BMW'den anlayan birileri bakabilir mi? :)

Merhaba,
öncelikle şimdiden hayırlı olsun.
7 kasalar malumunuz makam arabasıdır.
Eğer şoför tutup arka mekanın keyfi çıkarılmayacaksa lüzumsuz olur, maksimum 5-6 kasa tavsiye ederim.
illede 7 derseniz bilemem. benim detayı hakkında bir bilgim yok. sadece bu noktada müdahale etmek istedim.

Dostum birisi demişki turbo arızası diğeri demiş km yapmış..
Sadece gülüyorum böyle yorumlara.. Araç benzlinli o araba her bakımını zamanında yaptığın zaman 1milyon km deviriyor.
Aracı alırken baktır boya önemli değil o yaştaki bir araçta iç koltuk ve konsolda catlamalar olmasın.
Şimdiden hayırlı olsun.PM attım bakarsanız

Dostum birisi demişki turbo arızası diğeri demiş km yapmış..
Sadece gülüyorum böyle yorumlara.. Araç benzlinli o araba her bakımını zamanında yaptığın zaman 1milyon km deviriyor.
Aracı alırken baktır boya önemli değil o yaştaki bir araçta iç koltuk ve konsolda catlamalar olmasın.
Şimdiden hayırlı olsun.PM attım bakarsanız

1.000.000 öyle mi? ne deyim ki. bana sadece 500.000 km gitmiş 1 turbo, sekman vs vs söyle. o araba 400-500 bin km ye gelsin yüzde yüz bloklar aşınma yapar.Yağ sızdırır. Krank milinin taşlanması lazım.Silindir kapağı sayamadığım onlarca şey. Neye göre yapıyorsun bu yorumu? 1.000.000 u deviren araban mı oldu?

1.000.000 öyle mi? ne deyim ki. bana sadece 500.000 km gitmiş 1 turbo, sekman vs vs söyle. o araba 400-500 bin km ye gelsin yüzde yüz bloklar aşınma yapar.Yağ sızdırır. Krank milinin taşlanması lazım.Silindir kapağı sayamadığım onlarca şey. Neye göre yapıyorsun bu yorumu? 1.000.000 u deviren araban mı oldu?

Dizel 5.20 d lci aracım var aracım 350k km'de bir tek sıkıntısı yok.ne yağ eksiltiyor 1 gram nede şanzıman turbo sorunu var.Sen aracı alıp 1 yılda bir yağ değiştirirsen bmw bu diyip her bulduğunda gazlasan bile o arac 500.000 km yapar sorunsuz şekilde.Bana anlatma dostum bmw'yi başka bilgisi olmayanları ikna et sen.o araç dizel değil benzinli ek olarak.Dizellerde aşınma daha fazla olur benzinli araçta aşınma daha az yaşanır.

Dizel 5.20 d lci aracım var aracım 350k km'de bir tek sıkıntısı yok.ne yağ eksiltiyor 1 gram nede şanzıman turbo sorunu var.Sen aracı alıp 1 yılda bir yağ değiştirirsen bmw bu diyip her bulduğunda gazlasan bile o arac 500.000 km yapar sorunsuz şekilde.Bana anlatma dostum bmw'yi başka bilgisi olmayanları ikna et sen.o araç dizel değil benzinli ek olarak.Dizellerde aşınma daha fazla olur benzinli araçta aşınma daha az yaşanır.

1.000.000 yapmış aracın varsa o zaman 1.000.000 gider de. 10 yıldır aşırı derecede hayatım araba olmuş sen gelmişsin bana neler diyorsun. Sen çok iyi biliyormuşsun anlat arkadaşlara(!)

1.000.000 yapmış aracın varsa o zaman 1.000.000 gider de. 10 yıldır aşırı derecede hayatım araba olmuş sen gelmişsin bana neler diyorsun. Sen çok iyi biliyormuşsun anlat arkadaşlara(!)

Tamam 1.000.000 yapmaz 999.999kmde kalır araç yanlız bu aracı fiat veya dacia felan onla karıştırmada :) BENZİNLİ BİR BMW motoru 100.000 km geçmez tamam dostum 50.000km de turbo arızası verip 100.000de motoru yer lanet olası bmw :D
Ben arkadaşa gerekli bilgiyi verdim sen merak etme

Şarimiz ne demiş
E30 a biner yan yan gider

BMW 5 Serisi 520i Comfort 2014 Model 155.000 TL Galeriden satılık ikinci el Beyaz renk - 265231836

hocam bu aracı bir süre kullanma şansım oldu yok böyle bişey... biraz sınırları zorla böyle birşey al ;)

Merhaba YTpara ailesi , konuyu konu dışına açıyorum , eğer çok ters bir konu ise lütfen kilitleyin konuyu adminler :) Hayırlı günler ve kazançlar herkese öncelikle ;

Elimde 100 bin tl gibi bir bütçe var.Piyasada çok araştırma yaptım kendi zevkime uygun olarak 2002-2006 arası bir bmw 7.35iL ya da 7.45iL almaya karar verdim (Genelde 65 ile 90 bin tl arası fiyatlar , kalan parayı masraflara ayıracağım). Bu araçla ilgili çok bir bilgi bulamadım internette ve bu konu ile ilgili birkaç tane sorum olacak bmw den anlayanlara ve özellikle 7 serisinden anlayanlara.. ;

1-Aracın kronik kabul edilebilecek sorunları nelerdir ?

2-Km olarak düşük km de araçlardansa yüksek km ama yetkili servis bakımlı ve ilk sahibinden araba almayı tercih ediyorum .Çünkü km düşürme olayları ve motor ile ilgili olan sıkıntılı söylemiyor insanlar.Ayrıca gerçekten düşük km araçların fiyatları çok çok yüksek.Bu doğrultuda km sınırım ne olmalıdır 230.000 km de full yetkili servis bakımlı bir araç alınabilir mi mesela ?

3-Donanım olarak paketleri nedir tam anlayamadım ama olmazsa olmaz donanımlar ne olmalıdır zaten boşları bile acayip dolu ama yinede neler kesin olmalıdır dersiniz ?

4-Logic 7 sistemli olanlar harman kardon mu oluyor yoksa başka bir marka mı ? Ve bu sistem gerçekten iyi mi ?

5-Araçların bazılarında simit lpg var aslında lpg li kullanıma çok karşı değilim ama nedense beni korkutuyor kaliteli bir kit lpg sıkıntı çıkarabilir mi ya da bu araç lpg ile kullanılır mı ?

6-Araç ekranında tv izlemek mümkün müdür mümkün ise kalite nasıldır tatmin edici mi yoksa çok bulanık mı ve bunu düzeltmek mümkün müdür ?

7-Aracı alırken 101 nokta ekspertizi yapmanın haricinde nelere dikkat etmem gerekiyor ?

8-yakıt olarak 15 litreyi geçer mi şehir içi sakin kullanan birisiyim ancak otobanda arabayı zorlarım oda sol şeritten kaptırmak olarak bu kullanım ile şehir içi 15 litreyi geçer mi şehir dışı kaça iner ?

9-Iphone bağlamak mümkün müdür ses olarak değilde görüntü olarak herhangi bir aparat ya da orjinal olarak bir sistem mevcut mudur ? Çünkü izlediğim videolarda veya baktığım resimlerde USB girişi veya AUX girişi hiç göremedim ve müziğe inanılmaz önem veriyorum.. :)

Bahsi geçen aracın resmi...

Wald-BMW_7-Series_2004_1600x1200_wallpaper_03.jpg

Masrafli bir araba dogrudur. Tamiri, parcalari, vergisi, sigortasi pahalidir. Yakiti sehir icinde sakin sürüyorsan 15'i gececegini sanmiyorum. 13-15 arasi kalacaktir. Burda 7likten bahsediyoruz. Diger arabalar bir yana bu bir yana. Kimsenin dediklerine bakma bu kadar pahaliysa ve bu kadar masrafliysa arabanin kaliteli oldugundandir. 3 lük 5 lik veya scirocco, alfa romeo vs. bunlar bu arabayla kiyaslanir mi? Bu tarz bi araba almak isteyen birisine bunlar tavsiye edilir mi? Ha mercedes S klasse derseniz anlarim. Komik olmayin lütfen... hic 7lik e binmemis, sürmemis insanlar bunu anlayamaz. Ama 7lik kullanmak, sürmek bence bir ayricaliktir. Herkes altindan kalkamaz ve tasiyamaz. Bircok ariza cikartabilir ama bu motor seni yolda birakmasi icin cok kötü kullanilmis ve cok bakimsiz olmali. Yoksa bu motor icin 300-400 bin hic sorun degil. Ben Almanya'da yasiyorum burda dolu bu aractan e60 in problemleri cok daha fazla. Secim meselesi ama kimse demesin o parayi bu arac degmez diye. Cünkü gercekten verdigin paraya da yaktigin yakita da degecektir. Eger altindan kalkabiliceksen bir sorun yok.

Masrafli bir araba dogrudur. Tamiri, parcalari, vergisi, sigortasi pahalidir. Yakiti sehir icinde sakin sürüyorsan 15'i gececegini sanmiyorum. 13-15 arasi kalacaktir. Burda 7likten bahsediyoruz. Diger arabalar bir yana bu bir yana. Kimsenin dediklerine bakma bu kadar pahaliysa ve bu kadar masrafliysa arabanin kaliteli oldugundandir. 3 lük 5 lik veya scirocco, alfa romeo vs. bunlar bu arabayla kiyaslanir mi? Bu tarz bi araba almak isteyen birisine bunlar tavsiye edilir mi? Ha mercedes S klasse derseniz anlarim. Komik olmayin lütfen... hic 7lik e binmemis, sürmemis insanlar bunu anlayamaz. Ama 7lik kullanmak, sürmek bence bir ayricaliktir. Herkes altindan kalkamaz ve tasiyamaz. Bircok ariza cikartabilir ama bu motor seni yolda birakmasi icin cok kötü kullanilmis ve cok bakimsiz olmali. Yoksa bu motor icin 300-400 bin hic sorun degil. Ben Almanya'da yasiyorum burda dolu bu aractan e60 in problemleri cok daha fazla. Secim meselesi ama kimse demesin o parayi bu arac degmez diye. Cünkü gercekten verdigin paraya da yaktigin yakita da degecektir. Eger altindan kalkabiliceksen bir sorun yok.
e60 ın çok daha fazla olan problemleri nedir ?

Valla arkadaşlar herkes çok yardımcı olmuş çok teşekkürler.. Fakat önerileriniz için çok saolun :) Ben gerçekten 7 serisi e65 kasa istiyorum... Umarım aradığım gibi bir araba bulurum.. Masrafları filan gerçekten önemli değil. Bir kereliğine iyi bir masraf yaparım ve en az 5 sene binerim diye tahmin ediyorum Allah'tan bir mani gelmesse. Arkadaşımda 2007 750iL var ve 330.000 km de tık yok arabada, gıcır gıcır gidiyor valla. Herkes 3 serisi 5 serisi demiş ama 7 serisinin bendeki yeri çok ayrı valla :D Zaten arabayı alırsam öyle sade bir şekilde kullanmicam.. En az 20-30 bin civarı da zevk için arabaya herşey koymayı düşünüyorum , jant.. multimedya.. spoiler.. filmli camlar.. kedi gözü farlar.. ve ayrı aldığım aracı beyaz'a boyatacağım. Öyle yanii.. :)

Edit : Arabayı aldığım zaman 20-30 bin tl daha masraf yaparak vermek istediğim görüntü..

5283984667_7582b4225b_b.jpg

bmw_7_series_e65_e66_pd_rear_view-l.jpg

bmw7e655.jpg

mercedes-benz-7-series-body-kit-prior-design_4_.jpg

Son düzenleme:
Valla arkadaşlar herkes çok yardımcı olmuş çok teşekkürler.. Fakat önerileriniz için çok saolun :) Ben gerçekten 7 serisi e65 kasa istiyorum... Umarım aradığım gibi bir araba bulurum.. Masrafları filan gerçekten önemli değil. Bir kereliğine iyi bir masraf yaparım ve en az 5 sene binerim diye tahmin ediyorum Allah'tan bir mani gelmesse. Arkadaşımda 2007 750iL var ve 330.000 km de tık yok arabada, gıcır gıcır gidiyor valla. Herkes 3 serisi 5 serisi demiş ama 7 serisinin bendeki yeri çok ayrı valla :D Zaten arabayı alırsam öyle sade bir şekilde kullanmicam.. En az 20-30 bin civarı da zevk için arabaya herşey koymayı düşünüyorum , jant.. multimedya.. spoiler.. filmli camlar.. kedi gözü farlar.. ve ayrı aldığım aracı beyaz'a boyatacağım. Öyle yanii.. :)

Edit : Arabayı aldığım zaman 20-30 bin tl daha masraf yaparak vermek istediğim görüntü..

5283984667_7582b4225b_b.jpg

bmw_7_series_e65_e66_pd_rear_view-l.jpg

bmw7e655.jpg

mercedes-benz-7-series-body-kit-prior-design_4_.jpg

Dostum özeldende belirttiğim gibi hayırlı olsun şimdiden aracın motor konusunda 0 sıkıntı yaşarsın benzinli BMW motorunda (dizellerde sorun yaratmıyor) Boya sıkıntı değil en fazla 1 parça değişeni olsun servis bakımlı olsun derilerinde çatlak ve yırtık olmasın al güle güle bin.Alır almaz bir yağ bakımı yaptır filtrelerine kadar mis gibi

e60 ın çok daha fazla olan problemleri nedir ?

Ben Almanya'da yasiyorum o yüzden problemlerin türkce terimlerini suan bilemiyorum (yanlis yazmak da istemiyorum). Söyle söyleyeyim burdaki gurbetcilerin en cok kullandigi araclardan birisi e60 ve gecen yaz Türkiye'ye giderken cok sayida e60 yolda kaldi. E60 alinacaksa Facelift alinmali onlarda bircok sorun düzeltildi.

bela alırsın başına başka bişey değil. Ayrıca bu tarz araçlara modifiye falan ters makam arabası bunlar konfor odaklı.

hayret bu konu hala nasıl açık :D demekki biz konu açınca göze batıyo :D neyse bmw iyidir hayalimdir. ama 7 serisi çokk büyük ya, en babası 3 serisi 320d alcan f30 kasa

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri