Bilgisayar Programcıları Yardımcı Olabilir mi?

kubarbaz

Kayıtlı Üye
Selamlar arkadaşlar. Bilgisayar programcısı olanlarınızdan 1-2 yanıt almam gerekiyor. Algoritma vs. gibi konular hakkında. Sorularım aşağıda bilen varsa ve yanıtlarsa çok sevinirim.

1- Algoritma ve Akış Diyagramı hazırlanmasında kullanılan programlar nelerdir?
2-Popüler programlama dilleri hangileridir?
3-Amacına uygun (mobil,web,oyun hazırlama) programlama dilleri hangileridir?
4-Ekonometri,istatistik, Yön eylem için kullanılan programlama dilleri hangileridir?

Umarım bunların yanıtlarını verebilecek bir arkadaşa rastlarım. Şimdiden teşekkürler. :)

---------- Spam Engelliyici 16:43 ---------- Önceki Mesaj 16:26 ----------

Yok mu işinin ehli bir arkadaş su sorulara bir yanıt versin. :)

sıfır programlama eğitimi almamış biri olarak az çok bişiler yazıyorum ve şuan internetten eğitimlere devam ediyorum. bende benzer sorularımı sormak için konular açmıştım mutlaka istediğin cevaplar gelecektir.

bende kendime göre cevaplamaya çalışayım ama yalnışım olabilir dediğim gibi amatörüm

1- kullanacağın programlama diline göre değişir ama c# .net tarzı programlar için en uygun visual studio java android için eclipse

2- şuan belki yalnış biliyorum ama en çok arananı ado.net

3-hocam mobil uygulama yazman için v.s java bilmen yararına java yıda iyi bilmen için c# dan başlayan bir eğitim seviyesi daha iyi yani kısaca sıralama

c# -> java -> mobil programlama
not: elbette direk android için programa eğitimlerine başlayabilirsin ama çok fazla eksik olacaktır eksikten kastım mantığını anlamakta zorlanabilirsin.

4- Her progralama dilinde istatistik v.s için ama en iyi performansı hangisinden alırım derseniz üstadlar yön gönderecektir.

Sırasıyla,

1 - FlowChart
2 - Java, javascript, c#, php, python
3- Bu değişkenlik gösterir. Android için java, windows için c#, Apple için objective C
4- Büyükten küçüğe java,c,c++,php,visual basic

sıfır programlama eğitimi almamış biri olarak az çok bişiler yazıyorum ve şuan internetten eğitimlere devam ediyorum. bende benzer sorularımı sormak için konular açmıştım mutlaka istediğin cevaplar gelecektir.

bende kendime göre cevaplamaya çalışayım ama yalnışım olabilir dediğim gibi amatörüm

1- kullanacağın programlama diline göre değişir ama c# .net tarzı programlar için en uygun visual studio java android için eclipse

2- şuan belki yalnış biliyorum ama en çok arananı ado.net

3-hocam mobil uygulama yazman için v.s java bilmen yararına java yıda iyi bilmen için c# dan başlayan bir eğitim seviyesi daha iyi yani kısaca sıralama

c# -> java -> mobil programlama
not: elbette direk android için programa eğitimlerine başlayabilirsin ama çok fazla eksik olacaktır eksikten kastım mantığını anlamakta zorlanabilirsin.

4- Her progralama dilinde istatistik v.s için ama en iyi performansı hangisinden alırım derseniz üstadlar yön gönderecektir.

Sırasıyla,

1 - FlowChart
2 - Java, javascript, c#, php, python
3- Bu değişkenlik gösterir. Android için java, windows için c#, Apple için objective C
4- Büyükten küçüğe java,c,c++,php,visual basic

Hocam çok teşekkürler.

3- Android için java, ios için Objective C web için html css javascript bilmen yeterli üzerine php eklersen daha mükemmel olur

2-Popüler programlama dilleri hangileridir?
Java, Javascript, PHP, C++,Python, Ruby.

3-Amacına uygun (mobil,web,oyun hazırlama) programlama dilleri hangileridir?

Mobil: Swift (iOS), Java (Android)
Web: PHP, Node.js, Ruby
Oyun: C# (Scripting), C++ (Engine)

4-Ekonometri,istatistik, Yön eylem için kullanılan programlama dilleri hangileridir?
R ve Python öne çıkıyor sanıyorum.

Popüler programlama diye olaya bakma sen hangi alanda ilerlemek istiyorsan ona göre bak.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri