı öyle yazdım ..

hocam ; zarar nereden bakarsanız bakın hocam 95 + gofret maliyeti ama birde kar edememiş olması + olarak yaptığı iş karşılığında :)) ben bazıları 195-295 yazmış ya ondan dolayı öyle yazdım ..

valla heryerinden karışık bu iş :D

Bize gelen Sahte 100 TL yi aldık b kişisine yolladık. para bozuldu geldi, dolandırıcıya 95 TL verdik + Birde gofret. Yani kasamızdan 95 TL + Gofret çıktı.
Daha sonra b kişisi geldi para sahte dedi. Parayı yırttık, Kasamızdan bir 100 TL'de ona verdik.

Yani kasamızdan çıkan toplam para miktarı 195 TL + gofret olur.

---------- Spam Engelliyici 23:43 ---------- Önceki Mesaj 23:39 ----------

bu nasıl iş ya

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri