Bedelli Askerlik mi geliyor?

• Kullanıcı gschamot
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Haftanın Trend Videoları / Konuları
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
aynen öyle hadi beni boşver sadece maddi anlamda kazancı olan adam bile gitmeyebilir devlet patır patır uzman erbaş alımı yapıyor zaten meraklısı olan gider meslek edinir ama 12 aylık askerlikde ilk 6 ay eğitim görüp 6ayda görevini yapanada saygım var parasını verip yapmıyanada saygım var sonuzda en kötü adam 5-6k kazanıyor youtubeden 5*12 yapar 60k tl şimdi adam bunun yüzde 30unu feda edip devlete hem 12 ay evinde kalması hemde 42k tlyi cebinde tutması mantıksızmı yani:)

Hocam sadece normal statü olarak bakmamak lazım milyon dolar yöneten insanlar var onlarında askere gitmesi zorunlu adam sivilde verdiği vergiyle komple bir ilçenin giderlerini karşılayacak düzeyde ancak sen bunu al içeri biyere tıka. Mantık yok bu işte. Zaten askerlik falan eskisi gibi değil tamamen siyasi bir olgu. İsviçrede asker yok ne yani şimdi o zaman herkes isviçreyi fetheder :) Şimdikiler savaş çıksa süngü takıp Allah Allah savaşacaklarını sanıyolar bi tuş herşeyi çözecek zaten :)

Hocam sadece normal statü olarak bakmamak lazım milyon dolar yöneten insanlar var onlarında askere gitmesi zorunlu adam sivilde verdiği vergiyle komple bir ilçenin giderlerini karşılayacak düzeyde ancak sen bunu al içeri biyere tıka. Mantık yok bu işte. Zaten askerlik falan eskisi gibi değil tamamen siyasi bir olgu. İsviçrede asker yok ne yani şimdi o zaman herkes isviçreyi fetheder :) Şimdikiler savaş çıksa süngü takıp Allah Allah savaşacaklarını sanıyolar bi tuş herşeyi çözecek zaten :)

ya biz tabiki isviçre kadar ferah bir cografyada değiliz ama genede sadece bedelli askerlik durumuna toplumun alışması lazım artık milleti zorla 2-3 yıl yurt dışında yaşama mahkum edip dövizle askerlik kafasına sokmamaları lazım

Hayırlı olsun aslan devrelerim:D General Google sağolsun,istikamet ziraat bankası:D

Korku nedir hocam ya ? Bakıyorum postlarada bi korku lafıdır gidiyor ömrümün bilmem kaç ayında sevdiklerimden uzak olacağım kendimi eğittiğim herşeyi unutucam emir komuta altında yaşıyıcam. Ben ölürken verecekler mi o bilmem kaç ayı bana ? Gençliğin ve insanların kendini geliştirebileceği en güzel yaşları bize geri verebilecekler mi ? Bunun adı korkmak değil bence.

aslında evet korkmak değil ..
belkide sana bırakılan emaneti devralmak ve günü geldiğinde senden sonrakilere devretmek..

tabi herkesin görüşü farklı olabilir ve olmalıdır(farklı olmalı ki, yeni şeyler üretilebilsin). ben bu askerlik görevini gerçekten bana bahşedilmiş bir görev, vasiyet, belkide alın yazısı olarak gördüğüm için şırnağın dağlarında aylarca bir defa bile offf demeden yaptım..

ama senin düşüncende de gençliğinin en verimli zamanında askere gidip niye zamanımı böyle bişey için kullayım diyosun.. haklısın; o çağlar en verimli en üretken olabileceğimiz çağlar ama o yaşlarda olmazsa ne zaman yapılacak..

yukarıda da dediğim gibi, bu konuda tabiki herkesin görüşü farklı olacak. kimisi korktuğunda, kimisi redettiğinden, kimisi sizin dediğiniz gibi en verimli çağımda ne işim var orada diyerek ve daha onlarca farklı nedenle erteleyebilir. ama benim görüşüm, askerlik bize bırakılmış bir miras / görev

ayrıca yazdığım kormayın gidin sözün sizi kırdıysa kusura bakmayın... :)

12 ay askerlikte patates soyacağıma bedelli parasının 3 katını kazanırım daha iyi.
yok kız verilmez yok adam denmez bırakın arkadaşlar bunları.. :)
bedelli yaptın diye kız vermem diyen adama : kızını ver boy boy torunlarını kucağına verince bak nasıl seviyosun :p
savaş çıksa silah tutamaz diyenler var bide, silahı versin alnından nasıl vuruyorum

ya biz tabiki isviçre kadar ferah bir cografyada değiliz ama genede sadece bedelli askerlik durumuna toplumun alışması lazım artık milleti zorla 2-3 yıl yurt dışında yaşama mahkum edip dövizle askerlik kafasına sokmamaları lazım

Birşeylerin zorunlu tutulması fikri bana baştan saçma geliyor hocam. İnsan hayatı ve ömrü bu kadar basit değil, insan seçimlerini ve sonucunda oluşacakları kendisi belirlemeli bir insanın hayatından zorla bir seneden fazla çalmak bana göre çok kötü birşey. Ayrıca devlet bu bedelli askerliği babasının hayrına yapmıyor büyük bir gelir sağlayacak bu yolla. İnsanların buna alışmasını beklememek lazım hocam herkes ne olduğunun farkında ancak bir önceki postumda dediğim gibi yediremiyor bazıları kendine konuşmak için konuşuyor sadece.

Gerçekten yazık konuda yazılanlarıda okudum. Bu vatanda yaşıyosan, ekmeğini yiyip suyunu içiyosan paşa paşa o görevi yapmak zorundasın. Benim milyar dolarlarım olsun yine gidip yaparım. Bir düşünün bakalım etrafta herkes size "Korktu ve para verip gitmedi" gözüyle baksa siz ne yaparsınız ? Bir kız istemeye gittiniz vermezler. Ben vermem en azından askerliğini yapmamış insan bana göre daha tam anlamıyla olgunlaşmamış insandır. Askerlik yapıp öleceğimi bilsem bile giderim Allah şahidim. En temel görevimiz o bizim, sen gitmessen o gitmesse bu vatanı kim koruyacak ? Allah ıslah etsin

Hocam iyi hoş da bunu en temel görev olarak addetmen tuhaf bence. 7 yaşından itibaren varlığım Türk varlığına armağan olsun derdik. (Şmdi andımız var yok o ayrı konu) 7 yaşındaki ben ve varlığım vücudum nasıl armağan olabilir buna bir baba gözüyle bakar mısın? Bunun gibi bir şey dediğin.

İlkokul 6. sınıftan beri yurtlarda kaldım. 11 yaşından beri oluyor sanırım.(Bir yıl Ankarada üniversiteye hazırlık, 1 buçuk yıldır öğrenci evindeyim) Soğuk koğuşlar, ranzana kadar tuvalete girdiğin sokakta dolaştığın ayakkabıyla gelmeler, halı yok, sabah kahvaltısı cidden yenilesi değil, akşam kara şimşek, ıspanak, pırasa çıkar; zorla yersin bilirsin ki gece tencere tava yok yemekhane kilitlenir ve yiyecek odanda bulunmaz. Bulunsa da arkadaşların da açtır paylaşırsın. Hava sıcakken kalorifer yanar soğukken ılıktır. Aileni özlersin bir yandan okulun müdüründen köşe bucak kaçarsın fırça atmasın diye. Şimdi soruyorum ben olgunlaşmış mıyımdır?

Olgunlaşma ölçütü askerlik değildir, abimin askerlik yaptığı fırkateyn ilçemize gelmişti, bi askerle konuştuk. Diyordu ki üniversitede vatan millet Sakarya derdim etkinlikler sosyal farkındalıklar, birlik beraberlik söylemleri ve icraatları vsvs. Askerde vatandan soğudum lanet olsun demişti. Mantığın bittiği yerde askerlik başlar der askerlik yapanlar. Mantığın olmadığı yerde güç güç değildir, çuvallarsın. Doktor olmuş 6 yıl okumu adam tutup bir sene de askerlik mi yapsın yada 6 ay. En verimli zamanlarımızın 12 ayını neden çöp edeyim.

En fazla ödenek askeriyeye gidiyor ben hiç bir şey yapmadan kimi kime karşı koruyacağım ve 3 öğün yemek yiyip üretmeyeceğim 12 ay boyunca?

Son sorum kaç ay gerekiyor adam sayılabilmemiz için. Alt limit nedir.
Bir de savaş mı var abiler.
[MENTION=13663]silentspy[/MENTION]

Son düzenleme:
O zaman zorunlu askerlik olmayan tüm ülkelerdeki insanları sen bir anda adamlıktan çıkarttın demek. Ayrıca kimileri askerlikte vatana emin ol zararlar neden diye sorarsan sen askerde eline silah alıp adam mı vuracaksın sanıyorsun gidenlerin %99 u patates soyma kıvamında işlerde ben sivilde bilgisayar mühendisiyim bu vatana daha çok katkım olacaktır eminim askerde yazıcı olmaktan çok daha iyi şeyler yaparım sivilde. Ayrıca bu vatanda yaşıyorum ekmeğini yiyip suyunu içiyorum ama hepsinin vergisini tıkır tıkır ödüyorum bana bedavaya vermiyor devlet bunları, Bir bordo bereye saygım sonsuzdur o askerdir ama beni yazıcı yada patates soymak için aldıklarında birisi kızını bana verirken kahraman mı olacağım ben ?

hmpeki

aslında evet korkmak değil ..
belkide sana bırakılan emaneti devralmak ve günü geldiğinde senden sonrakilere devretmek..

tabi herkesin görüşü farklı olabilir ve olmalıdır(farklı olmalı ki, yeni şeyler üretilebilsin). ben bu askerlik görevini gerçekten bana bahşedilmiş bir görev, vasiyet, belkide alın yazısı olarak gördüğüm için şırnağın dağlarında aylarca bir defa bile offf demeden yaptım..

ama senin düşüncende de gençliğinin en verimli zamanında askere gidip niye zamanımı böyle bişey için kullayım diyosun.. haklısın; o çağlar en verimli en üretken olabileceğimiz çağlar ama o yaşlarda olmazsa ne zaman yapılacak..

yukarıda da dediğim gibi, bu konuda tabiki herkesin görüşü farklı olacak. kimisi korktuğunda, kimisi redettiğinden, kimisi sizin dediğiniz gibi en verimli çağımda ne işim var orada diyerek ve daha onlarca farklı nedenle erteleyebilir. ama benim görüşüm, askerlik bize bırakılmış bir miras / görev

ayrıca yazdığım kormayın gidin sözün sizi kırdıysa kusura bakmayın... :)

Kırmadı hocam :) Samimi anlayışlı ve içten yazınız için teşekkür ederim bende yanlış birşey dediysem affola :)

bu konu çok tartışılır hiç gerek yok bence bu forumda böyle şeylere..

1-Askerlik bu kadar ucuz olmamalı(manevi açıdan)
2-Seçim yatırımları
3-Ülkenin durumu itibariyle atalarımızın kemikleri sızlıyor :)

Ben 15 ay Van başkalede askerlik yaptım. Bugün olsun yine gider yaparım orası ayrı bir dava. Durumu iyi olanlar zaten askerlik yapmıyor, buna bizzat şahit oldum.

Bedelli askerlik olsun. Bende isterim. YALNIZ.... parası, durumu olmayayan vatandaşlar askerlik yapıyorsa durumu iyi olan askerlik yapmıyorsa burda bir adaletsizlik vardır.

Bedelliden alınan paraların hepsi AMA HEPSİ 1kuruşuna dokunulmadan askerlik yapmak zorunda olan askere,şehit ailelerine ve gazilere verilmelidir.

Keşke devleti yönetenler azcık düşünceli olsalardıda çekirdek asker kadrosu kursalardı ( sadece bordobereliler gibi özel timlerden oluşan bir tim) ama yok malesef.

Benden önceki nesil 18 ay askerlik yaptı.
Benim dönemim 15 ay askerlik yaptı.
Şimdikiler 12 ay yapıyor.

Aslında askerlik ya tam anlamıyla daha da kısalması lazım yada komple Profesyonel olması lazım.
Temel askeri kavramları öğretip herkesi terhis edebilirler, buda 3-6 ay gibi bir dönemde yapılabilir.
Profesyonel orduya geçme işi ise tamamen Duygusal ( parasal ) anlamda olmuyor.
Türk ekonomisi bu durumu daha kaldıracak düzeyde değil.

aslında basit bir matematik hesabı yeter olayı çözmeye
orta gelirli bir memur düşünelim 2500 tl maaşlı. askere gitse 6 ay maaş alamıycak. 6 ayda toplam kaybı 15k tl. bedelli yapsa 18k tl. fazladan 3k tl verip hem 6 ayını kurtarır. hep yıpranmaz. kimse gelip burda nutuk atmasın. artık eskisi gibi vatan millet sakarya değil. geçenlerde hemşerimin biri şehit oldu. Nasıl olmuş. Mutfakta üzerine sıcak su dökülmüş vefat etmiş. kimin umrunda olur ? kimsenin.

sözde eğitim dağ tepe tırmanıyor. adam uçuruma düşüp ölmüş, nooldu ?
YAZ: Eğitim Zahiyatı..

Şimdi askerliğini henuz yapmamış olan bazı arkadaşlar diyorki para verilip askerlikten mi kaçılır yada nerde vatan millet aşkı? Evet belki haklılar ama eminim ki askere gitmiş olan arkadaşlar destekleyecektir söyleyeceklerimi. Askerliğe ilk başladığınız günden bitene kadar geçen sürede "cebinde parası olan yada olmayan adam ben bunun için mi askerlik yapıyorum. Birşekilde vereydim parasınıda yapmasaydım" diyen dünya kadar arkadaşım var. Ve bencede çok haklılar. Diyarbakırda yaptım askerliğimi orda bile askerlik boyunca ot yolduysam, komutanlara günde 7-8 defa çay taşıdıysam izmirdeki, istanbuldaki, antalyadaki yapılan askerliği tahmin edemiyorum. Bu bi genelleme evet farklı durumlarda olanlar olabilir.Ama istisnadır.

Ha bu bedelli kime yaramıcak gene fakir olan köy çocuğuna. Eğer okumuyorsa zaten o askerliği yapacak. Sonra diyecekler ki hep fakirin çocuğu şehit oluyor. Neden m.vekilinin olmuyo. E olmaz tabi adam parasını ödüyor bu zamanda.ÇÜnkü devir bu devir şuan. Ama gelin 1. dünya savaşındaki duruma bakın birde. Zamanın tek üniversitesi olan şimdiki İstanbul üniversitesi 2 yıl boyunca mezun verememiş. Neden çünkü doktoru,mühendisi,öğretmeni mimarı yani kısacası üst düzey insanı kalmamışki savaştan.İşte o zaman sorgulanabilirdi bedelli askerlik. Ama şimdi değil...(Bunlar tabi benim düşüncem)

inş burada lafa gelince vatan millet diye konuşanlar yoktur yoksa memleketin hali vahim 1 tl dahi olsa askere gidicem hatta Allah yardım ederse subay olmak hedefim hayır şunuda anlamıyorum zengin parayı verip yapacak yada parası olan diyelim 18k fazla değil fakirse git oğlum sen sınıra o zenginleri koru gerekirse şehit ol diyecek.Bazıları askerlik gereksiz demiş evet gereksiz yarın bir savaşta amerika nasıl Irak'a elini kolunu sallayarak girdiyse bizim ülkeyede girer hayatında eline silah almamış bedelliler ozaman kaçışır sağa sola

edit: Geldi! Bekleyenlere hayırlı uğurlu olsun. Çeken bilir bunu...

Bu cümle bana çok koydu be demek bekleterek çok sıkıntı çekiyorsunuz birde 3 sene yapanları cephede kolunu ayağını bırakanları düşünün

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri