Bilgisayara format atamıyorum

Lydios

Kayıtlı Üye
Web sitesi
www.youtube.com
Laptopta geçen gün bir olaya sinirlenip bilgisayara vurdum bir şeyler yazdı bende format atayım o zaman dedim cd yi takıyorum dili seçtikten sonra yarım saat kurulum başlıyor ekranında kalıyor sonra c d sürücülerine geliyorum ordada fareyi kullandırtmıyor yarım saatte orda bekliyorum sonra yüklemek istediğim sürücüyü seçiyorum windows kopyalanıyor yazısında yüzde sıfırda kalıyor 15 dakika sonra..
Windows 0 diskinizin bir bölümü biçimlendirilemedi hata, yükleme için seçilen bölüm hazırlanırken oluştu. Hata kodu:0x8000700057 hatasını alıyorum varmı bu sorunun cevabını bilen ?
Hatayı araştırdım 0x80070057 hatası diye bi hata ile karşı karşıya ya kalıyorum abi ben internette baktığım da '' Bat sector diskinizin fiziksel hasara uğraması demektir. Her HDD'de okuma-yazma kafası vardır. Bu kafa disk plağına çok yakın bir mesafede okuma-yazma yapar. Bilgisayarınızın çalışma sırasında sallanması ya da başka bir sebeple bu okuma-yazma kafası disk plağına değer ve orada fiziksel bir "delik" açar. Diske veriler sektör sektör yazıldığı için hangi sektör üzerinde "delik-bat sector" var ise okuma-yazma kafası bu sektördeki verileri (0 ve 1'leri) okuyamaz.*
Bu tür arızaları giderebilen programlar vardır; ama bat sectorun özelliğine göre eğer sorun büyük ise artık o diski kullanmanız sizin için tehlikeli demektir. Bilgisayarınızın harddiskinde oluşan bad sectorları bulmanızı ve onarmanızı sağlayan bir program olan Flobo HDD Bad Sector Repair'i deneyebilirsiniz. Ama sorun halledilemeyecek boyuntaysa artık diskinizi çöpe atmak zorunda kalmışsınız demektir. '' Ben bu sorunu nasıl hallederim
2.5 inç Hard disk ki takıyorum 3.5 Inc hdd olan normal kasaya bu Sefer başlamıyor pc içinde zaten Windows yok ekranda yazılar var işte büyük ihtimalle Hard diski görmüyor yeni hdd olarak kaydetmem mi gerek bilmiyorum

hocm yazılımsal olamaybılır fızıksel bır sorun olabılır..
yksa hdd de ne olursa olsun yenıden baaslatrken atılmaya calısılan formatta sıfırdan kurdugundan sıkıntı olmaz kurması lazım.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri