Blog kopyalanmasını ÖNLEMEK !

• Kullanıcı LuckY7
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Blogger ( Blogspot )

LuckY7

Kayıtlı Üye
Arkadaşlar açtığım bir kaç blogun kopyalandığını gördüm , blogun içinde eskiden kalma bir kaç bana ait özgün konuda vardı sağda solda görünce canım sıkıldı hangi proğramla kopyalandığını biliyorum BloggerBot-usta..... diye bir bot acaba bunu önlemenin bir yolu var mıdır ? yani kopyalamayı önleyemeyiz ama tek tuşla direk bütün kodları almasını kastediyorum. Pek anlamam ama kaynak kodlarına şifreleme tarzında bir çözüm yok mudur ?

Kodlama, gizleme nasıl olur bilemiyorum ama blogun özgünse şikayet edebilirsin. Anında kaldırıyorlar genellikle.

kopyalanmasını engeleyemezsın ,kopyala yapıstır yapar yıne kopyalar

kopyalanmasını engeleyemezsın ,kopyala yapıstır yapar yıne kopyalar

Onu yapmaya üşenir, bahsettiğim botu indirdim, istediğim blogu 10000 içerikte olsa tek tıkla hepsini alabiliyorum. Önlemek istediğim olay bu. onun dışında zaten tek tek kopyala yaparsa zaten onu önleyemeyiz.

Onu yapmaya üşenir, bahsettiğim botu indirdim, istediğim blogu 10000 içerikte olsa tek tıkla hepsini alabiliyorum. Önlemek istediğim olay bu. onun dışında zaten tek tek kopyala yaparsa zaten onu önleyemeyiz.

Tek tek kopyala yaparsa onu önlersiniz sağ tık engellersiniz ve olay çözülür :)

Mantığı çözmek lazım. Botlar blogger dosyalarını besleme (rss) bölümünden çekiyor bildiğim kadarıyla yani "blabla.blogspot.com/feeds/posts/default?orderby=updated&max-results=999" bu adres blogdaki tüm belgeleri listeler ve bot da burdan indirir. AYnı mantıkla rss kapatılırsa, blogların indirilmesi engellenebilir.

şurada rss kapatmaya dair bir yazı yazılmış: Blogger RSS Beslemelerini Nasıl Kapatırız - Xtreal - Blogla!

bunları uygula, botla yeniden dene. belki işe yarar.

yan tuşu engelliyen kod vardı html koduna yazsak engellenebilir aslında herkez ekmeğini yer. xml devrini o şekilde bitirebiliriz

Son düzenleme:
yan tuşu engelliyen kod vardı html koduna yazsak engellenebilir aslında herkez ekmeğini yer. xml devrini o şekilde bitirebiliriz

Mantığı çözmek lazım. Botlar blogger dosyalarını besleme (rss) bölümünden çekiyor bildiğim kadarıyla yani "blabla.blogspot.com/feeds/posts/default?orderby=updated&max-results=999" bu adres blogdaki tüm belgeleri listeler ve bot da burdan indirir. AYnı mantıkla rss kapatılırsa, blogların indirilmesi engellenebilir.

şurada rss kapatmaya dair bir yazı yazılmış: Blogger RSS Beslemelerini Nasıl Kapatırız - Xtreal - Blogla!

Aynen arkadaşlar anlatmak istediğim olay bu biraz kurcalayacağım bulursam konuya eklerim .

Bunu yapınca olan indexlerde silinirmi ama bide o var. Denemek lazım.

Sorun çözüldü (bende denedim) :) Teşekkürler

<!--- KAYNAK Html Kodlar | Sitene Ekle | Hazr Kod --->
<script language="Javascript1.2">
<!--
// please keep these lines on when you copy the source
// made by: Nicolas - http://www.javascript-page.com

var mymessage = "YASSAK KARDEŞİM YASSAK (WWW.KODBUL.ORG)";

function rtclickcheck(keyp){
if (navigator.appName == "Netscape" && keyp.which == 3) {
alert(mymessage);
return false;
}

if (navigator.appVersion.indexOf("MSIE") != -1 && event.button == 2) {
alert(mymessage);
return false;
}
}

document.onmousedown = rtclickcheck
//-->
</script>
<!--- KAYNAK Html Kodlar | Sitene Ekle | Hazr Kod --->

xml ile çekiyor hocam adamlar, bu bir işe yaramaz..

<script language="javascript" src="http://is.sitekodlari.com/sagtusengelleme1.js"></script>

bu kod ile kaynagı kapatabiliyorsunuz :)
html ayarlarına ekleyin

Bunu uygularsanız, google webmaster araçlarından sitemap olarak ekleyemezsiniz. buda bi nevi hit düşüşü yaratır

<script language="javascript" src="http://is.sitekodlari.com/sagtusengelleme1.js"></script>

bu kod ile kaynagı kapatabiliyorsunuz :)
html ayarlarına ekleyin

Hocam hayla bot ile çekilebiliyor xml dosyası. konudaki bütün herşeyi denedim

pm ile attım botun linkini genelde herkes onu kullanıyor önüne gelen blog kopyalıyor.

Hocam hayla bot ile çekilebiliyor xml dosyası. konudaki bütün herşeyi denedim

pm ile attım botun linkini genelde herkes onu kullanıyor önüne gelen blog kopyalıyor.

youtubeyi hatırlayıp kopya yapsınlar herkez ekmeğinde olsun yoksa ekmeğimizi çalarlar diyimde :)

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri