Başkasında yayındaken bana telif gelmesi ?

• Kullanıcı tubebaba
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - YouTube Hakkında Genel Sorular

tubebaba

Kayıtlı Üye
Arkadaşlar Selamlar,

Kafayı yiycem günlerdir, yabancı spamcı bir arkadaşın kanalındaki videoyu ben üzerine çeşitli efeklerle render etdip kendi kanalıma attığımda, asıl telif hakkı sahibinden uyarı alıyorum.

Neler denedim neler, genelde sesten yakalıyor tabi. Ama baktım aynı video birkaç spam kanalda daha dahi var. Bu nasıl olabiliyor ya onlar nasıl yayında tutabiliyor bunu kafayı yedim artık bilen nolur net olarak anlatmasada bir mantığını söylesin şöyle yapıyor desin.

saygılar

var olan spam kanalların sahibi bi kişi olup o kişi başka rakip istemediğinden telif yağdırıyor olabilir benimde öyle 2 kategorim var kategoriyi ben keşfettim yt de video yokken ben attım benden sonra 2 şer kanal açıldı 2 kategoridende sonra benim kanal kapandı ve her açışımda kapanıyor onlarınki açık :)

En kritik soru bu ve bunun bir milyon tane nedeni olabilir ama hepsi hurafede olabilir buna takılmak yerine sesi geçmeye odaklan sorunun öyle basit bir cevabı yok çünkü

Arkadaşlar Selamlar,

Kafayı yiycem günlerdir, yabancı spamcı bir arkadaşın kanalındaki videoyu ben üzerine çeşitli efeklerle render etdip kendi kanalıma attığımda, asıl telif hakkı sahibinden uyarı alıyorum.

Neler denedim neler, genelde sesten yakalıyor tabi. Ama baktım aynı video birkaç spam kanalda daha dahi var. Bu nasıl olabiliyor ya onlar nasıl yayında tutabiliyor bunu kafayı yedim artık bilen nolur net olarak anlatmasada bir mantığını söylesin şöyle yapıyor desin.

saygılar

O kanaldaki videoyu neden direkt atmıyorsun da render yapıyorsun hocam ? Cevabı o videoları renderlamadan yükleyince eşleşen aldığı için ise para hak sahibine gittiği için sen renderlayınca sıkıntı yaşıyorsun hak sahibi tarafından bence. Diğer spam kanallardan da bahsetmişsin , o kanallardan da direkt indirip yükleyemiyorsan zaten dediğim gibi cevap basit karmaşık bir durum yok gibi.

Bu benim başıma google play'de geldi. adamın biri bir oyunun 4-5 tane kopyasını yapmış ve her birini farklı google playde hesabında yayınlamış. Orjinal oyun iosda. Adamla ciddi ciddi DMCA savaşına başladık ve en sonunda google bana o kişinin isim ve adresini vermek zorunda kaldı DMCA mahkeme başlaması için. Ve adam iosdaki oyunun sahibi çıktı :) Orjinali yapanda spamını yapanda aynı kişi olabilir. Spam yapan kanal'a bir şekilde telif gelirse adam yayın hakkının kendisinde olduğunu açıklar google'a ve yoluna devam eder.

hocam hiç direkt alıpta atmadım. Şimdi deniycem bunuda olursa yanlız yakarım bu gezegeni. acırım geçirdiğim uykusuz günlere.

O kanaldaki videoyu neden direkt atmıyorsun da render yapıyorsun hocam ? Cevabı o videoları renderlamadan yükleyince eşleşen aldığı için ise para hak sahibine gittiği için sen renderlayınca sıkıntı yaşıyorsun hak sahibi tarafından bence. Diğer spam kanallardan da bahsetmişsin , o kanallardan da direkt indirip yükleyemiyorsan zaten dediğim gibi cevap basit karmaşık bir durum yok gibi.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri