Benim için hayati bir mesele

Hocam 1 sene hazırlanıp iyi bir yere gidebilirsin. Ancak durumlardan sana bahsedeyim.

-1 sene boyunca bilgisayarla bağlantını ciddi anlamda kesmen lazım. Temel yok diyorsun ama temeli oluşturmak 3 aydan fazla sürmez. Bunların yanında sadece matematik değil. Fizik kimya biyoloji çözeceksin. Ben hacettepe bilgisayar müh. son sınıf öğrencisiyim. Sınava hazırlanırken ben sadece fizik kimya biyoloji türkçe çözerek hazırlanmıştım. Ortalama bir puan aldım (kendime göre). Hadi diyelim sınavı atlattın. Geldin elektrik-elektronik makina veya bilgisayar mühliğine. (Diğer mühendisliklerin benim gözümde müh değeri yoktur.) Sebebi şöyle ki eğer ki iyi bir üniversite kazancak olursan tüm hayatın boyunca öğrendiğin matematiğin sadece üniversite matematiğine hazırlık olduğunu göreceksin. Calculus 1 ve Calculus 2 dersleri alacaksın. Bunun yanında Fizik 1 ve Fizik 2 'de alacaksın. (Fizik için de aynı durum geçerli.) Gelelim bölümlere.

Bilgisayar Mühendisliğinde Sayısal olacak derslerin matematikler ve Fizikler . 1 sınıf
Olasılık ve istatistik alacaksın 2.sınıf. Bu dersler daha çok düşünce kabiliyetin için.
Diferansiyel denklemler alacaksın. Türev ve integral'in uygulaması ancak diferansiyel denklemler üzerinde. Bölümün kodlama derslerini saymıyorum bile.

Elektrik - Elektronikte ise Calculus 1 ve 2 alacaksın sabit. Fizik 1 ve 2 gene sabit.
2.Sınıfta ise devre manyetik gibi derslerle başlayıp . Diferansiyel 1 ve 2 derslerini alacaksın. 3. Sınıfta ise sinyal gibi daha derine inen bölüme ait dersler alacaksın. Ancak yanılgın olmasın. Bütün derslerde türevi geçtim Full integral kullanarak soru çözümü yapacaksın. Laboratuvar derslerin de cabası.

Makina ise biraz daha farklı. İleride iş imkanları güzel olsa belki de diğer 2 mühendislikten 1 tık daha zordur.

Geri kalan mekatronik maden kimya fizik metalurji petrol ve devamı müh ise basit zor olmayan müh. (Bana göre).

Sadece sınava kazanmak yetmeyecek ayrıca üniversite de yaşayacağın zorluklarda cabası.

naptınız hocam böyle :D :D resmen vazgeçmek üzereyim şu an acaba hobi olarak mı uğraşsam napsam :) Şaka bir yana üstüne düşsem yaparım yani Allah'a şükür sağlığımız yerinde çalışır yaparız ne olacak :) Benim tek düşündüğüm şey şu anlık LYS sınavını kazanıp kazanamamak. Ben 1 sene bağlantımı keserim hocam da ne yapacağımı iyi bilmiyorum bana yardımcı olacak birinin olması lazım yani hangi kaynak ve çalışma tarzı olarak. Acaba skype adresiniz var mı ?

Yaparsın kazanması kolay da okuması 4x daha zor

Keşke kazansam :D Okurum bir şekilde ya

söylediklerine bakılırsa elektrik elektronik istiyosun sana onerim 2 yıllık elektrik okuyup dikey geçişle güzel 4yıllığa geçmen direk 4 yıllık ta gelir ama altyapın yoksa yüksek bi puan alman zor Gideceğin uni pek iyi olcağını sanmam

valla hocam isterse en kötü ünivrsite olsun ben yeterki o bölüme ait olayım yani başka ders ile uğraşmak istemiyorum sürekli geliştiririm kendimi şu an bile uğraşıp duruyorum arduino olsun yapay zeka olsun çok şükür fakat işte bu devirde belge diploma olmadan bir işe yaramıyor

bu sene dershaneler felanda kapandı hiçbir altyapında yok bence YAPAMAZSIN

bu sene dershaneler felanda kapandı hiçbir altyapında yok bence YAPAMAZSIN

dershane belli bir yere kadar etki yapar ama ben başarının tamamen kişinin çalışmasına bağlı olduğunu düşünüyorum. Dershaneye gidemeyip kendi çalışmasıyla sağlam yerlere giden insanlar var. Dershane düşüncesini kim aşıladıysa artık bizim millete iyi yedirmiş

hocam alt yapı olmadan diyor arkadaş o kadar konuyu püf noktasını kısa yolları felan kim öğretecek matematik fizik konu anlayımı okuyarak öğrenilmez

hocam alt yapı olmadan diyor arkadaş o kadar konuyu püf noktasını kısa yolları felan kim öğretecek matematik fizik konu anlayımı okuyarak öğrenilmez

hocam sadece kitap ile değil ki araştırma yapıcam videolu şenol hoca var ekol hoca var en kötü ihtimalle boğaziçi bilgisayar mühendisliği okuyan arkadaşım var mahalleden ona sorarım

"Ve kendi çapımda Arduino ile robotik şeyler yaparım."

Bunu yapan adam tabi ki çalışarak 250-260 hatta çok fazlasını yapabilir. Nice gerizekalılar var sadece inek gibi çalışarak, ezberleyerek yüksek puanlar alan.

"Ve kendi çapımda Arduino ile robotik şeyler yaparım."

Bunu yapan adam tabi ki çalışarak 250-260 hatta çok fazlasını yapabilir. Nice gerizekalılar var sadece inek gibi çalışarak, ezberleyerek yüksek puanlar alan.

hocam lise 2'de zor geldi maalesef eşşeklik yapıp sayısal seçmedim halbuki teknoloji sevmeme rağmen inanın bana yazılım ile uğraşırken bütün sayısal işlemleri rahatça halledebiliyorum fakat iş matematik DERSİNE gelince sevmiyorum nedense sevemedim bir türlü. Fakat fizik dersi öyle değil 9.sınıfta iken fizik dersinde çok başarılıydım ve severdim, sırf fizik için de sayısal seçmek aptallık olurdu işte dil seçtik öyle kaldı bilemedim bende kararsızım 1 sene içinde halledebilme şansım varsa 250-260 puan bile bana yeter hocam ben diploma peşindeyim gerçekten, yoksa kendimi geliştiririm hiç sorun yok parayıda bulurum yabancı kaynak olarak ingilizce zaten en basit iş hepsini hallederim de diploma olmadan Türkiye imkanlarında maalesef bir iş yok.

hocam lise 2'de zor geldi maalesef eşşeklik yapıp sayısal seçmedim halbuki teknoloji sevmeme rağmen inanın bana yazılım ile uğraşırken bütün sayısal işlemleri rahatça halledebiliyorum fakat iş matematik DERSİNE gelince sevmiyorum nedense sevemedim bir türlü. Fakat fizik dersi öyle değil 9.sınıfta iken fizik dersinde çok başarılıydım ve severdim, sırf fizik için de sayısal seçmek aptallık olurdu işte dil seçtik öyle kaldı bilemedim bende kararsızım 1 sene içinde halledebilme şansım varsa 250-260 puan bile bana yeter hocam ben diploma peşindeyim gerçekten, yoksa kendimi geliştiririm hiç sorun yok parayıda bulurum yabancı kaynak olarak ingilizce zaten en basit iş hepsini hallederim de diploma olmadan Türkiye imkanlarında maalesef bir iş yok.
Kardeşim teknoloji sevmek ile Matematiğün hiç alakası yok seni temin ederim. Yazdıklarını okudum, gayet hevesli ve isteklisin tebrik ediyorum ancak hevesini kırmak istemiyorum ama bilmen gereken bazı şeyler var.

Hiç Matematik temelin, Fen temelin olmayabilir seneye sınava kadar bunları halledebilirsin, hatta 300'den fazla da alabilirsin ama mesele şu ki Üniversite'ye girmekle bitmiyor iş. Hele ki mühendislik okuyorsan sana ileri derecede Matematik ve Fizik dersleri aldıracaklar. Mesele o zaman yapabilecek misin?

Ben Bilgisayar Mühendisliği okuyorum ve benim bölümümün alması gereken zorunlu 5 tane Matematik Dersi var ve şu ana kadar en çok zorlandığım dersler bunlar oldu, çoğu arkadaşımın keza öyle.

Yaparım hallederim diyorsan mühendislik okuman senin için büyük şans, ancak dediklerimi göz önünde bulundurmanı isterim. Ayrıca dil seçmişsin, dil üzerine bir bölüm okuyup üniversitede, dışarıdan yazılım kursu alabilirsin. Kendini uzmanlaştırabilirsin, geliştirdiğin projeleri yayınlayabileceğin bir sürü platform var ve illaki mühendislik diploman olması gerekmiyor bunun için.

Benim tavsiyem yazın üniversitelerin tanıtım günlerine katıl, istediğin bölümün müfredatını vs öğren ve o bölümü okuyan kişilere durumunu izah edip tecrübelerini paylaşmasını iste.

Umarım istediğin bölümü kazanıp başarılı bir şekilde bitirirsin..

Kardeşim teknoloji sevmek ile Matematiğün hiç alakası yok seni temin ederim. Yazdıklarını okudum, gayet hevesli ve isteklisin tebrik ediyorum ancak hevesini kırmak istemiyorum ama bilmen gereken bazı şeyler var.

Hiç Matematik temelin, Fen temelin olmayabilir seneye sınava kadar bunları halledebilirsin, hatta 300'den fazla da alabilirsin ama mesele şu ki Üniversite'ye girmekle bitmiyor iş. Hele ki mühendislik okuyorsan sana ileri derecede Matematik ve Fizik dersleri aldıracaklar. Mesele o zaman yapabilecek misin?

Ben Bilgisayar Mühendisliği okuyorum ve benim bölümümün alması gereken zorunlu 5 tane Matematik Dersi var ve şu ana kadar en çok zorlandığım dersler bunlar oldu, çoğu arkadaşımın keza öyle.

Yaparım hallederim diyorsan mühendislik okuman senin için büyük şans, ancak dediklerimi göz önünde bulundurmanı isterim. Ayrıca dil seçmişsin, dil üzerine bir bölüm okuyup üniversitede, dışarıdan yazılım kursu alabilirsin. Kendini uzmanlaştırabilirsin, geliştirdiğin projeleri yayınlayabileceğin bir sürü platform var ve illaki mühendislik diploman olması gerekmiyor bunun için.

Benim tavsiyem yazın üniversitelerin tanıtım günlerine katıl, istediğin bölümün müfredatını vs öğren ve o bölümü okuyan kişilere durumunu izah edip tecrübelerini paylaşmasını iste.

Umarım istediğin bölümü kazanıp başarılı bir şekilde bitirirsin..

Dostum öncelikle teşekkür ederim ilgilenip yazdığın için. Benim için şu anlık tek sorun dediğim gibi üniversite sınavını kazanıp kazanamamak. Üniversiteye gelince Allah yardım eder elbet bir şekilde hallederim onda bir sorun olmaz gibime geliyor tamam zor biliyorum kabul ediyorum fakat işim ne olacak ki ? :) Ders çalışmak olacak ve bende yaparım 4 sene dişimi sıkıp. Yani 1 senede 3 senenin hatta 4 sene diyelim ygs de dahil mat ve fen yapan bir insan bence onları da yapar hocam 10 kat daha zor olabilir fakat insanın içindeki heves çalışmaya tetikler zaten :) Önemli olan şimdi bu 1 sene içinde yapabilecek miyim yoksa yapamıcak mıyım önemli olan o. Yardımcı olabilir misiniz bana hocam nasıl başlamalı ve kaynak konusunda hangi yayın falan.

Kardeşim üniversiteyi bitirmek üzereyim, anlayacağın başlayalı baya oldu o yüzden kaynak vs konusunda hiç bir şey hatırlamıyorum.

Durumundan da yola çıkmak gerekirse, kendine düzenli bir ders çalşma programı hazırlayıp bu programa uyman gerekiyor. Seni bu programdan alıkoyacak tv, telefon, pc, youtube gibi şeylere bir süre ara vermen lazım ki dikkatin dağılmasın. Unutma ki Sayısal okuyanların 1 adım atması gerekiyorsa günlük senin 4 adım atman gerekiyor.

Kardeşim üniversiteyi bitirmek üzereyim, anlayacağın başlayalı baya oldu o yüzden kaynak vs konusunda hiç bir şey hatırlamıyorum.

Durumundan da yola çıkmak gerekirse, kendine düzenli bir ders çalşma programı hazırlayıp bu programa uyman gerekiyor. Seni bu programdan alıkoyacak tv, telefon, pc, youtube gibi şeylere bir süre ara vermen lazım ki dikkatin dağılmasın. Unutma ki Sayısal okuyanların 1 adım atması gerekiyorsa günlük senin 4 adım atman gerekiyor.

vazgeçerim hocam ona şüpheniz olmasın yeter ki istediğim bölüm olsun ki kendimi geliştirmek için bolca zaman verebileyim. Şimdi ingilizce öğretmenliği okuyup mühendislik hakkında kendimi geliştirmeye kalkarsam ingilizce ile ilgili derslere zaman kalmaz sorun yaşarım. Dediğim gibi 250-260 puan alsam bile yeter bana :)

İnşallah başarılı olursun kardeşim, güzel haberlerini bekliyorum seneye :)

Hakkından hayırlısı olur senin için ,güzel bölüm kazanırsın inşallah Mahsum, başarılar dilerim Allah zihin açıklığı versin. :)

Hakkından hayırlısı olur senin için ,güzel bölüm kazanırsın inşallah Mahsum, başarılar dilerim Allah zihin açıklığı versin. :)

Amin Mehmet abi inşaAllah hayırlısı olur :) Bu sene yine gireceğim işte bildiğin gibi belki kafam eser ingilizce öğretmenliğine giderim 4 sene içinde matematik ve fen yalayıp yutarım sonra bidaha okurum benden belli olmaz hiç :D

Ben şuan 11.sınıf ım dil okuyorum, bende başta sayısaldım 10. Sınıfta ama 2. Haftadan Dil geçmiştim hemen. Ama dil öyle kolay değil bence hata yapmışsınız son senede geçmekle baştan öğrenilmesi gereken bir şey, imkansızda değil tabiki Bu sene girmek isterseniz Yds publishing den çalışın bence. ( Yazan var mı bilmiyorum konunun tamamını okumadım :D )

Edit : Yanlış okumuşum başından beri Dildeymişsiniz, ben sizden tavsiye alayım o zaman :D Kaç net yapıyorsunuz denemelerde :)

Son düzenleme:
Valla hocam ben pek beklemiyorum ama :D şimdi adamlar 3 sene uğraşıyor ben 1 senede halledebilir miyim bilemiyorum

Millet 3 sene uğraşıyor ben 1 senede halleder miyim gibi düşünme kardeşim gerçekten istersen yaparsın en basitinden Youtube işini de herkes aynı anda öğrenmedi istekli arzulu olman senin için büyük bir avantaj hedefinden sapmazsan başarılı olursun

YGS ile alan yerlere bir bak LYS zor olur ama YGS kasarsan yıl boyu olabilir.

Ben şuan 11.sınıf ım dil okuyorum, bende başta sayısaldım 10. Sınıfta ama 2. Haftadan Dil geçmiştim hemen. Ama dil öyle kolay değil bence hata yapmışsınız son senede geçmekle baştan öğrenilmesi gereken bir şey, imkansızda değil tabiki Bu sene girmek isterseniz Yds publishing den çalışın bence. ( Yazan var mı bilmiyorum konunun tamamını okumadım :D )

Edit : Yanlış okumuşum başından beri Dildeymişsiniz, ben sizden tavsiye alayım o zaman :D Kaç net yapıyorsunuz denemelerde :)

hocam zaten dershanede yds yayınlarını kullanıyoruz :D ben dilciyim de sayısal istiyorum ben evet yanlış okumuşsunuz sanırım :D evet ve ingilizce öyle lise ingilizcesi gibi değil ya dil olunca apayrı bi dünya apayrı bi matematik resmen ingilizce :D hele o conjunctions konusu beni benden alıyor ne lanet bir konudur o hele bide phrasal ve prep. ler :D asdfasgfsa adam akıllı bir denemeye girmedim daha doğrusu adam akıllı sınava da hazırlanmadım ama kendimi zorlasam 80 sorudan 70-75 tane falan yaparım heralde. Ben sınav ingilizcesine karşıyım maalesef dostum ben kendimi speaking konusunda geliştirdim önüme koy yabancı birini akşama kadar muhabbet ederim :D Sınavda gösterilen sorular, kullanımlar onları anca ingiltere kraliçesi kullanıyor :D

Millet 3 sene uğraşıyor ben 1 senede halleder miyim gibi düşünme kardeşim gerçekten istersen yaparsın en basitinden Youtube işini de herkes aynı anda öğrenmedi istekli arzulu olman senin için büyük bir avantaj hedefinden sapmazsan başarılı olursun

ama hocam işte 1 senede yetişir mi ki yani bu matematik birde bir sorunun 1000 tane farklı tipi var :/

YGS ile alan yerlere bir bak LYS zor olur ama YGS kasarsan yıl boyu olabilir.

hocam ygs den gitmek istemiyorum hiç düzgün yok bana göre :/

bende aynı hataya düştüm istedigim meslekler sayısalda bense eşit okuyorum

bende bi kafayla sayısal seçmedim pişmanım :D

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri