Bilgisayar açılmıyor

yklmzomer

Yasaklanmış
İDM' yi sildikten sonra pc res attı. Sonra bi daha açılmadı, mavi ekran geliyor..

Kurtarma ekranı diye, 0xc0000185 hata kodu diyor..

Bilgileri ziyan etmeden nasıl kurtarabilirim bunu? Bilen var mı?

02e04bd22edf1ebfa710b2ffdc755087.jpg

[MENTION=13862]uploudpro39[/MENTION]

mavi ekran hatalarının %90 ı ram yüzünden çıkar. Ramları tak çıkar yerini degiştir düzelmezse ramlar yanmıştır

Mavi ekranda alinan hata kodlari; donanimlarinizin mekanik hatalarindan, driverlarinizin dogru çalismamasindan yada virüs kaynakli hata kodlaridir.

Mavi ekran hatasi sadece ram belleklerde olusan hatalardan dolayi kaynaklanmamaktadir. HDD nizi programlar ile taratip orda bulunan problemleri onarmaniz gerekmektedir.

Olaya teknik açıdan çözüm bulmak için bakacak olursak alternatif olarak aşağıdaki adımları takip edebilirisiniz.

En yeni sürüm BIOS'un sisteminizde yüklü olduğundan emin olun (Anakart'ınızın üreticisinden yardım alabilirsiniz.

Kullanmakta olduğunuz belleklerin anakartınızın desteklediği ram modüllerinden olduğundan, Aynı özelliklere sahip olduğundan MHZ - Timing vs (Mümkünse aynı marka ve model olsun) ve doğru bellek kanallarına takıldığından emin olun. (Pek çok anakartta belli sırayla yerleştirilmesi gerekebilir.)

Probleminizin donanım değişimlerinden sonra yeniden oluşuyor olma ihtimalini düşünerek elektrik şebekenizde kaçak akım olmadığından emin olun.

Mavi ekranların bir çok sebebi bulunmaktadır. Ancak genellikle donanım arızası veya hatalı sürücüler sonucu mavi ekran hataları ortaya çıkmaktadır.

[MENTION=18525]Ahmetzone[/MENTION] yanlıs alıntılamışım hocam kusura bakmayın..

02e04bd22edf1ebfa710b2ffdc755087.jpg

[MENTION=13862]uploudpro39[/MENTION]

bilgisayarı kapatma dügmesine basın hocam daha sonra tekrar açın ekran gelir gelmez f8 tusuna basmaya baslayın ve güvenli modda bilgisayarı başlatın.güvenli modda bilgisayar acılınca arama kısmına cmd yazın gelen siyah ekrana chkdsk /f yazın.disk onarılsın bide chkdsk /r yazın ardından reset atin bakalım düzelir diye tahmin ediyorum.

[MENTION=18525]Ahmetzone[/MENTION] yanlıs alıntılamışım hocam kusura bakmayın..

bilgisayarı kapatma dügmesine basın hocam daha sonra tekrar açın ekran gelir gelmez f8 tusuna basmaya baslayın ve güvenli modda bilgisayarı başlatın.güvenli modda bilgisayar acılınca arama kısmına cmd yazın gelen siyah ekrana chkdsk /f yazın.disk onarılsın bide chkdsk /r yazın ardından reset atin bakalım düzelir diye tahmin ediyorum.

deneyin hocam

yukarıdaki linkten kısaca bir göz gezdirdim, windows dosyaları zarar görmüş ve bilgisayarındaki bir donanımı tanımıyormuş.

buraya yazdığına göre internet'e erişimin var, laptopunun modelini(xxx) yazarak youtube'da "xxx how to boot" veya "xxx how to recover" şeklinde aratırsan işine yarayacak videolar bulabilirsin.

Diğer yazan arkadaşlara teşekkürler ama ne dediğiniz anlamadım :/ Pc dilinden hiç anlamam..

@Ahmetzone yanlıs alıntılamışım hocam kusura bakmayın..

Hocam F8 ' e basınca siyah ekran geliyor sonra tekrar mavi ekran geldiği an res atıyor :/

yukarıdaki linkten kısaca bir göz gezdirdim, windows dosyaları zarar görmüş ve bilgisayarındaki bir donanımı tanımıyormuş.

buraya yazdığına göre internet'e erişimin var, laptopunun modelini(xxx) yazarak youtube'da "xxx how to boot" veya "xxx how to recover" şeklinde aratırsan işine yarayacak videolar bulabilirsin.

Bakıyorum hocam eyv

banada böyle birşey olmuştu hatta konu açmıştım ben format cdsini takıp başlangıç onarımından sistemi 1 gün öncesine geri aldım öyle açılmıştı

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri