Bedelli Askerlik Platformu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

samet_5877

Kayıtlı Üye
#BedelliAskerlik bekleyen arkadaşlar, dertlerimizin sıkıntılarımızın görüşüldüğü yapılacak olan çalışmaların tartışıldığı platforma hepinizi bekliyoruz.

Duyurular için
t.me/bedelliaskerlik2018

Tartışma ortamı için
https://t.me/joinchat/H0KaLgtdthGnUmlqHQYmWg

Tiklamaniz yeterli olacaktır.

Konu siyaset ustu bi konudur rica ediyorum tartismaya cekmeyelim sadece desteklemek isteyenler buyursun

enteresan

askerliğin nasıl bir dert sıkıntısı olabilir onu anlamadım. Askerlik yapmak istemeyen insanlar topluluğu gibi birşey sanırım..Bence yapın kurtulun hiçbir derdiniz kalmaz. neyseki yapalı 3 yıl oldu :)

Konu nasıl siyaset üstü bir konu anlamadım?
Bir kere konu siyasi zaten, Siyasi irade karar alır Meclisten yasa çıkartırsa Bedelli çıkar.
Bu kadar basit bir döngüyü bile siyasi değil dersen insanlar sana gülüp geçer.
+ Grup açmakla Bedelli çıkıyorsa, imza kampanyası yapın Change.org'de belki hemen çıkar bedelli.
:D

+ Bedelliye karşı vs değilim ama şu anda imkansız heleki 2019 seçimleri varken ve ülkenin durumu ortadayken siz Bedelli bekleyenler en az 3 sene daha bekleyin belki gelir.

böyle grub mu olur. İlginç gerçekten

Bencil yorum nasıl yapılır örneği. Allah kimseyi düşürmesin bu duruma demiyorsunuz da bencil bencil konuşun bakalım. Sanki bedelli bekleyenlerin hepsi keyiften bekliyor.

Son düzenleme:
Bencil yorum nasıl yapılır örneği. Allah kimseyi düşürmesin bu duruma demiyorsunuz da bencil bencil konuşun bakalım.

ben şahsen bencil birşey göremedim burada. Bence bencil olan bu guruptaki arkadaşlar olabilir. Herkezin yapması gereken bir görevi yapmak istemeyişlerinden dolayı.

29 yaşına kadar açık öğretim de sınavlara bile girmeden uzatılıyor zaten.29 yaşıma kadar bedelli çıkmazsa ozaman düşünürüm :) Kimseye de hesap vermek zorunda değilsiniz ülkeyi yöneten kişilerin çocukları da gitmiyor onlara hesap soruyor musunuz?

Bencil yorum nasıl yapılır örneği. Allah kimseyi düşürmesin bu duruma demiyorsunuz da bencil bencil konuşun bakalım.

bunun neyi bencil bende pek anlamadım '' Allah kimseyi düşürmesin bu duruma'' derken ne demek istedin? pek anlamadım .... kötü bir durummu askerlik ?

bunun neyi bencil bende pek anlamadım '' Allah kimseyi düşürmesin bu duruma'' derken ne demek istedin? pek anlamadım .... kötü bir durummu askerlik ?

hayati bir durumda olabilir gitmesi onun açından bir çok zarar getirebilir, bunu kastetmiş arkadaş, neden herkes bi açık arama, laf sokma çabasında?

Arkadaşlar herkes kendi işine baksın, hala geniş bakmayı öğrenemediniz mi? herkesin kendi derdi düşüncesi ve talebi olabilir. Siz gittiyseniz ne ala, gitmeyen arkadaşlarında kendince bir düşünceleri vardır. Bu kadar aciz olmayın. Buradaki arkadaşlar hesap soracağınıza gidin devlet büyüklerinin çocuklarından hesap sorun yapabiliyor musunuz? sorgulayacağınız şeyler biraz mantık çerçevesinde olsun, küçük duruma düşüyorsunuz

Kanuna göre insan degil insana göre kanun değişir. bedelli yapanlara karşı çıkanlar askerliği vatan için değil zorunluluktan yapmış belli. "biz yaptık sende yapacaksın" vatan bahane. senin derdin cekememezlik. Vatana tek katkı silah tutmak mı?

askerliğini yapanlar askerliği herkes yapmalı diyor arkadaş askere giden sanki vatan kurtarıyor. benim yeğen diyarbakırda asker karakoldan dışarı çıkamıyor.
bedelli bekleyenler askerlikten korktuğu için değil 1 yılı boşa gidecek diye bedelli bekliyor.

hayati bir durumda olabilir gitmesi onun açından bir çok zarar getirebilir, bunu kastetmiş arkadaş, neden herkes bi açık arama, laf sokma çabasında?

Arkadaşlar herkes kendi işine baksın, hala geniş bakmayı öğrenemediniz mi? herkesin kendi derdi düşüncesi ve talebi olabilir. Siz gittiyseniz ne ala, gitmeyen arkadaşlarında kendince bir düşünceleri vardır. Bu kadar aciz olmayın. Buradaki arkadaşlar hesap soracağınıza gidin devlet büyüklerinin çocuklarından hesap sorun yapabiliyor musunuz? sorgulayacağınız şeyler biraz mantık çerçevesinde olsun, küçük duruma düşüyorsunuz

bu soru gayet mantık çercevesinde burda laf sokma çabasımı algılanıyor ... bende askerliği geç yapanlardanım herkezin kendince sebepleri tabiki vardır... burda askerlik yapıp yapmaması beni ilgilendirmiyor '' Allah kimseyi düşürmesin bu duruma'' bu cümle hoş bir cümle değil.

Zamanı olan arkadaşlar bağlantıdaki yazıyı okurda anlıyacaklardır. Hastası olan ,gitmesinin imkansız olduğu, bi dünya borcu olan, yeni evlenmiş vs. birsürü insan var zamanı olan bi okusun rica ediyorum.
https://twitter.com/fatih_birikim/status/977302584292708352?s=20

öyle deme hocam, şimdi de şunu derler "evlenmeseymiş, borç yapmasaymış banane" :D

Artık herkes birbirini gömme peşinde, çekememezlik doruğa ulaştı. Ötekileştirmeyi artık içimizde yapmaya başladık. Kimsenin halden anladığı yok, her zaman derim Allah büyüktür

hocam hayati durm derken açarmısınız askere gidip ölmektenmi korkoyo ?yada sağlık koşullarımı kötü? kimse kimsenin nasıl askerlik yapacanı asla sorgulamasın katılıyorum ama dediğiniz büyüklerin çocuklarının yerinde olucama parayıyla askerlik yapacama bu evinin çatısı akan gariban şehitler gibi şerefimle yaparım hatta 2in kezde yaparım bizim için seferberlik diye bişe yoktur gelmemiş yeterki söz konusu Vatan olsun..

bedelli

Askerliğini yapan biri olarak kimseyi gitmesi için çekememezlik yapmıyorum. Zira bende bir süre bedelli bekleyenlerdenim. 25 yaşına geldiğimde ise iş konusu ve hayatını düzene koyma konusunda bana sıkıntı çıkardığı için gidip aradan çıkarmak istedim. Benim birliğimde 40 yaşlarında insanlar vardı karısını çocuğunu bırakıp gelen ve ordaki herkez üzülürdü bu insanlar için. Bu duruma düşmeden ya bir yol bulun gitmeyin yada gidip yapıp gelin diye öneride bulunurum sadece.

öyle deme hocam, şimdi de şunu derler "evlenmeseymiş, borç yapmasaymış banane" :D

Artık herkes birbirini gömme peşinde, çekememezlik doruğa ulaştı. Ötekileştirmeyi artık içimizde yapmaya başladık. Kimsenin halden anladığı yok, her zaman derim Allah büyüktür

Şu halden anlayan arkadaşlar olarak toplaşında çıkarsa benimde bedelli paramı verin öyleyse. Benim o şekilde verecek param yok maalesef. Aaa cevapları duyar gibiyim "Bana ne paran olsaydı, çalış kazan biz nasıl kazandık? vb." değil mi? Gelip burda duyar kasmayın. Parası veya siyasi gücü olmayan kişiler gidiyorsa ayırt etmeden herkes gidecek, gitmeli. Ya da sistemi hepten değiştirsinler profesyonel orduya geçilsin.

hocam hayati durm derken açarmısınız askere gidip ölmektenmi korkoyo ?yada sağlık koşullarımı kötü? kimse kimsenin nasıl askerlik yapacanı asla sorgulamasın katılıyorum ama dediğiniz büyüklerin çocuklarının yerinde olucama parayıyla askerlik yapacama bu evinin çatısı akan gariban şehitler gibi şerefimle yaparım hatta 2in kezde yaparım bizim için seferberlik diye bişe yoktur gelmemiş yeterki söz konusu Vatan olsun..

hastası olabilir, ailesine bakması gerekiyordur, şirketi vardır kimseye bırakamıyordur, borcu fazladır ödemesi gerekiyordur bunun gibi bir çok sebep olabilir. Dediğim gibi herkesin düşüncesi farklıdır kimine göre keyfiyet kimine göre ciddi sorunlar, bu ben de dahil kimseyi alakadar etmiyor, herkes kendi vicdanında rahatsa gerisi teferruattır, kimseyi sorgulayamayız.

Ayrıca hepsini geçtim, bu kanunu bedelli isteyenler çıkartmıyor, bedelliyi çıkartan devlet büyükleridir. Sebebi de çok açıktır halk istediği için değil zengin çocukları ve devlet büyüklerinin çocukları/torunları için çıkartılmaktadır. Sorgulanacak kişiler büyüklerdir. İşte onları sorgulayamadığımız için gelip birbirimize gömme peşindeyiz :)

Son düzenleme:
hastası olabilir, ailesine bakması gerekiyordur, şirketi vardır kimseye bırakamıyordur, borcu fazladır ödemesi gerekiyordur bunun gibi bir çok sebep olabilir. Dediğim gibi herkesin düşüncesi farklıdır kimine göre keyfiyet kimine göre ciddi sorunlar, bu ben de dahil kimseyi alakadar etmiyor, herkes kendi vicdanında rahatsa gerisi teferruattır, kimseyi sorgulayamayız.

Ayrıca hepsini geçtim, bu kanunu bedelli isteyenler çıkartmıyor, bedelliyi çıkartan devlet büyükleridir. Sebebi de çok açıktır halk için değil zengin çocukları ve devlet büyüklerinin çocukları/torunları için çıkartılmaktadır. Sorgulanacak kişiler büyüklerdir. İşte onları sorgulayamadığımız için gelip birbirimize gömme peşindeyiz :)
aynen dedim bende hocam paralı askerlik yapanada sözmüz yok ayrıca bu ülkede kimse milletten büyük değildir asla da olamaz zaten onların çocukları da aryıca benim için önemsizlerdir ...

herkes askere gitmeli. (saglık sorunları vs haric)
bedelli askerlik kaldırılmalı.
uni okuyanlar subay olmamalı.
askerlik 6 yada 8 ay olmalı ama gercekten askerlik egitimi olmalı.

suan askerlik 15 ay sanırım ve bir cok kıslada adam gibi egitim yok. 15 ay askerlik yapıp silah kullanmayı bilmeyen cok. bir cok asker lojmanda orda burda ayak isınde. daha bunun gibi bir ton sey sayabilirim.

askerde onceden bi disiplin vardı, sanırım duyduklarıma gore artık o da pek kalmamıs.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri