Bildiğiniz Yabancı diller ve ne kadar iyi biliyorsunuz

Ortaokuldan beri ingilizceyi çok severdim, hep ingilizcede başarılı oldum. Oyun ve internet sayesinde daha da geliştirdim. Dizileri bir yerden sonra alt yazısız izlemeye başladım.

Sonra bu ingilizce ile yurt dışında 3 yıl çalıştım, işimde aktif olarak ingilizce kullandım.

Şimdi sırf ingilizcemi unutmayayım diye bir çağrı merkezinde ingilizce çağrıları karşılıyorum. Ama fark edebildiğim bir gerileme var o da şu; eskiden konuştuğum ingilizcenin gramerini bilirdim, yani bu kullandığım kalıp şu kuraldan dolayı doğru vs diyebilirdim. Ama şimdi diyemiyorum, ingilizcem "okumuş ingilizcesi"nden "sağdan soldan kapılmış ingilizce" ye döndü, tarzanca misali ama gayet iyi konuşabiliyorum ve çeviri yapabiliyorum, hatta çeviri ile iyi paralar kazandım.

Konun çok güzel bu arada, okuyup ilham alanlar olur umarım. Bu youtube, internetten para kazanma işleri ingilizce bilince gerçekten daha kolay oluyor. İnsanın ufku genişliyor her alanda. Umarım genç arkadaşlar da ingilizcelerini ilerletir. Benim her zaman altın bileziğim oldu ingilizce.

1-) 8 yıl Knight Online oynadım bana inanılmaz faydası oldu ingilizce bakımından, ve yazılım ile iç içe yaşadım onun sayesinde öğrendim.
2-) Türkçe dahil 2 dil biliyorum; diğeri ise İngilizce.
3-) Bol bol yabancı yazılar okumaya çalış.
4-) Konuşma becerimin iyi olduğuna inanıyorum. Genel seviyem ise Eşit Ağırlık mezunu olup iyi bir üniversitede İngiliz dili ve edebiyatı kazanacak kadar :)

hangi serverlerde oynadın ?

[MENTION=15406]gschamot[/MENTION] aynen hocam tam olarak öğrenme sebebimde bu , bir programlama dili öğreneyim dedim internette türkçe kaynak o kadar sınırlı ki tek başına öğrenmek çok zor , ingilizce bilseydim belkide şuan programa dilini öğrenmiştim , gerçekten altın bilezik , iyi ingilizce bilen aç kalmaz bence

almanca ingilizce rusca , almanya dogumluyum , anadolu lisesi mezunuyum ingilizce ordan , rusca da dil dile deyerek ogrenildi :D

Türkçe biliyorum seviyem %80 falandır ego yapmayayım :D

Türkçe %100 yazan arkadaşların çoğu benim gibi de da ki miş muş nerede yazılır falan bilmiyor büyük ihtimalle :D

yurtdisi meselesinin özü dil dile degme meselesi illa yurt disina gitmene zaten gerek yok ama durumun , "biliyorum ama konusamiyorum" diyenler gibi olabilir. :) ama yurtdisina gidipte lol dan kafasini kaldiramayip 2 yilini heba eden cok arkadasimda var kiside biten bir olay cekingen olma konusmaya calis cok güzel programlar var arastirirsan eger konusma bazli ..ayrica ülkemizde ikamet eden bircok turist var yada netten bul telle konus yada kapali carsi gibi turist gelen yerlerde calis bos bos sacmalamaya calis ilk asama sacmala yanlis kelimeleri kurma cesaretini gösterebilmekten geciyor ama yazma ve gramer isini ewde kursa gitmeden bile kitaplardan videolardan cözebilirsin ...

yurt dısına cıkma olayın yoksa sayet o zaman hangi dili ogreneceksen o dilde film veya cizgi film izle. alt yazılı izleme derler hep ama sen alt yazılı izle faydası daha cok olurç tabi bir elinde de sozluk olsun. duydugun anladıgın kelimeleri sozlukten bul ve bir deftere not et. haber sitelerine gir ordan ceviri yapmaya calıs. zamanla ilerlersin. tabi yasını bilmiyorum eger yasın 30 dan fazla ise hic bulasma kafa almıyor 30 dan sonra :)
aynı zamanda sarkıları tercume etmekde faydalı olur.

ve birde pratik yapman lazım birilleri ile konusacaksın arada sırada.

ben de az bucuk ingilizce ve iyi derecede italyaanca var. bir sure italyada yasadım orda ogrendim.

insallah ogrenirsin

izleyecegin film yada cizgi film yada herne olursa hem o dilde alt yazılı hemde turkce alt yazılı bulup izzlemeye calıs.

Forumumuzda üstün yetenekli abilerimiz , kardeşlerimiz var , bu aralar ingilizce öğreniyorum advenced ' a kadar yolum var ancak kafamda bir takım şeylerin şekillenmesi için böyle bir konu açayım dedim , farklı dilleri bilen arkadaşlara sorularım olucak cevap verirlerse çok seviniriz

1-)dil öğrenmek için yurtdışına çıktınızmı yoksa sadece kitap,internet sayesindemi öğrendiniz ?
2-)kaç dil biliyorsunuz
3-)dil öğrenenler için tavsiyeleriniz
4-)konuşma beceriniz ve genel seviyeniz nedir

baya cv ister gibi oldu , inşallah herkes yararlanır bu konudan az çok

1) Dil öğrenmek için yurt dışına çıkmadım. İlk kez İngilizce'yi ilkokul 5. sınıfta görmeye başladım. İlk günden beri hep ilgim vardı. Ondan sonra lisede hazırlık sınıfı şu anki İngilizcemin temeli diyebilirim. Kitap, internet, müzik sayesinde öğrendim.

2) Türkçe haricinde İngilizce biliyorum. Üniversitede 1 sene Almanca gördüm. Diğer 3-5 Avrupa dillerinden de günlük kelimeler ve cümleler biliyorum.

3) Temel konuşma ve gramer eğitimi aldıktan sonra git turistik bir yerde çalış. İngilizce filmler izle, konuşmalar dinle. En önemlisi evde kendi kendine ana dilinmiş gibi konuşmaları "TAKLİT" et.

4) Şu an bir İngiliz, Amerikalı ve Avustralyalı ile çok rahat muhabbet edebilirim. Bu milletlerden de bir sürü gerek yurt içinde gerek ben yurt dışına gittiğim zaman görüştüğüm ve hatta evlerinde kaldığım arkadaşlarım var. Telaffuzum da ortalama Türk insanından çok daha iyidir.

Son düzenleme:
arapca , rusca
tekstil dükkanımızda öğrendim.

Son düzenleme:
Cok iyi seviyede Fransizca - Iyi seviyede Almanca - Biraz da Ingilizce.

İngilizce seviyem kötü değil ama iyide diyemem bunu öğrenmek için yurdışına çıkmadım
filmlerden,oyunlardan,sağdan soldan zaten ingilizce kelime bilgim bayağı artmıştı ama
gramerim yoktu,bunun için 2 ay kadar ingilizce kursuna gittim ve çabucak kavradım şuan
hertürlü konuşur anlaşırım ama hala yeterli görmüyorum tabiki daha öğrenmem gerek.
Uzun zamandır hayalini kurduğum Japonya'da dil eğitimini ailemin maddi durumu
olmadığı için dile bile getirememiştim. Şuan Youtube sayesinde bunları Japonya'dan
yazıyorum. Geleli 2.5 ay oldu yavaştan konuşmaya başladım. Bakalım Japoncayı'da
öğrenince Türkçe harici 2 dil konuşabiliyor olacağım.
Bence dil öğrenmenin en etkili yolu bildiğin kadarıyla cümleler kurarak birşeyler
yazmaya çalışmaktır. Eğer ki translate'i düzgün kullanabilirsen oradan yanlışlarını
bulur ve yeni yeni kelimeler ekleyerek dahada geliştirebilirsin.Ben bunu yapıyorum
çok faydasını gördüm. Ama translate'in nerede yanlış çevirdiğini anlayamazsanız
yanlış öğrenirsiniz bu yönden de sakıncalı.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri