Bilgisayardan Anlayan Arkadaşlar

Ben 2600 e monitorsuz sistem toplarim neyi oynarsan oyna takr takir oynayacaksin ama sistemi ben toplayacagim sifir gibi ikinci ellerle

Monitörün çözünürlüğü ve boyutu ne hocam? [MENTION=17033]Frankeinstein[/MENTION]

Son düzenleme:
Forumda bazı arkadaşlar ultra için 5-6 bin demiş. Çok uçmuşlar be.

Adsz5ae30.png

вєякαη;456802' Alıntı:
10 yıl yetecek kadar balıkta alırsın sen :D

alırım olum snın o 700 lıra verdıgın akvaryumdakı balıkların adetındekıler kadar ton balık alırdım 10 yıl gıderdı :D ytparayı mırdaga toplar balık zıyafetı verırdık

Hira nın topladığına ek olarak işlemci 8350 de düşünülebilir. Ayrıca stok fan yerine işlemci için Red Scorpion alınabilir.

hocam kendi pcmi paylaşıyım.ultra olmasa bile full kesin oynarsın
----------
AMD FX 8350 8 çekirdek
AMD R9 280x powercolor 384 bit 3GB GDDR5 ekran kartı
M5a97 Evo R2.0 asus anakart
Gskill 8GB 1866Mhz Ram
SSD 120gb +1Tb HDD
Akasa Venom PC cooler
DARK Gamer kasa + 750W power

kendi sistemim 2500 e toplamıştım

Monitör, Klavye, Mouse ve HDD Dahil Değildir.
Bilgisayar toplamak isteyen arkadaşlara yardımcı olabilir, birkaç pm almıştım bununla ilgili.

Aldığım yerler ve fiyatlar :
Gıgabyte Sumoy : Gigabyte Sumo Y 700W Midt Atx Siyah Kasa - Vatan Bilgisayar

240GB HyperX 3K Serisi Sata 3.0 Cache SSD : Kingston 240Gb Hyperx 3K Serisi Sata 3.0 Cache Ssd (Okuma 555Mb / Yazma 510Mb) - Vatan Bilgisayar

Rampage IV Black Edition X79 Soket 2011 DDR3 2800MHz : Asus Rampage iv Black Edition X79 Soket 2011 Ddr3 2800Mhz(O.C.)Sata3.0Usb3.0 Anakart - Vatan Bilgisayar

GTX770 AMP! Edition GDDR5 2GB 256Bit : Zotac Gtx770 Amp! Edition Gddr5 2Gb 256Bit Nvidia Geforce Dx11.1 Ekran Kart - Vatan Bilgisayar

SEIDON 240M SIVI SOĞUTMA SİSTEMİ : Cooler Master Seidon 240M Sıvı Soğutma Sistemi - Vatan Bilgisayar (Bu parça süper, full yüklenmede işlemci 45 derecelerde geziyor. Aşırtma da 50'yi buluyor. daha fazlasını görmedim

16GB (2x8GB) Vengeance Pro DDR3 2400MHz : Corsair 16Gb (2X8Gb) Vengeance Pro Ddr3 2400Mhz Cl11 Kırmızı Soğutuculu Ram - Vatan Bilgisayar

Core i7 4820K Soket 2011 3.7GHz : İntel Core i7 4820K Soket 2011 3.7Ghz 10Mb Önbellek İşlemçi - Vatan Bilgisayar
İşlemci dalgınlığımıza geldi, 4930 alıcağımıza 4820 aldık, hafta sonu değişim yapıcaz ama şu şekilde de gayet sağlıklı

OC Lw2 ile aşırtmalı hız görüntüsü : (Ortalama 1 Saatlik 190 Adet Render Projesi Camtasia'da Render Alırken) Screenshot by Lightshot

Bilgisayar alıcak arkadaşlara da yardımcı olur umarım

Son düzenleme:
Hira nın topladığına ek olarak işlemci 8350 de düşünülebilir. Ayrıca stok fan yerine işlemci için Red Scorpion alınabilir.

Hocam 8350'ye gerek yok bence. Zaten geri kalan 120 TL ilede işlemci için güzel bir hava soğutma alınabilir. İşlemci yetersiz geldiği zamanda 4.5 GHz'ye rahatça çıkarır. Bende sistemi AMD toplayacağım için şuanlık PC toplamayı öngörmüyorum. 2016 yılına kadar PS4 ile takılacağım. Çünkü 2016'da AMD yeni mimarili FX işlemcilerini çıkaracak ve anakartlarıda DDR4 desteği ile gelecek. İntele yöneleyim desem o kadar para vermek gelmiyor. Her sene farklı soket farklı işlemciler çıkarıyor. Benimde marka/model takıntım var. Te işte şimdi 1151 pinli Skylake işlemcilerini çıkartacak. AMD kullanıcıyı düşünüyor. İnşallah 2016'da AMD hayal kırıklığına uğratmaz. Adamlar her sene soket değişmiyor. 3-5 sene gidiyor.

Aynı SSD den bende de var ustad. Performans olarak çok çok iyi. Güzel seçim yapmışsınız.

Hocam 8350'ye gerek yok bence. Zaten geri kalan 120 TL ilede işlemci için güzel bir hava soğutma alınabilir. İşlemci yetersiz geldiği zamanda 4.5 GHz'ye rahatça çıkarır. Bende sistemi AMD toplayacağım için şuanlık PC toplamayı öngörmüyorum. 2016 yılına kadar PS4 ile takılacağım. Çünkü 2016'da AMD yeni mimarili FX işlemcilerini çıkaracak ve anakartlarıda DDR4 desteği ile gelecek. İntele yöneleyim desem o kadar para vermek gelmiyor. Her sene farklı soket farklı işlemciler çıkarıyor. Benimde marka/model takıntım var. Te işte şimdi 1151 pinli Skylake işlemcilerini çıkartacak. AMD kullanıcıyı düşünüyor. İnşallah 2016'da AMD hayal kırıklığına uğratmaz. Adamlar her sene soket değişmiyor. 3-5 sene gidiyor.
Haklısınız hocam, color master t4 aslında çok iyi diyorlar ama stok bulunmuyor pek.
PS4 varsa pc ye şu anda gerek yok dediğiniz gibi. Tabi PS4 ün daha çok rahat bi 6-7 yılı var. AMD güzel firma bende kullandım baya. Şimdi intel aldım ve memnunum. Amd de arkadaşıma aldık oda çok memnun.Tamamen bütçe meselesi. Bunun dışında yeni işlemciler vb valla beklersek çok zaman var daha 1.buçuk 2 yılı bulur. Şimdi bu aldığımı kullanalım o zamana kadar belki yeni pc toplayınca AMD alırız :)

daha dün yeni 5k'ya topladım
Monitör, Klavye, Mouse ve HDD Dahil Değildir.
Bilgisayar toplamak isteyen arkadaşlara yardımcı olabilir, birkaç pm almıştım bununla ilgili.

Aldığım yerler ve fiyatlar :
Gıgabyte Sumoy : Gigabyte Sumo Y 700W Midt Atx Siyah Kasa - Vatan Bilgisayar

240GB HyperX 3K Serisi Sata 3.0 Cache SSD : Kingston 240Gb Hyperx 3K Serisi Sata 3.0 Cache Ssd (Okuma 555Mb / Yazma 510Mb) - Vatan Bilgisayar

Rampage IV Black Edition X79 Soket 2011 DDR3 2800MHz : Asus Rampage iv Black Edition X79 Soket 2011 Ddr3 2800Mhz(O.C.)Sata3.0Usb3.0 Anakart - Vatan Bilgisayar

GTX770 AMP! Edition GDDR5 2GB 256Bit : Zotac Gtx770 Amp! Edition Gddr5 2Gb 256Bit Nvidia Geforce Dx11.1 Ekran Kart - Vatan Bilgisayar

SEIDON 240M SIVI SOĞUTMA SİSTEMİ : Cooler Master Seidon 240M Sıvı Soğutma Sistemi - Vatan Bilgisayar (Bu parça süper, full yüklenmede işlemci 45 derecelerde geziyor. Aşırtma da 50'yi buluyor. daha fazlasını görmedim

16GB (2x8GB) Vengeance Pro DDR3 2400MHz : Corsair 16Gb (2X8Gb) Vengeance Pro Ddr3 2400Mhz Cl11 Kırmızı Soğutuculu Ram - Vatan Bilgisayar

Core i7 4820K Soket 2011 3.7GHz : İntel Core i7 4820K Soket 2011 3.7Ghz 10Mb Önbellek İşlemçi - Vatan Bilgisayar
İşlemci dalgınlığımıza geldi, 4930 alıcağımıza 4820 aldık, hafta sonu değişim yapıcaz ama şu şekilde de gayet sağlıklı

OC Lw2 ile aşırtmalı hız görüntüsü : (Ortalama 1 Saatlik 190 Adet Render Projesi Camtasia'da Render Alırken) Screenshot by Lightshot

Bilgisayar alıcak arkadaşlara da yardımcı olur umarım
hacım naptın ya bu ne böyle gta 7 oynamıcam ama süper pc

hacım görmedim kusura bakma montitör 1368x768 :D yetmez mı

Bana göre cevay verim. Olmaz hacı. Bu çözünürlük laptoplarda var ki onlar bile şimdi full hd çözünürlüğe geçti. 400-500 arası bayılıp ya ips full hd alacaksın yada 350 ye mat full hd ekran alacaksın. HDMI yada DVI girişli olması önemli.

Alacağın 2500 TL lik pc ye o monötür yakışmaz. Birde 21 yada 23 inç almalısın. Malum oyun oynuyorsun zevki çıksın :)

Bana göre cevay verim. Olmaz hacı. Bu çözünürlük laptoplarda var ki onlar bile şimdi full hd çözünürlüğe geçti. 400-500 arası bayılıp ya ips full hd alacaksın yada 350 ye mat full hd ekran alacaksın. HDMI yada DVI girişli olması önemli.

Alacağın 2500 TL lik pc ye o monötür yakışmaz. Birde 21 yada 23 inç almalısın. Malum oyun oynuyorsun zevki çıksın :)

haklısın öyle alacaz :D başka çaresi yok adam gibi pc de toplasam çözemedim biri amd diyor biri nvida biri başka bişey :D

hocam donanımhaberde sistem tavsiyeleri diye bir bölüm var orada yardım iste yardımcı olurlar

bilgisayar elemanlarında herhangi bir parçanın önem sıralaması yapılamaz. sadece öncelik olarak sıralanabilir ve hangi parçanın daha öncelikli olduğu bilgisayarın kullanım amacına göre yüzlerce defa kombine edilebilir. yaptığınız önerim ciddi manada saçma

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri