Senin sorun kıymetli evrak hukukuna giriyor hocam burdan inceliyebilirsin http://www.oadlegal.com/tr/pdf/kiymetli-evrak-hukuku.aspx
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
tC VE ADI SOYADI YOKSA O KAĞIT BOŞTUR SENET YERİNE KONMAZ
senet bu zamanda yasak dıye bılıyorum
dükkanın kaşesinde vergi numarası yazar, vergi numarası da kendi tc numarası olabilir.
hocam vergi no var senede vurduğu kaşede ama tc yazmıyor bir de bnm tc yok bu sorun teşkil ediyor mu acaba?
seneti götür bi bankaya ver onlar kişiye ödememe protestosu gönderecekler. sonra banka halledio herşeyi
Bence bu soruyu hukuki.net gibi hukuk forumlarında sormalısın, bilen kişilerden doğru cevaplar alabilirsiniz.
böyle durumlara bankalar hayatta bulaşmıyor. işi de olmuyor. Kendi kendine uğraşıyorsun malesef. Zaten normal yolla adam parayı veremiyorsa yani batıksa o para çok çok zor alınıyor.
hocam bir kağıdın senet olabilmesi için belli kriterler var ama malesef sizinki bunu taşımıyor, ama adamın kaşesi olduğu için belki başka bir kanun maddesi giriyordur devreye. Detaylı bir konu olduğu için avukata gidin mutlaka, sizi yönlendirecek kişi avukat olsun burda yazılanlarla hareket etmeyin çünkü meblağ az değil.
dükkanın kaşesinde vergi numarası yazar, vergi numarası da kendi tc numarası olabilir.
senetleri bozan resmi "factoring" şirketler var
arkadaşlar alacağımı halen alamadım ve senedin ödeme tarihi de bayağı oldu (15 ocak 2016)ne yapmamı önerirsiniz? bu ay alacağımı alamazsam icraya vermeyi düşünüyorum çok oyaladı beni artık daha başka ne yapılabilir bilmiyorum ben yeteri kadar bekledim artık gerisini o düşünsün diyoruım sizin de düşüncelerinizi fikirlerinizi öğrenmek istiyorum
hocam arkadaşla samimiyiz ve ailesini de tanıyorum. ayrıca onunla birlikte yemişliğimiz içmişliğimiz çok var.adamın bnm yüzümden işinden de olmasına sebep olmak istemiyorum.dava açarsam adamın ticari kişiliği tehlikeye girmez mi?Hocam siz davayı açın neden bu kadar çok düşünüyorsunuz siz değil o sizin peşinizde koştursun... Parayı öderse davayı düşürürsünüz...
hocam arkadaşla samimiyiz onunla birlikte yemişliğimiz içmişliğimiz çok var.adamın bnm yüzünden de işinde olmasına sebep olmak istemiyorum.dava açarsam adamın ticari kişiliği tehlikeye girmez mi?
İyi de adam kendini senin düşündüğün kadar düşünmüyor ki.Neredeyse 4 ay olmuş.Bence hakkını aramalısın.Gerisini o düşünsün.
Sen dha beklersen adam malları devreder sende hava alırsın
Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.
Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.
Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.
Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.
Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.
Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.
Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.
Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.
Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.