Blog yazarak kazanan varmı ?

milleti boştan yere umutlandırmamak lazım. benim söylediklerim öngörü değil gerçekler. 6-7 yıllık tecrübenin sonuçları. Arkadaş sıfırdan girecek bu işe ve hiç bilgisi yok. sen gerçekten kazanabileceğini düşünüyosan onu yanlış yönlendirmiş olursun. Belkilerle varsayımlarla iş yapılmaz Burda gece gündüz emek verecek siz değilsiniz, arkadaşın emekleri yazık olacak. Her emeğin karşılığı alınmıyor malesef bazen.
Peki yarın bir gün YouTube işine çomak sokulursa napcaksınız. Eğer 6-7 yıllık tecrübeniz varsa site işlerinden zamanında ev ve arabayı 4-5 ayda altına çeken adamlardan da haberiniz vardır. Google kendini geliştirdi, rekabet arttı ve kazanç sağlama bu ortamda zorlaştı. Belki yarın YouTube da kanal açılması bu kadar kolay olmayacak. Belki başka engeller geçecek. Şimdiden bir blog yazılması ve bununla ilgilenilmesi sizce geleceğe dair bir yatırım olmaz mı?
----
Dostum eğer yazmayı gerçekten seviyorsan ilgi alanına dair bir blog aç. Blogunun konusunu da mümkün olduğunca daralt. Yani atıyorum Giyim>Bayan Giyim>İç Giyim vb. şeklin daraltarak rekabet ortamını da daraltmış olursun ve sıralamada kafaya oynaman çok daha rahatlaşır. SEO işlerine falan o kadar takılmana gerek yok. Ben SEO falan hiç dinlemeyip bu işlerden kazanç sağlayan adamlar da biliyorum. Bknz. bir laf vardır bilir misiniz? "Content is KİNG!" yani "İçerik Kraldır!", bu prensiple yol aldığın sürece kaybeden sen olmazsın.
Haydi kolay gele.

Peki yarın bir gün YouTube işine çomak sokulursa napcaksınız. Eğer 6-7 yıllık tecrübeniz varsa site işlerinden zamanında ev ve arabayı 4-5 ayda altına çeken adamlardan da haberiniz vardır. Google kendini geliştirdi, rekabet arttı ve kazanç sağlama bu ortamda zorlaştı. Belki yarın YouTube da kanal açılması bu kadar kolay olmayacak. Belki başka engeller geçecek. Şimdiden bir blog yazılması ve bununla ilgilenilmesi sizce geleceğe dair bir yatırım olmaz mı?
----
Dostum eğer yazmayı gerçekten seviyorsan ilgi alanına dair bir blog aç. Blogunun konusunu da mümkün olduğunca daralt. Yani atıyorum Giyim>Bayan Giyim>İç Giyim vb. şeklin daraltarak rekabet ortamını da daraltmış olursun ve sıralamada kafaya oynaman çok daha rahatlaşır. SEO işlerine falan o kadar takılmana gerek yok. Ben SEO falan hiç dinlemeyip bu işlerden kazanç sağlayan adamlar da biliyorum. Bknz. bir laf vardır bilir misiniz? "Content is KİNG!" yani "İçerik Kraldır!", bu prensiple yol aldığın sürece kaybeden sen olmazsın.
Haydi kolay gele.

Youtube işine girerken banamı sordu arkadaş :D Youtube biterse ne olacak diye niye bana soruyosun onu anlamadım? İstediği kadar yazsın istediği kadar ugraşsın bir blog ne kadar yatırım olabilir Allah aşkına. en fazla 10k hit alsa aylık kazanacağı 1.000 lira. Hrgün güncel tutması hergün yazması hergün ilgilenmesi lazım o kadar kolaymı sanıyorsun? bir gün yazarsın iki gün yazarsın 1 ay yazarsın 5 ay yazarsın 1 yıl yazarsın sonu ne? buna ugraşacağına kanal açsa daha çok kazanın youtubeden kazandıgı parayı biriktirip gider bi dükkan açar kendine reelde bir iş yapar. İçerik kraldır diye birşey yok arkadaşım. Sen değilsin sadece bu sektörde binlerce blog var. onlarda seninle aynı yazıyı yazıyo aynı içeriği paylaşıyo. Senin blogunun onlardan ne farkı varki seni üst sıraya atsın? google insan değil ama aptal da değil belli bii algoritması var aa bu güzel yazmış şunu üst sıraya atıyım demiyor. Bunun domain yaşı var, iç seo optimizesi var, dış seou var, anahtar kelime yogunlugu var, index sayısı var, backlink sayısı var, pr değeri var ( gerçi bu kalkıyor), trustrank değeri var, sitede ki içerik sayısı var, rakiplerinin otoriterliği var varda var. çok kolay sanıyosunuz aa yazı yazıyım googlede bana hit göndersin.. yok öyle bi dünya

Weble uğraşırken bir ara aylık 500 dolar kazanıyordum kişisel bloğumdan. Daha çok teknoloji ürünleri hakkında yorumlar yapıyordum. Hem hit çekiyor hem de kazancı iyi oluyor. Blog yazan arkadaşlara tavsiyedir.

Arkadaşlar şu zaman kaybı uğraşma diyen arkadaşlar falan afedersiniz ama milletin ufkunu daraltmaktan başka bir şey yapmıyorsunuz. Şuan gecesini gündüzünü bu foruma adamış ve YouTube'la uğraşırkne bir yandan forumun "New Messege" kısmını 5 dakikada bir yenileyen adamlarda var burda. Bknz bu forumun açıldığı zamanları gayet iyi biliyorum ben. Bu forum açıldığında webmaster platformlarında "Aman gençler forum işi bitti blog açın ya da site işi bitti başka işlere yönelin" gibi tartışmalar vardı. Bu forum açıldı ve forumda birçok kişinin emeği oldu. Yeri geldi videolar çekildi yeri geldi canlı yayınlar yapıldı. Bu forum açıldığında zaten Serkan hocam YouTube'dan fazlasıyla kazanç sağlıyordu. Burda amaç neydi? Başkalarının yararlanabileceği bir platform oluşturmak. Dolayısıyla kaliteli içerikler üretildi ve şuanda forumun durumu ortada anlık 1k online kişi var forumda. Bu sayı çok daha artabiliyor biliyorum. Bunun gibi örnekler çoğaltılabilir ancak iyi anlaşılabilmesi adına içinde bulunduğumuz platformu örneklendireyim dedim.
Umarım anlatmak istediğimi anlatmışımdır. Lütfen milletin ufkunu daraltmayın. Kolay gelsin.
------------------
@masterthone Güzel kardeşim can kardeşim ben kimseyle polemiğe girmiyorum sadece milletin ufkunu daraltmayın diyorum. Bak yukarda bir örneğini verdim zaten. Fazla kasmıycaksın ve insanlara ilgilendiğin konuda yardımcı olmaya çalışacaksın. İşte başarının anahtarı burda. İşte bu yüzden "İçerik Kraldır!". Bende burda Google'ın sıralama algoritmasında dikkaşt ettiği kriterler hakkında sayfalarca yazı yazabilir, saatlerce konuşabilirim iyi kötü. Ancak bunları kasmadan bunlarla vakit geçirmeden organik olarak çok daha güzel başarılar yakalanabiliyor. Özellikle dış SEO zaten aslında kendiliğinden gelişmesi gereken bir olayken, organik olması gerekirken biz bunu manuel olarak gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Her neyse velhasıl bu kadar kasmaya gerek yok. İlgili olduğunuz alanda bir websitesi oluşturup içeriğinizi kaliteli bir şekilde ve istikrarlı bir şekilde oluşturmaya devam ederseniz her türlü başarıyı yakalarsınız. Ayrıca belirtmek isterim ki ben burda şu daha fazla kazandırır falan tartışması da yapmıyorum. Ona bakarsan YouTube işinden çok daha karlı işlerde var. Neden burda YouTube'la uğraşıyorsunuz ki o zaman?

Son düzenleme:
Güzel bir fikriniz varsa açın yazın boş zamanlarınızda ilerde elbet değerlenir güzel yazılar yazarsanız. Site işleri ciddi emek istiyor gerçektende. Yt'de bugün açılan kanal seo'da yıllık kanallar ile kafa kafa gelebiliyor ama sitelerde öyle olmuyor. Zaten site işlerinin güzel yanıda zor oluyor zamanlı oluyor ama yeri sağlam oluyor. Saldırı alırsın ancak sabah kalktığında tüm kanalların kapatılmış sıfıra inmiş durumu yaşamazsın. Yani yazmayı seven adam yazsın ne kaybeder. Tecrübe eder.

Yt den önce blog yazıyordum.
Aylık 1000 tl getirisi oluyordu ama adsense değildi.
Ytden sonra bıraktım...

Bence şu an blog yazarak adsense ile para kazanmak istiyorsan yt ile blogu birleştir. İçerik sıkıntın olmaz, üstelik bunun için artık hazır botlarda var.

Blog açmak içi herhangibir ücret ödememiz gerekiyo mu?
Hayır. ücretsiz alan adı saglayan .blogspot.com , .blogcu.com gibi sitelerden ücretsiz alabilirsiniz

isterseniz .com lu domain alıp wordpress gibi ücretsiz blog scriptlerini kurup kullanabilirsiniz

Son düzenleme:
Hayırücretsiz alan adı saglayan .blogspot.com , .blogcu.com gibi sitelerden ücretsiz alabilirsiniz

isterseniz .com lu domain alıp wordpress gibi ücretsiz blog scriptlerini kurup kullanabilirsiniz

Aynı şekilde ücretsiz bir "isminiz.wordpress.com" alan adına sahip blog edinmenizde mümkün oluyor. Tabi hosting de barındırdığınız WordPress kadar esnek imkanlar sunmuyor kullanıcılara. Ekstra belirteyim dedim.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri