Binlerce Yıl Önce Teknoloji Sizce Var mıydı?

:D ..

muzikolog-murat-bardakci-bu-konuda-neden-sessiz-kaldi-1304091200_l.jpg

Tüneller tabiki ayakta kalır,o mukavemette betonu birde yeraltında yokedecek güç yok.Aslında benim bahsettiğim şey tam olarak o değil,en ufak antik şehirlerin bile uydu fotoğraflarıyla temelleri yada içindeki yolları yukardan saptanabiliyorken sizin bahsettiğiniz seviyede gelişmiş medeniyetlerin oluşturduğu şehirlerin silüeti milyonlarca yıl sonra bile saptanabilir,yoksa tünelin yada yolun yernde durmasına gerek yok silüeti her zaman bulunabilir.

Neyse bu teoriler zaten bilimsel değil,teoriler güzelde bilimsel tarafı yok,bazıları kitapları satsın diye sallayıp duruyor birşeyler.

Biz şu anda milyonlarca yıl önce oluşmuş kömürü hatta milyarlarca yıl önce oluşmuş demir cevherlerini yeraltından çıkarıp kullanıyoruz,dediğiniz gibi önceden insanlık birkaç kez yokolup dirilseydi şu an yeraltından hiçbirşey çıkarıyor olmazdık çoktan tükenmiş olurdu.

Hocam haklısınız ancak. Savaş belki şuanki yaşanılan bölgelerde olmamıştır. Yani şuan verimsiz olarak gördüğümüz yerlerde insanlar yaşamış olabilir. Yani belki bir çölde olmuştur. Savaştan, bombalardan sonra orası çöl olmuştur. Ya da çöl değilde verimsiz bir yer haline gelmiştir. Tabii bunlar teori.

Normal şartlarda bomba atılan yerlerde yüzlerce yıl bitki yetişmez. Atom bombası atıldığında Yer altı kaynağı da patlayabilir.. Ancak binlerce yıl geçtiği için belki yeniden bitki oluşmuştur . Savaş kalıntıları da toprağa karışıp altın, petrol, kömüre veya demir cevherlerine vs. vs dönüşmüş olabilir bu biraz saçma oldu. Ancak o zamanki büyük savaşlar yapılan yerler şuanki yaşadığımız topraklarda olmayabilir. Zaten şuanki yaşadığımız her yerde de değerli yer altı kaynağı yok. Yani Bazı yerlerde yer altı kaynağı var. Bazı yerlerde yer altı kaynağı yok.

Yer altı olayı biraz karışık. Yer kanağı nasıl oluşuyor onu bilmek gerekir. Belki topraktaki çeşitli bakteriler çok yavaş bir şekilde yer altı kaynağı üretebilir. Ağaç nasıl oluşur. Fidan dikiliyor büyüyor. Meyve sebzede aynı şekilde. Peki yer altı kaynakları nasıl oluştu? Onu bilmek gerekir. Petrol, kömür ve demir vs vs. Mesela bazı ülkelerdeki petroller, kömürler yıllardır harcanıyor. Ama ne zaman biter bilemiyorum. Dünyada milyonlarca araç var. Hergün tonlarca petrol kullanıyor. Eğerki topraktaki bakteriler yer altı kaynağı üretiyorsa petrol yeniden oluşabilir. Tabii bilmiyorum.

bana kalırsa insanlık maksimun 5 bin yıllıktır.evrime inanırım fakat bu evrim attır ottur eşektir şeklinde değil insanların ömrü kısalır,boyları küçülür vs

Hocam haklısınız ancak. Savaş belki şuanki yaşanılan bölgelerde olmamıştır. Yani şuan verimsiz olarak gördüğümüz yerlerde insanlar yaşamış olabilir. Yani belki bir çölde olmuştur. Savaştan, bombalardan sonra orası çöl olmuştur. Ya da çöl değilde verimsiz bir yer haline gelmiştir. Tabii bunlar teori.

Normal şartlarda bomba atılan yerlerde yüzlerce yıl bitki yetişmez. Atom bombası atıldığında Yer altı kaynağı da patlayabilir.. Ancak binlerce yıl geçtiği için belki yeniden bitki oluşmuştur . Savaş kalıntıları da toprağa karışıp altın, petrol, kömüre veya demir cevherlerine vs. vs dönüşmüş olabilir bu biraz saçma oldu. Ancak o zamanki büyük savaşlar yapılan yerler şuanki yaşadığımız topraklarda olmayabilir. Zaten şuanki yaşadığımız her yerde de değerli yer altı kaynağı yok. Yani Bazı yerlerde yer altı kaynağı var. Bazı yerlerde yer altı kaynağı yok.

Yer altı olayı biraz karışık. Yer kanağı nasıl oluşuyor onu bilmek gerekir. Belki topraktaki çeşitli bakteriler çok yavaş bir şekilde yer altı kaynağı üretebilir. Ağaç nasıl oluşur. Fidan dikiliyor büyüyor. Meyve sebzede aynı şekilde. Peki yer altı kaynakları nasıl oluştu? Onu bilmek gerekir. Petrol, kömür ve demir vs vs. Mesela bazı ülkelerdeki petroller, kömürler yıllardır harcanıyor. Ama ne zaman biter bilemiyorum. Dünyada milyonlarca araç var. Hergün tonlarca petrol kullanıyor. Eğerki topraktaki bakteriler yer altı kaynağı üretiyorsa petrol yeniden oluşabilir. Tabii bilmiyorum.

Çöllerin nasıl oluştuğu,petrolün nasıl oluştuğu belli öyle bakteriyle olmuyor hocam,bu devirde bunları tartışmayalım artık orta çağda olsak tamam:D

Peki hocam. M.Ö de binlerce yıldırda insan ırkı yaşıyor. Sizce bu insanlar elektriği bulamamış mıdır? Yani herşey M.S 2000 yılda mı bulundu. M.S mı zeki insanlar dünyaya geldi. M.Ö önce 20.000-30.000 belki de 50.000 yıldır insanlar yaşıyormuş. M.Ö yaşayan insanlar teknolojiyi bulup yüzlerce yıl geliştirip sonra aynı günümüzdeki 3. dünya savaşı gibi bir savaş yaparak. Tüm bu teknolojiler yok olmuş olamaz mı? Yani demek istediğim. M.Ö yaşayan insanlarda belki teknoloji çok ileri seviyeye getirip daha ağır silahlar icat etmiştir. Ve bu silahlarla birbirlerine saldırarak herşeyi yok etmişlerdir. Yani bugün İstanbula nükleer, kimyasal, biyolojik silah yada atom bombası atılsa istanbul toz olurdu. Doğal olarak istanbuldaki insanlarla birlikte ortadaki teknoloji (araba, tv, telefon vs vs) yok olurdu. Aynı istanbul gibi türkiyede her yerine atom bombası atılsa türkiyede tüm teknoloji toz olmuş olur. Daha genişleteyim. Aynı türkiye gibi. Dünyanın tüm ülkeleri birbirine atom bombası, kimyasal, nükleer, biyolojik silahla savaşsa dünyadaki tüm ülkeler toz olmuş olur. Böylece teknoloji de, insanlarda sıfırlanmış olur.

Aynı bu örnek gibi M.Ö binlerce yıl önce böyle birşey olması mümkün değil mi sizce. Teknoloji aşırı gelişmiştir. Günümüzdeki silahlardan kat kat ileri seviye silahlar üretilmiştir. Ve insanlar birbiriyle savaş yaparak herşey toz olmuştur. Yerleşim yerlerine çok uzakta olan köylerde, mağaralarda yaşayan insan varsa onlar hayatta kalmıştır. Sonra onlar çoğalmıştır. Doğal olarak her yer toz olunca elektriklerde, elektrik kablolarıda toz olmuştur. Kalan kalıntılarda yüzlerce yıl içersinde toprağa karışmıştır. Yerleşim yerlerine çok uzakta olan, köylerde, mağaralarda yaşayan insanlar veya savaştan kaçan insanlar varsa onlarda savaş yapılan yerlere gitmemiştir. Hem savaş devam eder sanarak gitmezler. hemde nükleer, kimyasal, biyolojik silahlar kullanılan veya atom bombası atılan yerlerde bitki yetişmez. Hava aşırı pistir. İnsanlar hasta olur dolayısıyla savaştan kaçmış insanlar niye gitsinler ki.

Dünya belki çok eski olabilir ama insanlığın o kadarda eski olduğunu düşünmüyorum. Eski insanlar hep kıllı maymuna daha çok benzeyen türlerdi. Hatta bugünlerden en basit örneği 20lik dişlerden örnek gösterebiliriz. Eskiden eti falan pişirmeden yerdi insanlar şimdi ise bu dişler hiç bir işe yaramıyor sonradan geliyor ağzın içine ediyor. Yani diyelim teknoloji falan her şey kayboldu ateşi yakmayı bile bilmeyecek kadar kötü ne olabilir?

Belki eskiden dünyada başka insan dışında başka tür çeşit birileri vardır. Ama insanlığın eski olduğunu düşünmüyorum.

Son düzenleme:
Dünya belki çok eski olabilir ama insanlığın o kadarda eski olduğunu düşünmüyorum. Eski insanlar hep kıllı maymuna daha çok benzeyen türlerdi. Hatta bugünlerden en basit örneği 20lik dişlerden örnek gösterebiliriz. Eskiden eti falan pişirmeden yerdi insanlar şimdi ise bu dişler hiç bir işe yaramıyor sonradan geliyor ağzın içine ediyor. Yani diyelim teknoloji falan her şey kayboldu ateşi yakmayı bile bilmeyecek kadar kötü ne olabilir?

Belki eskiden dünyada başka insan dışında başka tür çeşit birileri vardır. Ama insanlığın eski olduğunu düşünmüyorum.

Hocam eskiden insanların eti pişirmeden yediğini nerden biliyorsunuz ki. Eski insanların kıllı olduğunu birde nerden biliyorsunuz. Osmanlı döneminde Padişahlar sakallı ama sanırım onlar sakal uzatmak sünnettir diye uzatıyor olabilir.

Hocam eskiden insanların eti pişirmeden yediğini nerden biliyorsunuz ki. Eski insanların kıllı olduğunu birde nerden biliyorsunuz. Osmanlı döneminde Padişahlar sakallı ama sanırım onlar sakal uzatmak sünnettir diye uzatıyor olabilir.

Vücutta ki kıllardan bahsediyorum. Mesela vücuttaki kıllar ve 20lik dişler zamanla işe yaramamaya başlamışlar o yüzden sorun olmuşlar. Eskiden vücuttaki kıllar koku için mi ne kullanılıyormuş okumuştum bir yerde. Sakaldan bahsetmiyorum.

geçmişi bilmemde arkadaşlar sizce 500 sene sonra dünya nasıl olacak teknoloji ne duruma gelecek düşünemiyorum bile :)

kimbilir belkide bilimkurgu filmlerinde anlatılan yapay zeka(makineler robotlar) ile insan ırkının savaşı gerçek olabilir

geçmişi bilmemde arkadaşlar sizce 500 sene sonra dünya nasıl olacak teknoloji ne duruma gelecek düşünemiyorum bile :)

kimbilir belkide bilimkurgu filmlerinde anlatılan yapay zeka(makineler robotlar) ile insan ırkının savaşı gerçek olabilir

Amerikan filmlerinin çoğu gerçek oluyor hocam :) İlerde uçan arabalar,Belki havada evler olacak.Yapay zeka için çalışıyorlar yıllardır ar-ge çalışması var ama henüz ses seda yok.Belkide yaptılar fakat insanlık hazır olmadığı için ortaya çıkmıyor.Ayrıca pek çok hastalığında ( kanser başta ) çaresini yıllar önce bulduklarını düşünüyorum.Kapitalist sistem var olduğu sürece ortaya çıkmayacaktı bir kanser ilacı,tedavisi binlerce lira, ilaç firması ister mi elinden kaynağının gitmesini.
Youtubede görmüşsünüzdür belki robotik makineler her geçen gün gelişiyor.En son gördüğüm at gibi koşan nerdeyse bire bir taklit eden, etrafını görüp analiz edip nereye gideceğini hesaplayan makineler yapılıyor.Belki bir 10 yıl içinde değil ama 50 yıl içerisinde dengeler bir hayli değişecek kim bilir belki görürüz :)

Edit : Bu arada 1945 de 2.dünya savaşı bitince amerikan askerleri almanyadan bir çok şey kaçırmış.Bir taneside günümüzde radara takılmayan uçak.Videosu vardı bulursam paylaşırım.Bu almanlardan korkulur :)

2. edit : Teslanın ölümünden sonra abd hükümeti sizce neden her şeyini sildi ? Bazı belgeleride hiç gün yüzüne çıkarmadı ? Böyle bir dahi adam sizce ne bulmuş olabilir ? Korkulacak bir şey ki abd hükümeti her şeyini yok etmiş.

Mobil olarak gönderildi.

Son düzenleme:
Benim en çok merak ettiğim piramitler o adamlar o taşları çölün ortasında nerden buldu nasıl yukarıya çıkardı nasıl hesaplama yaptı ki içi tuzaklar ile dolu.

30000 yıl sonra da insanlar bizim şu an yaşadığımız dönemlerde ne kadar ilkel yaşadığımızı konuşacaklardır.

ben öldükten sonra başka bir insan olarak tekrar doğup bu günleri hiç hatırlamıyacağız gibi düşünüyorum hep :)

Benim en çok merak ettiğim piramitler o adamlar o taşları çölün ortasında nerden buldu nasıl yukarıya çıkardı nasıl hesaplama yaptı ki içi tuzaklar ile dolu.

Uzaylılar yardım etti, Amerikalılar altdan altdan filmlerle,dizilerle işliyor hep.Yarın bir gün uzaylılar hakkikaten var ama biz sizden hep sakladık derlerse bence kimse şaşırmayacak.Çünkü yıllardır bilnç altımıza çaktırmadan yerleştirmiş olacaklar :) Bu da bir teori yoksa kumdan başka bir şey olmayan yerde mısırlılar nasıl böyle devasa ve tam noksanı noksanına piramit yapsınlar :)

Mobil olarak gönderildi.

bende yakın zaman da 3. dünya savaşının olacağını ve ülkeler anlamında çok büyük değişiklikler olacağını düşünüyorum , inşallah olmaz

Öyle bir şey olsa neden bilmeyelim, dinozorların bile yaşadığını biliyoruz. Onu mu bilemeyeceğiz.. Bir savaşta tüm insanlar ölmez. ölemez. %99.99 u bile ölse kalanlar teknolojiyi aynı şekilde devam ettirir.. Çünkü artik her şey belli, milyonlarca kitap var, internet var, elektrik var.. Tüm insanlar ölse bile bizden sonra gelenler için her şey mevcut.. Tabi dili anlayamayacaklar ama çözerler her türlü.

Son düzenleme:
Kutsal kitaplar indirildiğinde yazı vardı zaten ben yoktu demedimki,yazının tarihi yaklaşık 5 bin sene öncesine dayanıyor,kutsal kitapların hepsi bu dönem içinde indi.

Ben yazılı delillerden bahsetmiyorum,dünyadaki insan ırkını yokedecek nükleer güce sahip medeniyetler yaşasaydı binlerce insan yapısı delil bulunabilirdi.

Nükleer silah dediğin şey dünyayı ikiye bölmüyor,parçalamıyor sonuçta.Şu an bi nükleer savaş çıksa ve insanlık yokedilse bile binlerce baraj,tünel,şehir temelleri vs. yine ayakta kalır ama geçmişten bize kalan böyle deliller yok.

https://www.youtube.com/watch?v=GdUmRO6-ooE

hocam insan ırkı tamamen yok olsa dünya kendini yenileyeceğinden bize ait herşey yok olurdu.

Öyle bir şey olsa neden bilmeyelim, dinozorların bile yaşadığını biliyoruz. Onu mu bilemeyeceğiz..

hocam emin olun ki duyduğumuzda inanamayacağımız çok şey var ben buna eminim ama bizden gizliyorlar.

bende yakın zaman da 3. dünya savaşının olacağını ve ülkeler anlamında çok büyük değişiklikler olacağını düşünüyorum , inşallah olmaz

3. dünya savaşı yokmu hocam şu an :) Ekonomi ile var zaten.Ekonomisi güçlü olan ülke zayıf olanı yutuyor zaten.Ha iç karışıklığı çıkaranlarda onlar.Veriyor merkez bankasına ayarı içerde paraları askerler tutup iç karışıklık çıkarıyor.Sonrada istediği ne varsa o ülkeden alıyor...3 dünya savaşı topla tüfekle değil ekonomi ile oluyor zaten.

Mobil olarak gönderildi.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri