Bazı pazarcı esnafının öküz olması

amkde

Kayıtlı Üye
Arkadaşlar hepinize merhaba

Annem ile beraber aliağa'daki pazara,köye dedemlere birşeyler almak için gittik herneyse pazarın girişinden bi girdim sanki hayvan çiftliğindeyim,arkadaş bu nasıl bi bağırmadır "gel abla giel elmaya gielllll"
birtek bu esnaf değil çoğu böyle yapıyor,birde bunun balık haline gitseniz nasıl çiftleştiklerine şahit olursunuz.Ortam birde kapalı olunca nasıl bi gürültü oluşuyor alışveriş yaptığınız esnafla bağırarak anlaşmak zorunda kalıyorsunuz.Biz sana malını satma gibi birşey demiyoruz zaten bunu söylemek bize düşmez sen yine sat ama ne bağırıpta kafa ütülüyosun.Birde hepsi birden bağırınca ne dedikleri'de anlaşılmıyor.

Sen esnafsın elbette malını satıcaksın ama bu hayvan gibi böğürme nedir?

Bunun oluru nedir mesala "gel abla domat 2 lira" dersin müşteri almak isterse alır almazsa almaz gider.Bağırmanın bi anlamı yok.

Forumda pazarcı arkadaşımız varsa lütfen beni yanlış anlamasın.

Bunlar için bi yasa,düzenleme yokmu kanun'da?

Pazar dedigin oyle olacak usta.Valla hocam benim en cok sevdigim yanı o. Banada pazar yeri sessiz olsa abes gelir acikcasi

Mobilim yazim hatasi olabilir.

özellikle balıkçılar böyle oluyor çok bağırandan almıyorum. bayat balıkları müşteri incelemesin diye laf kalabalığı yapıyorlar kulak zarı patlatıyorlar resmen. birde hızlı konuşuyor sürekli espiri peşinde adamlar para üstünü falan balığa sürtüyor al abi parfüm olsun mis gibi balık diyor :) kadınlara laf atan da çok

Arkadaşlar hepinize merhaba

Annem ile beraber aliağa'daki pazara,köye dedemlere birşeyler almak için gittik herneyse pazarın girişinden bi girdim sanki hayvan çiftliğindeyim,arkadaş bu nasıl bi bağırmadır "gel abla giel elmaya gielllll"
birtek bu esnaf değil çoğu böyle yapıyor,birde bunun balık haline gitseniz nasıl çiftleştiklerine şahit olursunuz.Ortam birde kapalı olunca nasıl bi gürültü oluşuyor alışveriş yaptığınız esnafla bağırarak anlaşmak zorunda kalıyorsunuz.Biz sana malını satma gibi birşey demiyoruz zaten bunu söylemek bize düşmez sen yine sat ama ne bağırıpta kafa ütülüyosun.Birde hepsi birden bağırınca ne dedikleri'de anlaşılmıyor.

Sen esnafsın elbette malını satıcaksın ama bu hayvan gibi böğürme nedir?

Bunun oluru nedir mesala "gel abla domat 2 lira" dersin müşteri almak isterse alır almazsa almaz gider.Bağırmanın bi anlamı yok.
Forumda pazarcı arkadaşımız varsa lütfen beni yanlış anlamasın.

Bunlar için bi yasa,düzenleme yokmu kanun'da?

Normalde para kazanmak o kadar zor işte. Keyfinden bağırmıyor yani zevk falan da almıyor. Ürününü satmaya çalışıyor. Rahatsız oluyorsan pazara gitmeyeceksin. Süpermarkete gidip alacaksın.

Normalde para kazanmak o kadar zor işte. Keyfinden bağırmıyor yani zevk falan da almıyor. Ürününü satmaya çalışıyor. Rahatsız oluyorsan pazara gitmeyeceksin. Süpermarkete gidip alacaksın.

Tabiki rahatsız oluyorum.Yanımda aile bireyim olduğu için yardım etmek istedim.Bende isterim pazarcı esnafı kazansın ama böğürerek kafa ütülemesin.Bağırmadan yapsın şu işini herkez neyin ne olduğunu görüyor.

aynı konudan bende rahatsızım. bagırmak var bagırmak var. heleki bazıları tamamen bu bagırma işini abartıyor. insanın gözünün içine baka baka. yaparsın ama üslubun ile yaparsın. laf atmakla bagırmayı harmanlayanda var. gen meselesi

Laf atmayı geçersek eğer bunlar bizim kültürümüz arkadaşlar. O bagirisma çağrışıma ama tabi o laf atar gibi konuşanlarla farklı dilde konuşmak gerekir o ayrı.

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

Tabiki rahatsız oluyorum.Yanımda aile bireyim olduğu için yardım etmek istedim.Bende isterim pazarcı esnafı kazansın ama böğürerek kafa ütülemesin.Bağırmadan yapsın şu işini herkez neyin ne olduğunu görüyor.

Yani her şey bitti o kaldı. Ona bakarsan bende senin kullanıcı adından rahatsız oluyorum. Bana göre küfür içeriyor. Buranın iyice suyu çıktı.

Pazardan nefret eterim. Tın tın yürüyen teyzeler oluyor genelde yolun ortasında durup konuşuyolar falan hiç haz edemedim bugüne kadar.

Yani her şey bitti o kaldı. Ona bakarsan bende senin kullanıcı adından rahatsız oluyorum. Bana göre küfür içeriyor. Buranın iyice suyu çıktı.

Ustam bak ne güzel konuşuyoruz birbirimizi kırmadan,tartışıyoruz.Doğrudur rahatsız olmuş olabilirsin ama olay çıkarmanın bi anlamı yok.

ytpara forumuna pazarcıların bağırmasını mı tartışma olarak açtın ?
Milletçe alkışlıyorum...

ytpara forumuna pazarcıların bağırmasını mı tartışma olarak açtın ?
Milletçe alkışlıyorum...
Dostum isteyen istedigi konuyu acar yapmayin kurtulun su zihniyetten, arkadas dusuncesini dile getirmis buna karisman dogru degil ne yani yt formu diye ytden baska bisey konusulamiyacakmi yt disinda olan yuzlerce konu var hepsine yazsana madem bunu niye bu konuyu hedef aliyosun

Mobilim yazim hatasi olabilir.

bu sebeplerden dolayı zaten zaman içerisinde büyük marketlerde sebze meyve reyonları aldı başını gitti 50kr , 1lira fazla fazla verirsin en güzel ürünü seçerek ister 3 tane ister 5 kilo alırsın, bence pazara gitmeyi zamanla bırakın.
ayrıca bu kadar ince eleyip sık dokuyan birisin kalkıp o kadar nickten böyle bir nick bulmuşsun ve forumda bu nicki kabul etmiş ilginç

pek pazara gitmem ama o bağrışmalar fln pazarın tuzu biberi bence :D aşırısına karşıyım megafonla bağıranlara mesela :)

Çok aşırı şekilde bağırmaları hoş olmuyor orada haklılık payı var.

Ama bir yandan da pazarı pazar yapan şeyler çok yüksek sesli olmamak şartıyla pazarcıların bağırarak ürünlerini satmaya çalışması, arada birbirlerine laf atması. Tin tin yürüyen teyzeler, arada araba lazım mı diyen çocuklar, yerdeki lahana kabukları, ileriden gelen balık kokuları, az daha ileride bayan giysisi sutyen falan takıp para kazanmaya çalışan arkadaş vs manzaralardır. Ne betimledim be ya :D :p

Sonuçta süpermarket değil orası.

Şener Şen'in domates diye bağırması gibi bağırmaları da beklenemez :) Ortayı bulmaları lazım

https://www.youtube.com/watch?v=xxQGP6z-uO4

bu sebeplerden dolayı zaten zaman içerisinde büyük marketlerde sebze meyve reyonları aldı başını gitti 50kr , 1lira fazla fazla verirsin en güzel ürünü seçerek ister 3 tane ister 5 kilo alırsın, bence pazara gitmeyi zamanla bırakın.
ayrıca bu kadar ince eleyip sık dokuyan birisin kalkıp o kadar nickten böyle bir nick bulmuşsun ve forumda bu nicki kabul etmiş ilginç

Sevdiğim bi nicktir.Herhangi bi kimseye kastım yoktur.

---------- Spam Engelliyici 23:00 ---------- Önceki Mesaj 22:59 ----------

Çok aşırı şekilde bağırmaları hoş olmuyor orada haklılık payı var.

Ama bir yandan da pazarı pazar yapan şeyler çok yüksek sesli olmamak şartıyla pazarcıların bağırarak ürünlerini satmaya çalışması, arada birbirlerine laf atması. Tin tin yürüyen teyzeler, arada araba lazım mı diyen çocuklar, yerdeki lahana kabukları, ileriden gelen balık kokuları, az daha ileride bayan giysisi sutyen falan takıp para kazanmaya çalışan arkadaş vs manzaralardır. Ne betimledim be ya :D :p

Sonuçta süpermarket değil orası.

Şener Şen'in domates diye bağırması gibi bağırmaları da beklenemez :) Ortayı bulmaları lazım

https://www.youtube.com/watch?v=xxQGP6z-uO4

Kesinlikle katılıyorum bi orta yolunu bulmaları lazım.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri