Bilgisayarım çok ısınıyor..

thedarkruling

Kayıtlı Üye
Malum bu yaz çok fena geldi acayip sıcak havalar odada klima da olmayınca bilgisayarım çok ısınıyor ve kasma yapıyor uçak motoru gibi ses geliyor kasadan bu ısınmayı nasıl azaltabilirim toplam 4 fan var kasanın içinde ek fanmı ilave edeyim yada küçük vantilator mu koysam kasa içine ne önerirsiniz?

Bendede durum aynı eskiden intel işlemci varken hiç sorun yoktu amdye geçtim geçeli ısı problemi bitmedi. Gündüzleri birkaç saat açıp geri kapatıyorum bilgisayarı yanacak gibi bir his veriyor :D

Arada bir kapatıp dinlendirin, mini fanlar oluyor 10 liraya falan onlar da güzel etki yapıyor laptopta bile bazen koyup laptopa tutuyorum soğutuyor. :)

Tozları temizle termal macunu yenile fanların dönüş hızlarını kontrol et driveları güncelle

amd var bendede sıvı soğutma olmasına rağmen oyuna girince sıvı soğutma evden uçak kaldırıyor :D

amd pişmanlıktır.

benim işlemci sıcaklığı sürekli 70-80 arasında geziyor bu sıcaklarda pek garipsemedim yani normal bu havada ayrıca termal macunda yenilemem lazım sizde bir kontrol edin termal macunu yenileyin. İşlemci fanını da kaliteli bir fan ile değiştirin ses çıkarmaz benimde ses sorunum vardı fan hızını %70 yapıyordum ses çıkmasın diye öyle bile ses çıkarırken yeni fan aldım %100 0 ses

Sanırım sabahdı, bir arakdaş daha yazmıştı :) biraz komik bir şekilde, en iyi %100 etkili, peltier soğutucu bağlamasını tavsiye etmiştim :) Sanada aynısını tavsiye edeyim, pelieri bağla bak bakayım bir daha ısınıyor mu :)

amd pişmanlıktır benim ki senin kadar olmasa da akşamları sıkıntı

Malum bu yaz çok fena geldi acayip sıcak havalar odada klima da olmayınca bilgisayarım çok ısınıyor ve kasma yapıyor uçak motoru gibi ses geliyor kasadan bu ısınmayı nasıl azaltabilirim toplam 4 fan var kasanın içinde ek fanmı ilave edeyim yada küçük vantilator mu koysam kasa içine ne önerirsiniz?

Çok ısınıyor derken öncelikle amd mi intel mi kullanıyorsunuz ve dereceleri kaç?

AMD işlemciler genel anlamda çok yüksek sıcaklıklarda çalışır arkadaşlar. Ancak AMD tarafından bunun herhangi bir zararının olmadığı savunulmaktadır.

Bir de bu 4 fanın hava sirkülasyonlarında giriş-çıkışları nasıl ayarladınız?

Çok ısınıyor derken öncelikle amd mi intel mi kullanıyorsunuz ve dereceleri kaç?

AMD işlemciler genel anlamda çok yüksek sıcaklıklarda çalışır arkadaşlar. Ancak AMD tarafından bunun herhangi bir zararının olmadığı savunulmaktadır.

Bir de bu 4 fanın hava sirkülasyonlarında giriş-çıkışları nasıl ayarladınız?

AMD hocam normal web de gezerken 60-70 derece oyuna girince dahada yükseliyor

Hocam senin odayı serin tutmak lazım. Çift taraflı hava alsın odan , hem pencereyi hem kapıyı hem de balkonun camını açık tut ceyeran yapsın

Hocam pc kaç yıllık eğer uzun süre temizleme yapmadıysan içini temizle çok fark ediyor.

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

AMD hocam normal web de gezerken 60-70 derece oyuna girince dahada yükseliyor

60 dereceye kadar normal kabul edilir. Bulunduğunuz yeri ve sıcaklığı düşünürsek normal geliyor. CPU fanı kaç rpm ile dönüyor baktınız mı hiç?
[MENTION=10988]JaquestTeam[/MENTION] dediği gibi temizlik de çok önemli.

Eğer bunları yaptıysanız işlemci macununu temizleyip tekrar sürmeniz mutlaka etki edecektir ama yapmadıysanız bilen biri yapsın sorun yaşamayın sonra.

Ayni sorun bende de vardi 480p video izlerken isinip kapanıyordu laptop. Az once bilgisayarcida fan temizligi ve termal macun bakimi yaptirdim. Sorun duzeldi, 1080p de bile kasmiyor eski haline döndü.

Antalya ,izmir gibi yerlerde farketmez benim pc de gündüzleri yanıyor.filmleri falan akşam izleyebiliyorum.sağına soluna buz torbası koy ancak alır hararetini :)

Bazı markalar ne yaparsan yap ısınıyor. Asus kullandıktan sonra bir daha başka marka gözüm görmez. O dell, hp ler nasıl ısınıyor arkadaş yumurta pişer üzerinde.

Hocam sana yapabileceğin en iyi şeyi söylüyorum. Fanlar eskiyse mutlaka değiştirmen gerekecek. Eski fanlardansa bu siyah olanlar hocam mutlaka değiştir yeni modellerden tak. Bağıran, ses çıkartan fan işlemci fanın. İşlemci fanın stok fan olduğu için bağırıyor. İmkanın varsa onuda değiştir, o sırada macunda yenilenmiş olacak. Kasayıda iyice bi temizle. 4 Tane fan yeterli olacaktır. 1ön 1arka 2yukarda yeterli olur.

Edit: Şuan boşta sıcaklık bu şekilde. Sadece internet sayfaları ve video açık. 4Fan mevcut. Bölge İzmir.
391294080c.png

Buda Oyun Açıkken Sıcaklıklar
2d4985eb36.png

Son düzenleme:
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri