BMW'den anlayan birileri bakabilir mi? :)

sacansa52

Kayıtlı Üye
Merhaba YTpara ailesi , konuyu konu dışına açıyorum , eğer çok ters bir konu ise lütfen kilitleyin konuyu adminler :) Hayırlı günler ve kazançlar herkese öncelikle ;

Elimde 100 bin tl gibi bir bütçe var.Piyasada çok araştırma yaptım kendi zevkime uygun olarak 2002-2006 arası bir bmw 7.35iL ya da 7.45iL almaya karar verdim (Genelde 65 ile 90 bin tl arası fiyatlar , kalan parayı masraflara ayıracağım). Bu araçla ilgili çok bir bilgi bulamadım internette ve bu konu ile ilgili birkaç tane sorum olacak bmw den anlayanlara ve özellikle 7 serisinden anlayanlara.. ;

1-Aracın kronik kabul edilebilecek sorunları nelerdir ?

2-Km olarak düşük km de araçlardansa yüksek km ama yetkili servis bakımlı ve ilk sahibinden araba almayı tercih ediyorum .Çünkü km düşürme olayları ve motor ile ilgili olan sıkıntılı söylemiyor insanlar.Ayrıca gerçekten düşük km araçların fiyatları çok çok yüksek.Bu doğrultuda km sınırım ne olmalıdır 230.000 km de full yetkili servis bakımlı bir araç alınabilir mi mesela ?

3-Donanım olarak paketleri nedir tam anlayamadım ama olmazsa olmaz donanımlar ne olmalıdır zaten boşları bile acayip dolu ama yinede neler kesin olmalıdır dersiniz ?

4-Logic 7 sistemli olanlar harman kardon mu oluyor yoksa başka bir marka mı ? Ve bu sistem gerçekten iyi mi ?

5-Araçların bazılarında simit lpg var aslında lpg li kullanıma çok karşı değilim ama nedense beni korkutuyor kaliteli bir kit lpg sıkıntı çıkarabilir mi ya da bu araç lpg ile kullanılır mı ?

6-Araç ekranında tv izlemek mümkün müdür mümkün ise kalite nasıldır tatmin edici mi yoksa çok bulanık mı ve bunu düzeltmek mümkün müdür ?

7-Aracı alırken 101 nokta ekspertizi yapmanın haricinde nelere dikkat etmem gerekiyor ?

8-yakıt olarak 15 litreyi geçer mi şehir içi sakin kullanan birisiyim ancak otobanda arabayı zorlarım oda sol şeritten kaptırmak olarak bu kullanım ile şehir içi 15 litreyi geçer mi şehir dışı kaça iner ?

9-Iphone bağlamak mümkün müdür ses olarak değilde görüntü olarak herhangi bir aparat ya da orjinal olarak bir sistem mevcut mudur ? Çünkü izlediğim videolarda veya baktığım resimlerde USB girişi veya AUX girişi hiç göremedim ve müziğe inanılmaz önem veriyorum.. :)

Bahsi geçen aracın resmi...

Wald-BMW_7-Series_2004_1600x1200_wallpaper_03.jpg

Edit : Arabayı aldığım zaman 20-30 bin tl daha masraf yaparak vermek istediğim görüntü..

5283984667_7582b4225b_b.jpg

bmw_7_series_e65_e66_pd_rear_view-l.jpg

bmw7e655.jpg

mercedes-benz-7-series-body-kit-prior-design_4_.jpg

Son düzenleme:
O kadar eski arabaya o kadar para verilir mi önce onu ölçüp tartmak lazım sonra diğer kısımlara bakılır bence.

Sayet bu kadar para verecek olsam 3 yasinda bmw 3.20 fln bakardim 10-15 yasindaki arabaya bu kadar para verilir mi yahu

Valla kuzenimde 97 model 7,40 iL var. 3-4 sene önce 25 bin tl ye aldı ama belkide bi o kadar da masraf etmiştir. şimdi 1 yıldır ilanı var kimseye satamıyor. bu arabalar sıkıntı maalesef. bunu göze alıyorsanız öbür türlü konforundan ve kalitesinden son derece memnun kalırsınız

1-)O zamanki ZF sanzimanlarda genellikle sıkıntılar mevcut.Biraz kulfetlidir masrafı bilgin olsun.Genelde kavrama da sıkinti çıkar.Yarim kavrar balatayi siyirir.
2-) yakit tüketimi aşırı fazla.Bildiğin içer yakıtı.10 un altına inmeyi hedefleme sakın.
3-) 230k da bir araba alma.direk turbo sorunu olur.Bu motordaki turbo bildiğim kadarıyla cift salyangozlu.Fiyatı 10k ya yakin.Iscilik ile bayagi masrafı olur.O yuzden max 90-100k ya bak.Fazlasi basina is acar.
4-) Donanim olarak olmazsa olmazları
-cruse control
-koltuk ısıtma
-koltuk soğutma
-Hafizali koltuk
Vs vs .M paket almaya çalış. Eger konfora önem veriyorsan m paket alınca m suspansiyonlari serviste orjinali ile değiştirirsin.
5-) lohic 7 simdiki zamanin hifi ve harman kardon arasi bi ses sistemi.Normal kullanıcıyı tatmin eder.
6-)Lpg li sakin alma.Taktirma.Bildiğin sırtında bomba ile geziyorsun.Ve cok sıkıntı deyim.Motor ömrünü mahfeder.Arabayi cekisten düşürür.Conta yakar vs vs
7-)tv hareket halinde iken çalışmaz.dururken çalışıyor.O zamanin ekranı pek tatmin etmez.Simdiler ile değiştirirsin eger uyarsa max 10k ya onu halledersin.
8-) motora iyi bak.Motorda dalgalanma varmi rolantide calisirken? Yani devir 700-90 arasi devamli hareket mi ediyor yoksa sabit mi? Sbt olması lazim
Motor kompresyon ölçümü yapan yer bul.km ile oynayıp oynanmadigi kesin çıkar ortaya.Bulamazsan dyno ya sok araci.Suan kac hp verecek ona bak.Guc ne kadar azalmış ordan da anlaşılır nasil kullanıldığı
9-)yakit 15-18 arasi gezinir büyük ihtimal sehir ici.
10-) iphone nun ekranı ni hiçbir şekilde yansıtma yapamazsin

her sey bitti.Simdi sahsi fikrim asla alma bu araci.E60 520d al.2.0 177 hp.Miss gibi bin.

[MENTION=46192]Hepter1453[/MENTION] bu hafizali koltuk bu kadar onemli bisey mi 3.20d icin bakmistim da 2500€ fiyatı bu kadar da etmez heralde bi hafıza :D

[MENTION=46192]Hepter1453[/MENTION] bu hafizali koltuk bu kadar onemli bisey mi 3.20d icin bakmistim da 2500€ fiyatı bu kadar da etmez heralde bi hafıza :D

Hocam tek kişi ise arabayi kullanan gerek yok.Ama esin veya çocuğun biniyorsa onemli.Onlar ayari bozuyor teker teker tekrar ayarliyorsun.Hafiza olunca bas 1 e direk pozisyona gelsin.

Onun yerine bir 5.30 alabilirsiniz hem daha seri hem güçlü hem konforlu hemde satması biraz daha kolay olur.

O kadar eski arabaya o kadar para verilir mi önce onu ölçüp tartmak lazım sonra diğer kısımlara bakılır bence.

Valla aşırı seviyorum bu modelki bu aracı... Birazda ek şeyler yapmayı planlıyorum kedi gözü ledler.. 21 inç jant gibi..

---------- Spam Engelliyici 00:54 ---------- Önceki Mesaj 00:53 ----------

Sayet bu kadar para verecek olsam 3 yasinda bmw 3.20 fln bakardim 10-15 yasindaki arabaya bu kadar para verilir mi yahu

valla 7 serisine inanılmaz ilgim var.. Konfor düşkünü biriyim ve hız meraklısı filan değilim.. Yani cool takılacam araçla. :)

---------- Spam Engelliyici 00:55 ---------- Önceki Mesaj 00:54 ----------

Valla kuzenimde 97 model 7,40 iL var. 3-4 sene önce 25 bin tl ye aldı ama belkide bi o kadar da masraf etmiştir. şimdi 1 yıldır ilanı var kimseye satamıyor. bu arabalar sıkıntı maalesef. bunu göze alıyorsanız öbür türlü konforundan ve kalitesinden son derece memnun kalırsınız

oda baya eskiymiş yahu :D Konfor bakımından çok istiyorum gerçekten.. bu modeldeki araçta (2003-2006) şu 2016 model çoğu arabada o özellikler yok..

---------- Spam Engelliyici 00:56 ---------- Önceki Mesaj 00:55 ----------

1-)O zamanki ZF sanzimanlarda genellikle sıkıntılar mevcut.Biraz kulfetlidir masrafı bilgin olsun.Genelde kavrama da sıkinti çıkar.Yarim kavrar balatayi siyirir.
2-) yakit tüketimi aşırı fazla.Bildiğin içer yakıtı.10 un altına inmeyi hedefleme sakın.
3-) 230k da bir araba alma.direk turbo sorunu olur.Bu motordaki turbo bildiğim kadarıyla cift salyangozlu.Fiyatı 10k ya yakin.Iscilik ile bayagi masrafı olur.O yuzden max 90-100k ya bak.Fazlasi basina is acar.
4-) Donanim olarak olmazsa olmazları
-cruse control
-koltuk ısıtma
-koltuk soğutma
-Hafizali koltuk
Vs vs .M paket almaya çalış. Eger konfora önem veriyorsan m paket alınca m suspansiyonlari serviste orjinali ile değiştirirsin.
5-) lohic 7 simdiki zamanin hifi ve harman kardon arasi bi ses sistemi.Normal kullanıcıyı tatmin eder.
6-)Lpg li sakin alma.Taktirma.Bildiğin sırtında bomba ile geziyorsun.Ve cok sıkıntı deyim.Motor ömrünü mahfeder.Arabayi cekisten düşürür.Conta yakar vs vs
7-)tv hareket halinde iken çalışmaz.dururken çalışıyor.O zamanin ekranı pek tatmin etmez.Simdiler ile değiştirirsin eger uyarsa max 10k ya onu halledersin.
8-) motora iyi bak.Motorda dalgalanma varmi rolantide calisirken? Yani devir 700-90 arasi devamli hareket mi ediyor yoksa sabit mi? Sbt olması lazim
Motor kompresyon ölçümü yapan yer bul.km ile oynayıp oynanmadigi kesin çıkar ortaya.Bulamazsan dyno ya sok araci.Suan kac hp verecek ona bak.Guc ne kadar azalmış ordan da anlaşılır nasil kullanıldığı
9-)yakit 15-18 arasi gezinir büyük ihtimal sehir ici.
10-) iphone nun ekranı ni hiçbir şekilde yansıtma yapamazsin

her sey bitti.Simdi sahsi fikrim asla alma bu araci.E60 520d al.2.0 177 hp.Miss gibi bin.

Cevap için çok teşekkürler güzel aydınlandım.. 8. şıktaki şeyleri araç sahibi yapmama izin verir mi bilemiyorum... Yanımda bmw den anlayan bir usta götürüp eğer anlaşırsak onada azıcık bi komisyon vererek almak istiyorum..

Valla aşırı seviyorum bu modelki bu aracı... Birazda ek şeyler yapmayı planlıyorum kedi gözü ledler.. 21 inç jant gibi..

---------- Spam Engelliyici 00:54 ---------- Önceki Mesaj 00:53 ----------

valla 7 serisine inanılmaz ilgim var.. Konfor düşkünü biriyim ve hız meraklısı filan değilim.. Yani cool takılacam araçla. :)

---------- Spam Engelliyici 00:55 ---------- Önceki Mesaj 00:54 ----------

oda baya eskiymiş yahu :D Konfor bakımından çok istiyorum gerçekten.. O modeldeki araçta şu 2016 model çoğu arabadaki özellik yok..

---------- Spam Engelliyici 00:56 ---------- Önceki Mesaj 00:55 ----------

Cevap için çok teşekkürler güzel aydınlandım.. 8. şıktaki şeyleri araç sahibi yapmama izin verir mi bilemiyorum... Yanımda bmw den anlayan bir usta götürüp eğer anlaşırsak onada azıcık bi komisyon vererek almak istiyorum..

Yaptırmazaa şüphelen zaten. Zor bi sey degil. Blog kapağını sokuyorlar sadace.Oraya bi sey takiyorlar bu kadar

Onun yerine bir 5.30 alabilirsiniz hem daha seri hem güçlü hem konforlu hemde satması biraz daha kolay olur.

Valla onuda düşündüm fakat bu 7 serisi beni ayrı bi çekiyor gerçekten :) İçim inanılmaz ısındı bu modeldeki 7 serisine..

Hangi modelini alırsan al ama biraz fazla bütçe ayır yetkili servis yani borusandan sözleşme ile garantili al derim ikinci el alacaksan. Ama diğer arkadaşların da dediği gibi 3.20d almanı tavsiye etmeden de edemicem. Çünkü araçta yaşa bağlı problem çıkma ihtimali yaş büyüdükçe her zaman artar.

O fiyata E90 320D veya F30 316i bulunabilir. O kadar eski bir arabaya o paraları bağlamayın. Ayrıca 7 serisi lüks segment bir araç olduğu için en ufak arızası diğer araçlara göre daha pahalı olur. Benim tavsiyem E90 320D olur ama illa BMW olması şart değilse Alfa Romeo 159 tavsiye ederim piyasası ucuzdur ;)

O fiyata E90 320D veya F30 316i bulunabilir. O kadar eski bir arabaya o paraları bağlamayın. Ayrıca 7 serisi lüks segment bir araç olduğu için en ufak arızası diğer araçlara göre daha pahalı olur. Benim tavsiyem E90 320D olur ama illa BMW olması şart değilse Alfa Romeo 159 tavsiye ederim piyasası ucuzdur ;)

hocam 3.16 ile 3.20 motorları aynıymış sanırsam yazılım farkı varmış sadece doğrumu

yeni model 3.20 al bu fiyata eski model alınmaz.

hocam 3.16 ile 3.20 motorları aynıymış sanırsam yazılım farkı varmış sadece doğrumu

3.16`nın motor hacmi 1600 cm3 3.20`nin 2000 cm3 motor hacmi var ve araların daha çok fark var performans olarak aynı motor değiller.

Son düzenleme:
2006 model 7.45ilnin yıllık mtvin 10.000tlden fazla olduğunu biliyomusunuz. Arabanın 2-3 senelik vergisi, kaskosu, benzini, bakımı falan sıfır araba parası eder.

yeni model 3.20 al bu fiyata eski model alınmaz.

3.16`nın motor hacmi 1600 cm3 3.20`nin 2000 cm3 motor hacmi var ve araların daha çok fark var performans olarak aynı motor değiller.

Yanlıs bilgi vermeyin lütfen. f30 kasalarda 3,16i ve 3,20i 2 sindede 1600cc motor mevcut. birisi 136 hp diğeri 170hp. İkiside twin turbo aynı motor. Aralarında bariz farklar yok. Yazılım farkı var diye biliyorum sadece.

Yanlıs bilgi vermeyin lütfen. f30 kasalarda 3,16i ve 3,20i 2 sindede 1600cc motor mevcut. birisi 136 hp diğeri 170hp. İkiside twin turbo aynı motor. Aralarında bariz farklar yok. Yazılım farkı var diye biliyorum sadece.

hocam 170 hp lik arkadaşımda var. 320i f30 kasa. Hergün biniyorum nerdeyse.
316 ile arasında dağlar kadar fark var performans olarak.320i ile arasında aynen yazılım farkı var ve 320i de intercooler daha büyük

320i farklı ben 320d modellerine baktım hep o nedenle kıyaslama yaptım.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri