Başarıyı sadece başarı elde ettiğini sananlar engelleyebilir.

serhat67

Kayıtlı Üye
Nerden çıktı bu söylem derseniz. Az önce 1 milyon`a doğru adıyla Kim Milyoner Olmak İster yarışması yayınlandı.
Bilirsiniz, 19 yaşında bir yarışmacı verdiği cesaretli kararlarla 250 bine kadar geldi. Bu belki de hayatı boyunca kendisini net şekilde görebildiği bir andı.
Bazı zamanlar bir cesaretle atladığımız işler gibi değil bu konu. Daha özgürlükçü bir profil şekliydi bu.

Ama bir reyting uğruna verilen karar yüzünden o gün yarışmayı bitirdiler. Çünkü istediler ki herkes dört gözle yarışmayı beklesin. Öyle de oldu.
Sadece kendisi için hazırlanan bir yarışmaya katıldı. Katıldı ama geride bıraktığı yarışma arasında birçok tembih almış.
Arkadaşlarından, annesinden, babasından, kardeşlerinden. Uzadıkça uzar bu liste. Öyle ya, herkesin desteğine ihtiyacı var bu süreçte. Bizler öyle düşünüyoruz !!

Verilen tembihler işe yaramış ve bir önce ki yarışmacı yerine kurulan bir robot edasıyla biri katıldı yarışmaya. Garantilenen paranın da refahıyla aslında sonuç önceden belirlenmişti.
Başarıyı sadece başarı elde ettiğini sananlar engelleyebilir dedim. Çünkü 250 bin çocuğu tembihleyenler için bir başarıydı.
Her ne kadar sorunun cevabını bildiyse bile cevap veremedi. Çünkü, çizilen bir sonucu değiştiremezsiniz.

Sonuç şu ki, kaybedilen aslında para olmadı. Başarının ne denli basit şeyler yüzünden harcandığını gördük.
Mantık arayabilirsiniz bu durum da ama şunu sormak gerekiyor. Yarışma tatile girmeseydi sizce yarışmacı soruya cevap verir miydi.

Riskin kaybettirdiklerini tahmin ettiğiniz sürece risk almaktan da vazgeçersiniz. Ama tahmin ettiğiniz başarıysa aldığınız risk sadece başarıdır.

Hocam haklsınız ama emin olun parayı almasını söyleyenler onun iyiliği için söylemiştir.Cevap yanlış da çıkabilirdi

Muhteşem özetlemişsiniz hocam yazık ettiler :( o para harcandı bile 250 bini al ev alırsın araba alırsın falan diye :)

Yazıyı paylaşabilirmiyim :)

başarıdan bahsetmişsinizde başarı sizce kim milyoner olmak ister mi ? 15 binden sonra ruletten pekte farkı yok bu işin.gerçekten başarıyı yarışmlarla belirlmek çok mu doğru ? sadece son anı gördüm.kabul etmedi çocuk.ee normal birşey.

Çok büyük bir bilimsel araştırma sırasında pes mi etti ?
Gerçek bir buluşu ortaya çıkarırken bıraktı mı ?

Büyütmeyin bu kadar başkasının başarısı yada başasızlığı yerine biz birşeyler başarmayı deneyelim

Not: Geçen gün bi konu vardı.iki buton var birisinnde yüzde 100 ihtimalle 1 milyon dolar,diğer buton %50 ihtimalle 100 milyon dolar verecek diye.Cevapların %90ı 1 milyon doları seçti.Yani elimizde kaybetmeyeceimiz birşey yokken risk almamak insanların huyu :)

Son düzenleme:
Hocam haklsınız ama emin olun parayı almasını söyleyenler onun iyiliği için söylemiştir.Cevap yanlış da çıkabilirdi

250 bine kadar nasıl geldiğini bilmesem hak verecem hocam ama burda engel görüyorum. Bu engelinde çocuk üzerinde verdiği bir eziklik. İnsanın en acınası durumu kendini kısıtladığı zamandır. Bu arkadaşımız bunu yaptı yarışma boyunca. Yarışmayı izlediyseniz bişey dedi. Keşke yarışma tatile girmeseydi. İlk yarışmada ne güzel dümdüz gidiyordum. Bu cümle herşeyi açıklıyor. Yani çocuk diyor ki, hayır bu sefer risk almayacam. Doğru çıkacağını bilsem bile. Ki bildi de.

Yazık oldu.

başarıdan bahsetmişsinizde başarı sizce kim milyoner olmak ister mi ? 15 binden sonra ruletten pekte farkı yok bu işin.gerçekten başarıyı yarışmlarla belirlmek çok mu doğru ? sadece son anı gördüm.kabul etmedi çocuk.ee normal birşey.

Çok büyük bir bilimsel araştırma sırasında pes mi etti ?
Gerçek bir buluşu ortaya çıkarırken bıraktı mı ?

Büyütmeyin bu kadar başkasının başarısı yada başasızlığı yerine biz birşeyler başarmayı deneyelim

Sizden paylaşımımı desteklemenizi bekleyemezdim. Çünkü siz başarılı birisiniz :) O yorumum da dediğim gibi. Size karşı bir yorumum daha olmayacak. Yazın durun burda. O gün o çocuğu o denli yargılayan biri benim paylaşımımı desteklemesini bekleyemem. Gidin kendi başarılarınızla mukayese olun

---------- Spam Engelliyici 21:33 ---------- Önceki Mesaj 21:31 ----------

Muhteşem özetlemişsiniz hocam yazık ettiler :( o para harcandı bile 250 bini al ev alırsın araba alırsın falan diye :)

Yazıyı paylaşabilirmiyim :)

Tabi ki hocam

Bugün Yarışmayı izlemedim ama bilseydi cevap verirdi. bilmiyorsa neden cevap versin ? Çok duygusal bakmışsınız bence.

Bugün Yarışmayı izlemedim ama bilseydi cevap verirdi. bilmiyorsa neden cevap versin ? Çok duygusal bakmışsınız bence.

Ama hocam izledim ki duygusal bir durum gördüm :) Yarışmacı bildi aslında. sadece cesaret edemedi. 250 bine gelene kadar da %100 bilip de gelmedi ki. Mantıklı tahminler de bulunarak risk aldı ve kazandı. Buda aynen öyle oldu ama bu sefer risk alamadı. Sebebini de yazım da paylaştım

Sizden paylaşımımı desteklemenizi bekleyemezdim. Çünkü siz başarılı birisiniz :) O yorumum da dediğim gibi. Size karşı bir yorumum daha olmayacak. Yazın durun burda. O gün o çocuğu o denli yargılayan biri benim paylaşımımı desteklemesini bekleyemem. Gidin kendi başarılarınızla mukayese olun

---------- Spam Engelliyici 21:33 ---------- Önceki Mesaj 21:31 ----------

Tabi ki hocam

Bana ne atar yapıyorsun bilader ? Neyse sizin başarı kavramınız milyoner olsun ben kendi yaptıklarım ben yapacaklarımla mutluyum başarılıyım milletin parası bilmem nesi çokta fifi

Bana ne atar yapıyorsun bilader ? Neyse sizin başarı kavramınız milyoner olsun ben kendi yaptıklarım ben yapacaklarımla mutluyum başarılıyım milletin parası bilmem nesi çokta fifi

Kardeşim senin bu tarz konulara karşı bir fobin mi var. Burda paylaştığım konu aslında genel bir kayıp. Risk almaktan korkuyoruz. Ama sen ne hikmetse konuyu saptırıp ilginç yerlere getiriyorsun. Söylediğin mantıklı sanıyorsun ama mantığı kendine bağlıyorsun. Mutluysan git bununla ilgilen. Yorma beni gece gece.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri