Benim için hayati bir mesele

Kardeşim merhaba. Bu yazım hem sana hemde bu forumdaki üniversite öğrencisi arkadaşlara.

Ders çalışma yöntemi ve meslek seçimi konusunda sana pek birşey diyemeyeceğim ama hem seni hem diğer arkadaşları heveslendirir motive eder belki daha çok çalışır puanını yükseltir diye yazıyorum. Benim kardeşim de bu sene hazırlanıyor.

Üniversite öğrencisi olduktan sonra eğer biraz koşturur, araştırır, kafanı da kullanırsan bölüm okul farketmeden güzel adımlar atabilirsin hayatta. (Tabi ne kadar çok çalışırsan o kadar çok şansı artar.)

Bir çok kişi için Yurtdışında tatil dışında yaşamak hayal gibi imkansız gibi gelir. Bana da öyle geliyordu. Ama sonra biraz araştırınca Work and Travel, Erasmus gibi öğrenci değişim programları hakkında duyumlar aldım. Ve Work and Travel programına katıldım hayatım değişti resmen.

Work and Travel programı sayesinde orta düzey İngilizce, 1.8 üstü not ortalaması ve ortalama 3000 dolar ile Amerika ye gidip yazın 3 4 ay orada normal bir Amerikan vatandaşı gibi yaşıyorsun. Çalışıp para kazanıyorsun. Haftada 60 saat çalışarak ortalama 8.5 dolardan aşağı yukarı haftada 500 dolar para kazanıyorsun. Ayda 2000 dolar ediyor. Tabi çalışkan ve şanslıysan daha fazla kazanabilirsin. Benim haftada 1000 dolar kazandığım dönemlerim oldu. Bu program sayesinde 3 4 ay Amerika da çalışıyorsun istediğin yere gidebiliyorsun. Miami, Las Vegas, Bahamalar... sana kalmış. Mustang, Ferrari sana kalmış kardeşim orada araç kiralama ve satın alma çok ama çok ucuz. Yakıt mı? Litresi 1 doları geçmiyor...

Git orada hem para kazan hem dilini geliştir hem tatilini yap, arkadaşlıklar edin zor değil.... Sonra dönmek istemiyorsan gidersin 2 yıllık bir üniversiteye kaydını yaparsın 2 yıllık üniversiteler orada ucuz. Oradan 2 yıllık okuduktan sonra Türkiye' ye gelince hem cebinde güzel bir para olur hemde 4 yıllık bir mezundan çok daha nitelikli olursun. ;)

Erasmus ta da Avrupa da bir ülke de 1 yada 2 dönemliğine okumaya gidiyorsun. Üniversitenin bir kısmını orada okuyorsun. Masraflar devletten. ;)

Ne yap ne et bir üniversiteye yerleş güzel kardeşim. Puanın ne kadar iyi olursa o kadar şansın artar.

Amerika IP leri daha bereketlidir. Bir yandan da Youtube işlerini orada yaparsın. ;)

Bu konuda sorusu olan arkadaşlar bana danışabilirler.

Bu da benden size ufak bir tavsiye. ;)

hocam antrenmanlarla matematik genelde etkinlik gibi bir kitap pek teste dayalı değil işlem yeteneği falan geliştiriyor biliyorum da tam olarak konu anlatımlı başlangıç için var mı acaba :/

valla hocam işte benim fiziğe de ilgim var baya matematikte bir şekilde yapmam lazım tavsiyelerinizi bekliyorum evet elektrik elektronik hep hayalim oldu :) arduino da çok zevkli bence şimdiden al kurcalayın hocam :)

bugün ilk kez arduino kullanmayı öğrendim basit basit. alıp netteki projeler üzerinden denemeler yapacağım ki cocuklugumdan beri de böyle şeylerle uğraşmayı severim. kolay gelsin :))

bugün ilk kez arduino kullanmayı öğrendim basit basit. alıp netteki projeler üzerinden denemeler yapacağım ki cocuklugumdan beri de böyle şeylerle uğraşmayı severim. kolay gelsin :))

aynen hocam bende küçüklüğümden beri kendi halimde teknoloji ile yeni bir şeyler keşfetmeye bayılırım :) fakat bu matematik beni öldürüyor resmen :D arduino çok iyi hocam bir ton da proje var :)

https://www.youtube.com/user/MerakliMaymunn/videos

bu kanalı kesinlikle öneririm.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri