Hocam 1 sene hazırlanıp iyi bir yere gidebilirsin. Ancak durumlardan sana bahsedeyim.
-1 sene boyunca bilgisayarla bağlantını ciddi anlamda kesmen lazım. Temel yok diyorsun ama temeli oluşturmak 3 aydan fazla sürmez. Bunların yanında sadece matematik değil. Fizik kimya biyoloji çözeceksin. Ben hacettepe bilgisayar müh. son sınıf öğrencisiyim. Sınava hazırlanırken ben sadece fizik kimya biyoloji türkçe çözerek hazırlanmıştım. Ortalama bir puan aldım (kendime göre). Hadi diyelim sınavı atlattın. Geldin elektrik-elektronik makina veya bilgisayar mühliğine. (Diğer mühendisliklerin benim gözümde müh değeri yoktur.) Sebebi şöyle ki eğer ki iyi bir üniversite kazancak olursan tüm hayatın boyunca öğrendiğin matematiğin sadece üniversite matematiğine hazırlık olduğunu göreceksin. Calculus 1 ve Calculus 2 dersleri alacaksın. Bunun yanında Fizik 1 ve Fizik 2 'de alacaksın. (Fizik için de aynı durum geçerli.) Gelelim bölümlere.
Bilgisayar Mühendisliğinde Sayısal olacak derslerin matematikler ve Fizikler . 1 sınıf
Olasılık ve istatistik alacaksın 2.sınıf. Bu dersler daha çok düşünce kabiliyetin için.
Diferansiyel denklemler alacaksın. Türev ve integral'in uygulaması ancak diferansiyel denklemler üzerinde. Bölümün kodlama derslerini saymıyorum bile.
Elektrik - Elektronikte ise Calculus 1 ve 2 alacaksın sabit. Fizik 1 ve 2 gene sabit.
2.Sınıfta ise devre manyetik gibi derslerle başlayıp . Diferansiyel 1 ve 2 derslerini alacaksın. 3. Sınıfta ise sinyal gibi daha derine inen bölüme ait dersler alacaksın. Ancak yanılgın olmasın. Bütün derslerde türevi geçtim Full integral kullanarak soru çözümü yapacaksın. Laboratuvar derslerin de cabası.
Makina ise biraz daha farklı. İleride iş imkanları güzel olsa belki de diğer 2 mühendislikten 1 tık daha zordur.
Geri kalan mekatronik maden kimya fizik metalurji petrol ve devamı müh ise basit zor olmayan müh. (Bana göre).
Sadece sınava kazanmak yetmeyecek ayrıca üniversite de yaşayacağın zorluklarda cabası.
naptınız hocam böyle
Yaparsın kazanması kolay da okuması 4x daha zor
Keşke kazansam
söylediklerine bakılırsa elektrik elektronik istiyosun sana onerim 2 yıllık elektrik okuyup dikey geçişle güzel 4yıllığa geçmen direk 4 yıllık ta gelir ama altyapın yoksa yüksek bi puan alman zor Gideceğin uni pek iyi olcağını sanmam
valla hocam isterse en kötü ünivrsite olsun ben yeterki o bölüme ait olayım yani başka ders ile uğraşmak istemiyorum sürekli geliştiririm kendimi şu an bile uğraşıp duruyorum arduino olsun yapay zeka olsun çok şükür fakat işte bu devirde belge diploma olmadan bir işe yaramıyor