Bakalım kimler doğru bilecek

95 + gofret maliyeti :)) eğer sahte parayı vicdanı rahat edecekse birine yutturursa zarar = 0 kara geçer

Son düzenleme:
Arkadaşlar nasıl 95 tl oluyor ? Adam 100 tl veriyor ve bu 100 tl sahte dükkan sahibi kafadan -100'e düştü

Sonra bu adama 95 tl para üstü veriyor -95 tl de burdan düştü

En sonda aldığı ürünü yani gofreti veriyor -Gofret

Yani 100+95+Gofret zarar

195+gofret

tekrardan düşününce 95+gofret de olabilir diyorum hatta bu sanırım :d

Son düzenleme:
ben bu soruyu birkaç yıl önce bu foruma sormuştum sanırım :) benim soru birazdaha karışıktı sanırım :D
195+ gofret

hocam nasıl 95+Gofret oluyor sahte para aldığı için kafadan saten 100 tl zararda ?

hocam şöyle ilk 100 lirayı müşteri veriyor bu da direk pastaneye gönderiyor bozduruyor buraya kadar 0da hala. ondan sonra o paradan +5 alıyor kendine. gelen parayı verdi ama burada zararı yok hala. geleni aracıyla bozdurdu 5 tl aldı kendine sonra gitti. daha sonra -100 sahte parayı geri ödüyor. bu da -95 ve sigara yapıyor. o ilk 100 lira dönüyor yani ortada elden ele

hocam şöyle ilk 100 lirayı müşteri veriyor bu da direk pastaneye gönderiyor bozduruyor buraya kadar 0da hala. ondan sonra o paradan +5 alıyor kendine. gelen parayı verdi ama burada zararı yok hala. geleni aracıyla bozdurdu 5 tl aldı kendine sonra gitti. daha sonra -100 sahte parayı geri ödüyor. bu da -95 ve sigara yapıyor. o ilk 100 lira dönüyor yani ortada elden ele

dediğiniz doru ancak hocam 100 tl sahte olduğu için sahte olmayan para ile değiştircek buda -100 tl zarar

dediğiniz doru ancak hocam 100 tl sahte olduğu için sahte olmayan para ile değiştircek buda -100 tl zarar

hocam aslında tek zarar o gerçi bilmiyorum ben de yanlış düşünüyor olabilirim ilkde 195+sigara demiştim adım adım gidelim

girişte
pastaneci:100tl
müşteri: sahte 100tl
bakkal: 0tl + sigara

1. adımda müşteri:0 bakkal:sahte100+sigara pastaneci:100tl
2. adımda müşteri:0 bakkal:100tl+sigara pastaneci:sahte 100tl (burda para bozduruldu)
3.adımda müşteri:95tl+sigara bakkal:5tl pastaneci:sahte 100tl
4. adımda müşteri:95tl+sigara bakkal: +5tl-100tl pastaneci:100tl yani son durum müşteri:95tl+sigara bakkal:-95 pastaneci:100 tl

bakkalda en başta sigara da vardı yani -95-sigara yapıyo böyle kaldı olay

hocam aslında tek zarar o gerçi bilmiyorum ben de yanlış düşünüyor olabilirim ilkde 195+sigara demiştim adım adım gidelim

girişte
pastaneci:100tl
müşteri: sahte 100tl
bakkal: 0tl + sigara

1. adımda müşteri:0 bakkal:sahte100+sigara pastaneci:100tl
2. adımda müşteri:0 bakkal:100tl+sigara pastaneci:sahte 100tl (burda para bozduruldu)
3.adımda müşteri:95tl+sigara bakkal:5tl pastaneci:sahte 100tl
4. adımda müşteri:95tl+sigara bakkal: +5tl-100tl pastaneci:100tl yani son durum müşteri:95tl+sigara bakkal:-95 pastaneci:100 tl

bakkalda en başta sigara da vardı yani -95-sigara yapıyo böyle kaldı olay

bence yanlış hocam soruda en son dikkat ederseniz sahte 100 tl yi yırtıp atar ve gerçek 100 tl verir kafadan 100 tl zarar etti

burada siz para bozulma olayını kafaya takmayın orda zaten bozdurduğu parayı geri veriyor zararı yok ( Aldığı 100 Tl yi geri veriyor ); sonra adama 95 tl vermiş ve o zarar üstüne birde gofret maliyeti zarar 95+ gofret maliyeti

bence yanlış hocam soruda en son dikkat ederseniz sahte 100 tl yi yırtıp atar ve gerçek 100 tl verir kafadan 100 tl zarar etti

tamam tek zarar da o zaten hocam diğer müşteriye verdiği 95tlyi pastaneden gelen paradan vermişti kendi cebinden değil. sigara 5 lira olduğu için sen direk 100 diye hesaplıyosun orayı işte

tamam tek zarar da o zaten hocam diğer müşteriye verdiği 95tlyi pastaneden gelen paradan vermişti kendi cebinden değil. sigara 5 lira olduğu için sen direk 100 diye hesaplıyosun orayı işte

bence sizin hesap yanlış hocam yazı ile anlatamıyorum

boşverelim bir deli bir kuyuya taş atmış ...... :)

+ bakiye 100TL pastaneciden alıyor
- bakiye 95+ gofret müşteriye veriyor
- bakiye 100tl sahte para için pastaneciye veriyor
95+ gofret oluyor

zaten aldığı parayının bedelini veriyor pastaneciye, o yüzden orası eşitleniyor. 95+ gofret de kasadan çıkmış oluyor

Müşteri 100 TL verdi hiç dokunmadan parayı başkasına bozdurdu ve çikolata parasını yani 5 TL yi kasaya koydu...

Daha sonra sahte para için 100 TL verdi. O yüzden 100 TL zararı var sadece...

KISACA;
Müşteri geldi gitti çikolata sattı ve kasaya gerçek parayı koydu mu koydu...
Daha sonra pastaneci ile paraları sahte ile gerçek parayı değiştirdiler ve elindeki parayı yırttı. Kaç TL zararı var? Yırttığı kadar yani 100 TL

:D :D :D

Son düzenleme:
100 tl + gofret : 105 tl
(Verdiği 95 tl zaten pastaneciden alınan para, kendinden ayrıca çıkmıyor)

Son düzenleme:
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri