Ben Türkçe Özgün'üm ve Pişmanım :)

• Kullanıcı duygusal-adam
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Klasik Video Kanalları & Üretim Rehberi

duygusal-adam

Kayıtlı Üye
ruhi çenet aylık binlerce dolar kazanıyormuş.
yapyap var ya ordaki cem aylık 30.000 tl alıyormuş.
burak oyunda var ya kazandıklarıyla kendine ev almış.

gibi gaza getirici laflara inanmayınız. :) aynı içerikle 5k izlenmeye yabancı kanal 11$ verirken, türkçe kanal 200k izlenmeye 10$ veriyor. şaka gibi ama gerçek.

2186incil5430200.png

3984incit195199.png

Okadarda değil, genelde 1 k ya 1,5-3 dolar verir. Kategoride sıkıntı olmasın?

Bir ara Türkçe içerikten bende kazanırdım şuan benimde var öyle kanalım günlük 4-5 dolar kazanıyor. Yani cacık. Uğraştığına deymiyor..

gibi gaza getirici laflara inanmayınız. :) aynı içerikle 5k izlenmeye yabancı kanal 11$ verirken, türkçe kanal 200k izlenmeye 10$ veriyor. şaka gibi ama gerçek.

2186incil5430200.png

3984incit195199.png

Ben Türkçe Özgünle Aralık'ta 400k video görüntülemesi ile ham 1.052,92 TL kazanmışım. Yani çok da az sayılmaz aslında. Ama kategori ve video uzunluğu da çok önemli. Tabi Ocak'tan sonra kazançlar dibe vurdu herzamanki gibi o ayrı :)

Yalnız şu an kazançlar aralık ayına göre 3 te 1 oranında düştü. Ondan daha da pişmanlık gibi geliyor. Ben yabancı özgünüm. Ocak ayında ben bile noluyor dedim. Çok kötü başladı çabuk toparlar inşallah.

2186incil5430200.png

3984incit195199.png

uzun vadede umarım türkçe kelimelerde rekabet artar. yoksa verilen emeğe yazık günah gerçekten de.

Turkce icerik saadece izlenim almak icin calisirim bundan sonra tekrar teyit etmis oldunuz sagolun. Dedigim gibi 15mio izlenip alip cms basvuru icin degerlendirlir baska da ise yaramicak gibi :)

ocakta genel durum neredeyse %80 düştü yabancı özgünde.

arkadaşım akıl var mantık var tr 70 milyon insan var bunun 30milyonu internet kullansa senin açtığın kategoriyi takip edecek maximum insan sayısı 400 bin 897 kişi dir. Bu da en iyi kategori de böyle ilgi çekmeyen kategoriyse maximum 90 bin 753 kişi olur. yani ya git yabancı özgün çalış ya da hiç çalışma tr içerik tamamıyla zaman kaybı.
bu arada benim özgün kanalım falan yok böyle konusunca bi an ortam bana kalsın der gibi oldu.

Adsense Ocak ayı kazancına göre 1k izlenim=1 TL veren İzlesene daha fazla kazandırıyor şuan :D

türkçeyim özgünüm videolarım süper izleniyor dakika izlenim olarak da güzel
200.000 küsür izlenmiş 10 dolar veriyor.
artık kanala bile girmiyorum

türkçeyim özgünüm videolarım süper izleniyor dakika izlenim olarak da güzel
200.000 küsür izlenmiş 10 dolar veriyor.
artık kanala bile girmiyorum

Türkçeyim, özgünüm, videolarım süper, Türkçe çalışan özgün Youtuber'in "andımız" sözleri gibi olmuş :D

türkçe spamda 0,06 bgbg olan adsense bugün 0,20 de...
tbm değil bgbg...75k izlenime 5 tl :)
yabancı spamda 15usd vardı bgbg

Selam arkadaşlar . Türkçe özgün kesinlikle pişmanlıktır (: Bakmayın o çok iyi türk youtuber'lere. Türkçe kanalımda 6 dakikalık videoma 1.600.000 izlenim aldım ve 211 liracık verdi. (: Bende tabi bıraktım türkçeyi. Şuan yabancı çalışıyorum ve 30-40k izlenime aynı parayı alıyorum. Kolay gelsin (:

2186incil5430200.png

3984incit195199.png

Hocam Videnun uzunlugu ne kadar reklam ortası varmı kategorısı vs bunlarda onemlı ızlenıyormu 300.000 kısı ızlemıs fakat kac kısı sonuna kadar ızlemıs buda onemlı ornegın ben belgesel acıyorum vs turkce dınlıyorum bakmıyorum bıle degısebılıyor yani .

türkçe özgün kanal 200k ize 90 tl verdi 5 dk videolar.

Türkçe'de kazancın az olduğundan yakınan arkadaşların kaçı normalde Youtube'da video izlerken reklamlara tıklıyor veya izliyor? Bence sorun burada. Biz reklamları pek sallamayız arkadaşlar. Ama çocuklar sallar :p Yani hedef yaş kitlesi ve kategori önemli. Daha sonra da video uzunluğu.

Ben 2015 içerisinde açılıp da şuan tahmini günlük 1k++ TL kazanan Türkçe özgün kanal biliyorum.

Türkçe yabancı içeriğe göre daha az kazandırır bu tabi ki bir gerçek. Büyük yaş kitlesine hitap ediyorsanız sizin de dediğiniz gibi çok az kazandırır.

Belki zamanla, şirketlerin Youtube reklamlarına ağırlık vermesiyle daha iyi rakamlar kazanılabilir. Öyle ümit ediyorum :)

Türkçede kamera önünde olacaksın gelir için yapmayacaksın ancak sana dışardan teklifler gelecek işte o zaman Televizyona geçeceksin. O maksatla kullanılabilir ama kazanç olarak gerçekten çok kötü.

Benimde 50k izlenime 4 dolar aldığım kanal vardı bırakmak zorunda kaldım.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri