BOOTMGR Eksik ve Format Atarken Aldığım Hata...

peki siz çözümü nasıl yaptınız hocam ? Hiren CD dediğiniz nedir yani testten kastınız.

Kardeşim baktım hepsine baktım işe yaramıyor.

hocam eğer 2. bi harddisk bağlama şansınız varsa primer olarak onu bağlayın kurulumu ona yapın seconder olarak bilgilerinizin olduğu hdd'yi bağlayın ondaki bilgileri o şekilde alırsınız :)

Hocam boot dosyalarında sorun var.Farklı CD/DVD&Flash belleğe boot atıp tekrar deneyiniz.D bölümüne bir zarar geleceğini sanmıyorum.Tabiki gidip D'yi silmezseniz :)

peki siz çözümü nasıl yaptınız hocam ? Hiren CD dediğiniz nedir yani testten kastınız.

Kardeşim baktım hepsine baktım işe yaramıyor.

Zaten ilk açılan pencere o. Cd'den ... başlatmak için bir tuşa basnz...

Hiren dedigim program açılısta windows isletim sistemi yükler gibi cd den boot ediyon bir menü geliyor o kısımdan ram testi, hdd testi, vga testi yapıyosun vs eger bu olayı yapmak istemiyorsan usb bi cd rom bul ondan boot et windows u işletim sistemi kur yine gormezse vs cd yi boot ayarlarını kontrol et derim :) son çözümde hdd yi sok baska pc ye tak ordan isletim sistemi kur baska cozumu yok bu arada daha sirkette duruyo pc yarın bakacaz biraz sıkıntı o :)

Mesele yeni cd değil 3 tane CD var elimde hepsi yeni hiç birisi ile atamıyorum aynı hatayı alıyorum.

Ya sen ne diyorsun Esedullah. Sen neredesin ben neredeyim ya. Böyle bir imkanım olsa bu kadar yazıp konu açmak yerine araştırma yapmak yerine direk bu işlemleri yapardım zaten.

hocam format cdlerinin hiç birini hiç açmıyormu açarsa onar veya sorun gider olması lazım format atmadan onları bir deneyin..ki açması lazım cdleri biostan boot menüden ayarlayın

Arkadaşlar kaç saattir uğraşıyorum artık yeter dedim ve sizlere sormaya karar verdim. :)

Laptop a format atmaya çalıştım ama atamadım.
Atmaya çalıştığımda şöyle bir hata aldım.

Windows gereken dosyaları yükleyemiyor. Dosya bozuk veya eksik olabilir.
Yükleme için gereken tüm dosyaların kullanılabilir olduğundan emin olun ve yüklemeyi
yeniden başlatın. Hata kodu: 0x80070017

Daha sonra Bilgisayarı yeniden başlat dediğim de ise şöyle bir hata aldım.

Bootmgr eksik Yeniden başlat: CTRL+ALT+DEL

Bu bootmgr denilen zımbırtı yüzünden bilgisayara dahi giremiyorum öyle bekliyor pc. Ama bilgisayara benim bir şekilde girmem lazım. Çünkü en kötü (: - D) klasöründe dosyalarım var.

Çözüm olarak bir çok yolu denedim ne yaptıysam başaramadım. Bu konuda bu sorunu aşmış arkadaşlar veya sorunu çözmeme yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa çok memnun olurum. Çünkü artık kafayı yemek üzereyim.

Hiren boot yada Ubuntu gibi CD den başlayan sistemler ile pc ni açabilirsin ve sürücülerinde ki dosyaları alabilirsin. Format atman gerekiyor ve atarkende PC Boot ederken CD den etmen gerekiyor.

Laptoplarda markaya göre değişiyor tuşlar fakat genelde F9 ve F12 tuşları Boot menüsünü açar.

F2 ve Del tuşlarıda Biosa girmenizi sağlar. Bazen Biosdan sıralaman gerekir Boot menüsünü, CD yi 1. sıraya alman gerekir.

Veya en temizi bir bilgisayarcı yardımı almandır.

Ve yine Laptoplarda imajları sürücüye saklı geliyor, Yine belirli tuşlarla bunu aktif edebiliyorsun yani CD ile format atmıyorsun PC fabrika ayarlarına dönüyor.

hocam tek yol diyorum format'tır aynı sorun 2 ay önce bende çıktı o kadar arşivim vardı'ki yedek almadım salak gibi 100 gb'lik dosyayı indirmek zorunda kaldım sinirimden ağladığımı bilirim format atın eğer format sırasında aynı hatayı alırsanız diski tamamen sıfırlayın daha fazla bilgi için google hata kodunu yazın yabancı ve ingilizce kaynaklara bakın

Arkadaşlar kaç saattir uğraşıyorum artık yeter dedim ve sizlere sormaya karar verdim. :)

Laptop a format atmaya çalıştım ama atamadım.
Atmaya çalıştığımda şöyle bir hata aldım.

Windows gereken dosyaları yükleyemiyor. Dosya bozuk veya eksik olabilir.
Yükleme için gereken tüm dosyaların kullanılabilir olduğundan emin olun ve yüklemeyi
yeniden başlatın. Hata kodu: 0x80070017

Daha sonra Bilgisayarı yeniden başlat dediğim de ise şöyle bir hata aldım.

Bootmgr eksik Yeniden başlat: CTRL+ALT+DEL

Bu bootmgr denilen zımbırtı yüzünden bilgisayara dahi giremiyorum öyle bekliyor pc. Ama bilgisayara benim bir şekilde girmem lazım. Çünkü en kötü (: - D) klasöründe dosyalarım var.

Çözüm olarak bir çok yolu denedim ne yaptıysam başaramadım. Bu konuda bu sorunu aşmış arkadaşlar veya sorunu çözmeme yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa çok memnun olurum. Çünkü artık kafayı yemek üzereyim.

format atmadan önce kullandığın işletim sistemi neydi ?

Hocam önyükleme kaydını ve menü oluşturmayı baştan yazmayı dene olmazsa eğer sabit diske tekrar menü oluştur.

yükleme diskini takıp kurulum ekranın da shift+f10 a basıp komut ekranına ulaşabilirsen eğer şu komutlar ile düzeltmeyi dene "bootrec.exe /fixmbr" ve "bootrec.exe /fixboot" tırnaklar olmadan

yükleme diskini takıp kurulum ekranın da shift+f10 a basıp komut ekranına ulaşabilirsen eğer şu komutlar ile düzeltmeyi dene "bootrec.exe /fixmbr" ve "bootrec.exe /fixboot" tırnaklar olmadan

aynı çözümleri denemiştim yine çözememiştim diskde sorun olma ihtimalini'de göz önünde bulundurun

Denedim olmadı maalesef. Kurulum aşamasına kadar gidebiliyorum. C - D biçimlendir olayına kadar o yüzden sistem komutunu açarak hepsini denedim maalesef olmadı.

Denedim olmadı maalesef. Kurulum aşamasına kadar gidebiliyorum. C - D biçimlendir olayına kadar o yüzden sistem komutunu açarak hepsini denedim maalesef olmadı.

Beyler şu arkadaşa biri çözümünü söylesin adam BOOTMGR ellerinde esir kaldı :D

anladım başlangıç onar yaptıysan ve bu komutları da denediysen başka seçenek gelmiyor aklıma diskin ömrü de bitmiş olabilir

Rami sökmene gerek yok. Ön yükleme dosyaları bozulmuş. Yapabilmen için 2 yol var.
1. yol işletim sistemi cdsi ile onar seçeneğini yapman.
2. yol mbr yani ön yükleme dosyalarını kodla düzeltmen.
Bu yol için CD'den kurulumu başlatmadan önce Sistem Kurtarma Seçeneklerinden Komut İstemi seçeneğini seç.
C: enter tuşuna bas ve daha sonra sırasıyla alttaki komutları gir ve en sonunda bilgisayarı yeniden başlat.
cd boot
bootrec /FixMbr
bootrec /FixBoot
bootrec /RebuildBcd

Bu işlemlerden sonra bilgisayarın büyük ihtimal düzelecektir.

Rami sökmene gerek yok. Ön yükleme dosyaları bozulmuş. Yapabilmen için 2 yol var.
1. yol işletim sistemi cdsi ile onar seçeneğini yapman.
2. yol mbr yani ön yükleme dosyalarını kodla düzeltmen.
Bu yol için CD'den kurulumu başlatmadan önce Sistem Kurtarma Seçeneklerinden Komut İstemi seçeneğini seç.
C: enter tuşuna bas ve daha sonra sırasıyla alttaki komutları gir ve en sonunda bilgisayarı yeniden başlat.
cd boot
bootrec /FixMbr
bootrec /FixBoot
bootrec /RebuildBcd

Bu işlemlerden sonra bilgisayarın büyük ihtimal düzelecektir.

İkisi de işe yaramadı maalesef.

Evet arkadaşlar yapamayan arkadaşlar için ben uyguladığım ve %100 olan bir yöntemi söyleyeyim. Başına gelen arkadaşlar da aynı şekilde uygularlar.

İlk olarak arkadaşı çağırdım. Onun harici aracılığı ile benim hard diski masaüstü bilgisayarıma bağladım. Ve buradan D 'de ki tüm bilgilerimi aldım. Daha sonra C ve D yi biçimlendirdim.

Benim Hard diski bu sefer arkadaşın bilgisayara takıp başka bir format CD'si ile win 7 32 bit sürümünü yükledim sorunsuzca yüklendi. Şuanda hard diski kendi bilgisayarıma taktım driverlar vs yükleniyor.

Yardımcı olan olmaya çalışan herkese çok teşekkür ederim. İYİ GECELER...

Evet arkadaşlar yapamayan arkadaşlar için ben uyguladığım ve %100 olan bir yöntemi söyleyeyim. Başına gelen arkadaşlar da aynı şekilde uygularlar.

İlk olarak arkadaşı çağırdım. Onun harici aracılığı ile benim hard diski masaüstü bilgisayarıma bağladım. Ve buradan D 'de ki tüm bilgilerimi aldım. Daha sonra C ve D yi biçimlendirdim.

Benim Hard diski bu sefer arkadaşın bilgisayara takıp başka bir format CD'si ile win 7 32 bit sürümünü yükledim sorunsuzca yüklendi. Şuanda hard diski kendi bilgisayarıma taktım driverlar vs yükleniyor.

Sevindim :) iyi geceler.

en son olan yöntemi denemişsiniz hocam :D :D

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri