Basit Bir Program Yazdırılacaktır İlgilenler.

sysroot

Kayıtlı Üye
Arkadaşlar ufak bir ücret karşılığı program yazdırıcam ilgilenenler okursa sevinirim yarım saatlik zamanlarını alır diye tahmin ediyorum.İlgilenenler pm atarsa sevinirim.

Ben Programa Bir Url vericem örnek veriyorum
deneme.com
Programın yapacağı şu;
Benim yazdığım adresin sonuna ; başlangıcını ve sonunu benim belirlediğim bir sayaç ekleyecek.Yani bir kenarda sayaç duracak örnek: 120 / 200 , sayaç aralığını ben belirleyeceğim.
Sorgulamalar şöyle olucak kısacası;
www.deneme.com120
www.deneme.com121
www.deneme.com122
...
www.deneme.com200
Gibi bir sonuç olacak.
Program sayaca bağlı olarak bu adreslere girecek ve kaynak koduna bakıcak, tabiki hepsine sırayla bakıcak haliyle.

Programı başlattık, program www.deneme.com120 adresinin html kaynak kodlarına baktı.
Ve orada benim belirlediğim bir texti arayacak, var ise (benim açımdan başarılı olmuş olucak) liste kutusuna 120 yazacak.Yoksa devam edecek sayaca bağlı olarak www.deneme.com121'a geçmiş olacak haliyle.Ve döngü böyle devam edecek(verdiğim örnekte 200'e kadar)

Liste kutusunda başarılı olmuş sorgulamalar sıralanacak 120 örneğindeki gibi başarılılar yazılacak verdiğim sayaç limitine kadar.

Yani programda bir textbox (url girmek için)
Sayaç aralığı için 2 textbox
Kaynak kodda aradığım metin için bir textbox
Bide buton koyar artık yazıcak arkadaş:)
İçiçe döngü

ÖNEMLİ BİR NOT:BU İŞLEMİ YAPMADAN ÖNCE İLGİLİ URL'LERE GİRİŞ YAPIP(ÜYELİK) SESSION'umu başlatmış olucam,ondan sonra bu işlemi yapabilirim çünkü.
Yani kullanacağınız kaynak kod okuyacak nesne , benim headerlarımla çalışsın(kullandığım browser ile aynı davransın aynı olsun).Aksi taktirde beni sisteme login olmamış olarak algılar ve program görevini yapamaz , bilmiyorum anlatabildimmi.

Eski Visual Basic programcısıyım, bu tarz programlar yazardım eskiden fakat seneler oldu hiçbirşey hatırlamıyorum açıkçası.Programın kullanım amacı üzerine çok düşünmeyin kişisel olarak kullanılacaktır.Aktif bir programcının 30 dakikasını alır bu anlattığımı yapmak sanırım.

Saygılarımla

Son düzenleme:

Hocam dediklerinizin hepsini okudum ama fazla birşey anlamadım biraz açıklarsanız yardımcı olabilirim.
İstediğiniz şey şu heralde ;
Site adresini yazınca yanlarına sizin belirlediğiniz sayılardan giriş yapılacak kaynak koduna bakılıp sizin istediginiz texti aratılacak bu şekildemi?

Son düzenleme:
Hocam dediklerinizin hepsini okudum ama fazla birşey anlamadım biraz açıklarsanız yardımcı olabilirim.
İstediğiniz şey şu heralde ;
Site adresini yazınca yanlarına sizin belirlediğiniz sayılardan giriş yapılacak kaynak koduna bakılıp sizin istediginiz texti aratılacak bu şekildemi?

Bir arkadaştan teklif bekliyorum, oda detay sordu örnek verdim sizede örnek vereyim;

URL Olarak:http://www.timeturk.com/m/haber.asp?id=
Yazdık diyelim.
Sayaç aralığıda: Başlangıç- 534821 Bitiş- 534825
Böyle olsun.
Yani programı başlatınca:
timeturk.com/m/haber.asp?id=534821
timeturk.com/m/haber.asp?id=534822
timeturk.com/m/haber.asp?id=534823
timeturk.com/m/haber.asp?id=534824
timeturk.com/m/haber.asp?id=534825
Diye işlem yapıp bitirmiş olacak.
Aranacak Kelimemiz ise:"İsrail, Mescidi Aksa'da cuma namazını engelliyor"
Dolayısıyla liste kutumuza düşmesi gereken sayı
534824 olucak.Tabi sayaç aralığındaki diğer sayfalardada varsa onlar düşücek ama verdiğim örnekte sadece 1 adet sonuç alırsın yani 534824 bu rakamı.O rakamda ilgili haber geçiyor çünkü.Buradaki örnekte değil ama benim kullanacağım sitede çok fazla sonuç düşecek liste kutusuna belki 20 dakika bile sürer belli olmaz.

Söylemeyi unuttuğum birşey,sonucu yani liste kutusunu bir notepad'e kaydetmesi gerekiyor.Aynı listedeki gibi sıralı kaydedebilir.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri