Beyler Spam Haram mıdır?

• Kullanıcı Moonlife
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Yeni Başlayanlar Rehberi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Beyler bence render alınmış kanalı spamlamak 2x Günah.
Hem normal içerik sağlayıcısının videolarını çalıyorsun hemde render ile uğraşan adamın videolarını çalıyorsun.
Düşünsene etiket açıklama güncelleyen 3.kişinin kanalını çekince 3x günah...

bazı arkadaşlar böyle konuları görünce nereye kaçıcağını şaşırıyor kendi içlerini nasıl rahatlattıkları çok belli :D evet hak yiyoruz ama zenginin hakkını yiyoruz fakire yardım ediyoruz bi nevi robin hood çok kasmayın :D

Spam haram mı helal mi konusuna girmeden önce sizlere basit bir şey diyeceğim .

Kaç kişi orginal windows kullanıyor ?
Kaç kişi torrent kullanıyor ?
Kaç kişi internetten film indiriyor yada izliyor ?
Kaç kişi orginal lisanslı proğramlar kullanıyor ?

diye size kaç tane soru çıkartırım uzatmanın anlamı yok burda fetva vermek bize düşmez

Kısa ve öz,açık ve net haram tabi ki neyin tartışması bu :D

Ya surda saçma sapan konulatlr açmayın çok merak ederoyrsan git düzgün bir hocaya sor sanki Buda Alican cevap a ikna olucan

her yerimiz haram bankalar haram taksit kredı kartı faizi o bu işin içine girilse çıkılmaz ...bende yapıorm spam kendımde tıklıyorum:D sonra yt benı tıklıyor kapıyor sonra kufrediorm 2x gunah :D

Cogu kisi kendini rahatlatmak icin nasil kilif bulcagini sasirmis. Telif atsa diyen olmus , youtube kurallari dine gore degil falan denmis. Icinizi bosuna boyle seylerle rahatlatmaya calismayin. Yapilan sey etik degil.
Amaaan o zaman telif atsin demek bence birinin cebinden parasini calip amaan polise gitsin demekle ayni.
Yada kurallar dine gore olusturulmamis demekle farkli din mensubu insanlari soyup zaten bizim dini bilmiyolar demek ayni sey.
Yapilan sey ( dizi film kopyalamak ) onlarin sahibinin kazanacagi parayi bolusmek. Bir nevi korsanlik.
Korsan cd yapan satan adam kul hakkina yada gunaha giriyomu bence evet buda ayni sey.
Herkesin dusuncesi kendine tabi. Ne kadar konuşulursa konusulsun bir din alimi gelip gunahtir desin herkes yine kendi bildigine devam edicek.
Malesef hukumetin basinda dahi Para > Din olgusu varken halkin bunu yapmasi dogal neyse is siyasete girmeden yavastan kactim ben zaten konuda yakinda kitlenir

bence haramdır çünkü bir başkasının saatlerce emek vererek yaptığı birşeyi bizimmiş gibi üstünden para kazanıyoruz %100 haramdır tartışılmaz

kesinlikle haram .. başkasına ait olanı kendinın miş gibi kullanıosun ve para kazanıyorsun... kul hakkıda yemiş olunuyo belkide... en iyisi özgün ...onda bile insan düşünmüo degil internetten buldugum resimler yazıları derliyorum kendi videomu yapıorum... izin alsam kimden alcam birsürü resim var...

şu an bu yazılanları okurken bile günah işleyenleri biliyorum. Crackli windowsun penceresinden bu konuya bakanlar, selam :)

para vermeden seyrettiiniz filmler dinlemek için indirdiğiniz müzikler craklediğiniz office programları vs vs vs gibi durumu aynı...

spam yapıp gelen para ile de cami yaptır öyle yapanlar vardı önceden oluyor demek ki

Spamin haram olmayan kategorileri yok mu gençler bulun da onlardan çalışalım :) Telif hakkı alınmamış videolar falan... :) Şaka bir yana sıkıntılı bir konu belli yani. Bunu kimseye sormana gerek yok. Sadece kendini video sahibinin yerine koyman yeterli buna cevap bulabilmek için. Helal haramını geçtim vicdanen rahatsız edici bir şey en başta.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri