Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Tüneller tabiki ayakta kalır,o mukavemette betonu birde yeraltında yokedecek güç yok.Aslında benim bahsettiğim şey tam olarak o değil,en ufak antik şehirlerin bile uydu fotoğraflarıyla temelleri yada içindeki yolları yukardan saptanabiliyorken sizin bahsettiğiniz seviyede gelişmiş medeniyetlerin oluşturduğu şehirlerin silüeti milyonlarca yıl sonra bile saptanabilir,yoksa tünelin yada yolun yernde durmasına gerek yok silüeti her zaman bulunabilir.
Neyse bu teoriler zaten bilimsel değil,teoriler güzelde bilimsel tarafı yok,bazıları kitapları satsın diye sallayıp duruyor birşeyler.
Biz şu anda milyonlarca yıl önce oluşmuş kömürü hatta milyarlarca yıl önce oluşmuş demir cevherlerini yeraltından çıkarıp kullanıyoruz,dediğiniz gibi önceden insanlık birkaç kez yokolup dirilseydi şu an yeraltından hiçbirşey çıkarıyor olmazdık çoktan tükenmiş olurdu.
Hocam haklısınız ancak. Savaş belki şuanki yaşanılan bölgelerde olmamıştır. Yani şuan verimsiz olarak gördüğümüz yerlerde insanlar yaşamış olabilir. Yani belki bir çölde olmuştur. Savaştan, bombalardan sonra orası çöl olmuştur. Ya da çöl değilde verimsiz bir yer haline gelmiştir. Tabii bunlar teori.
Normal şartlarda bomba atılan yerlerde yüzlerce yıl bitki yetişmez. Atom bombası atıldığında Yer altı kaynağı da patlayabilir.. Ancak binlerce yıl geçtiği için belki yeniden bitki oluşmuştur . Savaş kalıntıları da toprağa karışıp altın, petrol, kömüre veya demir cevherlerine vs. vs dönüşmüş olabilir bu biraz saçma oldu. Ancak o zamanki büyük savaşlar yapılan yerler şuanki yaşadığımız topraklarda olmayabilir. Zaten şuanki yaşadığımız her yerde de değerli yer altı kaynağı yok. Yani Bazı yerlerde yer altı kaynağı var. Bazı yerlerde yer altı kaynağı yok.
Yer altı olayı biraz karışık. Yer kanağı nasıl oluşuyor onu bilmek gerekir. Belki topraktaki çeşitli bakteriler çok yavaş bir şekilde yer altı kaynağı üretebilir. Ağaç nasıl oluşur. Fidan dikiliyor büyüyor. Meyve sebzede aynı şekilde. Peki yer altı kaynakları nasıl oluştu? Onu bilmek gerekir. Petrol, kömür ve demir vs vs. Mesela bazı ülkelerdeki petroller, kömürler yıllardır harcanıyor. Ama ne zaman biter bilemiyorum. Dünyada milyonlarca araç var. Hergün tonlarca petrol kullanıyor. Eğerki topraktaki bakteriler yer altı kaynağı üretiyorsa petrol yeniden oluşabilir. Tabii bilmiyorum.
Peki hocam. M.Ö de binlerce yıldırda insan ırkı yaşıyor. Sizce bu insanlar elektriği bulamamış mıdır? Yani herşey M.S 2000 yılda mı bulundu. M.S mı zeki insanlar dünyaya geldi. M.Ö önce 20.000-30.000 belki de 50.000 yıldır insanlar yaşıyormuş. M.Ö yaşayan insanlar teknolojiyi bulup yüzlerce yıl geliştirip sonra aynı günümüzdeki 3. dünya savaşı gibi bir savaş yaparak. Tüm bu teknolojiler yok olmuş olamaz mı? Yani demek istediğim. M.Ö yaşayan insanlarda belki teknoloji çok ileri seviyeye getirip daha ağır silahlar icat etmiştir. Ve bu silahlarla birbirlerine saldırarak herşeyi yok etmişlerdir. Yani bugün İstanbula nükleer, kimyasal, biyolojik silah yada atom bombası atılsa istanbul toz olurdu. Doğal olarak istanbuldaki insanlarla birlikte ortadaki teknoloji (araba, tv, telefon vs vs) yok olurdu. Aynı istanbul gibi türkiyede her yerine atom bombası atılsa türkiyede tüm teknoloji toz olmuş olur. Daha genişleteyim. Aynı türkiye gibi. Dünyanın tüm ülkeleri birbirine atom bombası, kimyasal, nükleer, biyolojik silahla savaşsa dünyadaki tüm ülkeler toz olmuş olur. Böylece teknoloji de, insanlarda sıfırlanmış olur.
Aynı bu örnek gibi M.Ö binlerce yıl önce böyle birşey olması mümkün değil mi sizce. Teknoloji aşırı gelişmiştir. Günümüzdeki silahlardan kat kat ileri seviye silahlar üretilmiştir. Ve insanlar birbiriyle savaş yaparak herşey toz olmuştur. Yerleşim yerlerine çok uzakta olan köylerde, mağaralarda yaşayan insan varsa onlar hayatta kalmıştır. Sonra onlar çoğalmıştır. Doğal olarak her yer toz olunca elektriklerde, elektrik kablolarıda toz olmuştur. Kalan kalıntılarda yüzlerce yıl içersinde toprağa karışmıştır. Yerleşim yerlerine çok uzakta olan, köylerde, mağaralarda yaşayan insanlar veya savaştan kaçan insanlar varsa onlarda savaş yapılan yerlere gitmemiştir. Hem savaş devam eder sanarak gitmezler. hemde nükleer, kimyasal, biyolojik silahlar kullanılan veya atom bombası atılan yerlerde bitki yetişmez. Hava aşırı pistir. İnsanlar hasta olur dolayısıyla savaştan kaçmış insanlar niye gitsinler ki.
Dünya belki çok eski olabilir ama insanlığın o kadarda eski olduğunu düşünmüyorum. Eski insanlar hep kıllı maymuna daha çok benzeyen türlerdi. Hatta bugünlerden en basit örneği 20lik dişlerden örnek gösterebiliriz. Eskiden eti falan pişirmeden yerdi insanlar şimdi ise bu dişler hiç bir işe yaramıyor sonradan geliyor ağzın içine ediyor. Yani diyelim teknoloji falan her şey kayboldu ateşi yakmayı bile bilmeyecek kadar kötü ne olabilir?
Belki eskiden dünyada başka insan dışında başka tür çeşit birileri vardır. Ama insanlığın eski olduğunu düşünmüyorum.
Hocam eskiden insanların eti pişirmeden yediğini nerden biliyorsunuz ki. Eski insanların kıllı olduğunu birde nerden biliyorsunuz. Osmanlı döneminde Padişahlar sakallı ama sanırım onlar sakal uzatmak sünnettir diye uzatıyor olabilir.
geçmişi bilmemde arkadaşlar sizce 500 sene sonra dünya nasıl olacak teknoloji ne duruma gelecek düşünemiyorum bile
kimbilir belkide bilimkurgu filmlerinde anlatılan yapay zeka(makineler robotlar) ile insan ırkının savaşı gerçek olabilir
Benim en çok merak ettiğim piramitler o adamlar o taşları çölün ortasında nerden buldu nasıl yukarıya çıkardı nasıl hesaplama yaptı ki içi tuzaklar ile dolu.
Kutsal kitaplar indirildiğinde yazı vardı zaten ben yoktu demedimki,yazının tarihi yaklaşık 5 bin sene öncesine dayanıyor,kutsal kitapların hepsi bu dönem içinde indi.
Ben yazılı delillerden bahsetmiyorum,dünyadaki insan ırkını yokedecek nükleer güce sahip medeniyetler yaşasaydı binlerce insan yapısı delil bulunabilirdi.
Nükleer silah dediğin şey dünyayı ikiye bölmüyor,parçalamıyor sonuçta.Şu an bi nükleer savaş çıksa ve insanlık yokedilse bile binlerce baraj,tünel,şehir temelleri vs. yine ayakta kalır ama geçmişten bize kalan böyle deliller yok.
Öyle bir şey olsa neden bilmeyelim, dinozorların bile yaşadığını biliyoruz. Onu mu bilemeyeceğiz..
bende yakın zaman da 3. dünya savaşının olacağını ve ülkeler anlamında çok büyük değişiklikler olacağını düşünüyorum , inşallah olmaz
Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.
Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.
Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.
Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.
Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.
Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.
Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.
Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.
Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.