Bilgisayarda oturmaktan gözleri yanan?

nescafe3in1

Yasaklanmış
Çok büyük rahatsızlık çekiyorum arkadaşlar son 3-4 aydır bilgisayar başından kalktığım yok haftada en fazla 1 kere dışarı çıkarım sürekli bilgisayardayım internet oyun youtube derken artık gözlerim iyice iflas ediyor akşama doğru bildiğiniz birisi üflermiş gibi yanmaya başlıyor göz kapaklarımı her saniye kapatıp açmak zorunda kalıyorum gözlerimi pcden iki saniye ayırıyorum hemen düzeliyor.

Sizce bu sorun bilgisayarın ekranıyla mı alakalı? Ekran parlaklığını hem en yüksek hem de en düşük seviyede kullanıyorum ikisi de işe yaramıyor yine bir süre sonra yanmaya başlıyor gözler. Ciddi sağlık sorunum olduğundan veya olacağından şüpheleniyorum. Bunun için 250tlye gunnar bilgisayar gözlüğü aldım gram fayda etmedi.

Yorumlarınız benim için önemlidir..

Önemli Edit: [MENTION=1404]RiverStyx[/MENTION] arkadaşın önerdiği yöntemi uyguladım ve inanılmaz bir şekilde gözlerimin çok rahatladığını hissettim! Programı açıyorum sorunsuzca ekrana bakıyorum, kapattığım an gözler yine göremez hale geliyor. Bu program nasıl keşfedilmedi hayret doğrusu. Buradan [MENTION=1404]RiverStyx[/MENTION] arkadaşa çok çok teşekkürlerimi sunuyorum ve herkese bu programı kullanmasını öneriyorum. Kesinlikle denemeniz gerek farkı hemen göreceksiniz!

Flux diye bir program var aratın ve indirin koordinatlarınızı girin, program otomatik olarak gün ışığını algılayıp renk değerlerini değiştirecektir ve gözleriniz çok rahatlayacak.

Not: Program çalışmaya başlayınca ekran birden turuncu gibi olacak hemen kapatmaytın 1-2 dakika bakmaya çalışın herşey çok güzel olacak

Bilgisayar ekranları için satılan koruyucu filmler var hıc kullanmadım ama sanırım varsa bir işe yarıyodur :)

Yemin ederim tam su an onu düşünüyordum lak gözümün önüne konu geldi. En yüksek de rahatsız eder en düşük de hocam en yüksekteyken ısık çok yorar en düşükte iken de görmeye çalışırsınız arada tutun . bi de göz doktorundan randevu alın birşey çıkacagından değil içiniz rahat eder

Ve hocam cidden fazla yoruyorsun kendini en azından saatte bir 15 20 dakika balkona çık temiz hava al bir şekilde daha iyi hissedersin kendini ve saatlerce bilgisayarla ilgileniyorsan 6 7 saat oturup kalma sakın arada dolaş bu yaşta çok yıpratırsın kendini.

tek çözümü sağlığın mı yoksa para mı daha önemli karar vermen

hocam saatte bir kere en az 3-4 dk pc den uzaklaşıp gözlerinizi kapatarak dinlendirin(uyumadan) ben de kitap okurken olurdu eskiden,dinlendirici gözlüğe geçtim sonra kendine geldi gözler.dikkat edin bence ;) yatmadan önce anthony robbins göz ve nefes egzersizleri var onları uygulayın.baş ağrısını falan alıyor rahatlıyor insan.

aynı durumdan muzdaribim farklı rahatsızlıklarım da var doktor pcden uzak durmamı söyledi 1 hafta oldu ben de sadece arada bir botla yükleme yapmak için giriyorum
kanallarımı da satıp bırakacam artık bu işi limon satsam daha çok kazanırım

Arada bir kalk bilgisayarın başından ve televizyon izle. Sonra tekrar otur pc başına. Yada bir süre otur koltuklara uzaklara bakarak dinlendir gözünü. Şahsen zaten sabahtan akşama kadar sıkılıyorum ben oturmaktan. Elbet seninde sıkıldıgın anlar oluyordur o zamanlar kalk gözlerini dinlendir uzaklara bakarak. Masrafsız tedavi yöntemleri bunlar :D

Işıklı ortamda kullanmak daha iyidir. Karanlıkta kullanmamaya çalışın. Laptop varsa kucakta asla kullanmayın, sehpa fiskos gibi bir şeyin üstüne koyun. Uzaklık olarak en az 60 70 cm olsun. en çok 3 5 dk de bir kafanızı başka bir yere çevirin.

Düzenleme: Ek olarak ekran ışığı ayarı 10 kademe açılıyor, ben 2. kademeye kadar yükseltiyorum.

Göz kuruması belirtisi bu 2 senedir beni süründürüyor günde 3 farklı 6-8 kez damla kullanıyorum tabi benimkisi en ileri seviye.Hep Online oyunlar yüzünden full odak göz kırpmayı unutma falan derken böyle bi sorun.Yanma genelde göz kuruması belirtisi.
Tears Free Natural kullan sunni gözyaşıdır o yanmayı alır. Günde 4-5 kez damlat zararı yoktur ilk 2 gün hafif baş dönmesi yapar eğer yanmaların geçmiyorsa >>> doktora.

Edit:Ayrıca brigthness Contrast çok önemli ışık acayip yakıyor gözleri contrast 25 brightness 15 falan yap.

ilk başlarda gözler yanar sonra kanlanmaya başlar.
Sonrasında ise gözlerde uzagı net görememe sorunları başlıyor. Son 5 yılımı uzun süreler pc başında geçirdim bunlar başıma geldi şahsen.

İşinizi -ne pahasına olursa olsun- yarıda bırakıp gözlerinizi dinlendirin. Göz önemli. Aynı sorun bende de vardı ama artık çok haşır neşir olmadığım için pc ile geçti sorun

Çok büyük rahatsızlık çekiyorum arkadaşlar son 3-4 aydır bilgisayar başından kalktığım yok haftada en fazla 1 kere dışarı çıkarım sürekli bilgisayardayım internet oyun youtube derken artık gözlerim iyice iflas ediyor akşama doğru bildiğiniz birisi üflermiş gibi yanmaya başlıyor göz kapaklarımı her saniye kapatıp açmak zorunda kalıyorum gözlerimi pcden iki saniye ayırıyorum hemen düzeliyor.

Sizce bu sorun bilgisayarın ekranıyla mı alakalı? Ekran parlaklığını hem en yüksek hem de en düşük seviyede kullanıyorum ikisi de işe yaramıyor yine bir süre sonra yanmaya başlıyor gözler. Ciddi sağlık sorunum olduğundan veya olacağından şüpheleniyorum. Bunun için 250tlye gunnar bilgisayar gözlüğü aldım gram fayda etmedi.

Yorumlarınız benim için önemlidir..

Kardeşim bendede oluyodu aynısı ama 12 yaşındayken filan şimdi 17 yaşındayım 5 yıldır bişey görmedim 2 ekranım tüplü 3 tanesi LCD diğer 2 si laptop bu sanırım birazda düzensiz ışık kaynaklı ben lambasız oturmam mesela odada sabahları perdeleri aç geceleri ışıkları ışık düzeni ekranla bir olsun he hala bır şey yok diyosan bir göz muayanesine git derim.

Flux diye bir program var aratın ve indirin koordinatlarınızı girin, program otomatik olarak gün ışığını algılayıp renk değerlerini değiştirecektir ve gözleriniz çok rahatlayacak.

Not: Program çalışmaya başlayınca ekran birden turuncu gibi olacak hemen kapatmaytın 1-2 dakika bakmaya çalışın herşey çok güzel olacak

Hele güneşli bir havada dışarı çıkın gözler nasıl oluyor o zaman görün siz abovv bildiğin ağlıyormuşsunuz gibi :D Açıkcası sağlığa ciddi anlamda zarar veriyor bilgisayar ama elde değil bağımlılık yaptı, birazda psikolojik sanırım

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri