Borsa'dan Anlayanlar İçeri

futli

Kayıtlı Üye
Web sitesi
www.kombibaymak.com
Merhabalar arkadaşlar bu sıralar borsaya merak sardım.Bu işte çok çok yeniyim.
Bu işerden anlayan arkadaşlar yardımcı olurlarsa çok makbule gececektir.

Öncelikle hisse alış verişini banka hesabından mı yapmalıyım yatırım şirketlerinden mi ?

Hisse senetlerini canlı anlık takip edebilecegim siteler ve android telefon uygulamalrı nelerdir tavsiyelerinizi bekliyorum.

Hisse senetlerinde uzun vade de degil de günlük,haftalık gibi kısa alış satış yapmayı düşünüyorum.

Borsaya bulaşmış arkadaşlar tecrübelerini paylaşırsa sevinirim.

İşin içine bir girdin mi sonu genelde hüsran olur. Acemilik de varsa para kazanma hırsı insana kaybettiriyor. Bence hiç girişme, sosyal hayatın diye bir şey kalmaz. Gecen ve gündüzün hisse senedi olur.

kesinlikle günlük alış satış yapma zarar edersin aylık hatta senelık yatırım yap anca öyle kazanırsın yatırım yapacagın hisseyi iyi analız et buyuk firmalara yatır paranı örn:tüpraş,petkim vs.. gibi bu siteye gir herseyi ögrenirsin borsayorumu.com

Öncelikle hisse alış verişini banka hesabından yapma bankaların aracı yatırım şirketlerinden yap çünkü komisyon oranları daha düşük.

Bu yatırım şirketlerinden hesap açarsan zaten onlar sana hisse senetlerini canlı takip edebileceğin arayüz vereceklerdir ben BMD kullanıyorum bende mesela var hatta hesabını entegre edersen direk arayüzden bile hisse alıp satabilirsin anlık olarak.

Günlük işlem yapmak için çok iyi bir tecrübeye sahip olman gerekir sana tavsiyem haftalık işlem yapmandır yeni başlayanlar için en iyi şekil bence haftalık.

Hisse alım satışlarda XU100 dışına cıkmanı tavsiye etmem özelikle XU30 ve XU50 de alım satım gerçekleştirmen daha iyi olur spekülatif hareketlerden mümkün olduğu kadar kaçmış olursun.

Temel ve teknik analizi iyi öğrenmeni tavsiye ederim.

İşin içine bir girdin mi sonu genelde hüsran olur. Acemilik de varsa para kazanma hırsı insana kaybettiriyor. Bence hiç girişme, sosyal hayatın diye bir şey kalmaz. Gecen ve gündüzün hisse senedi olur.

Öyle fazla kaptırmam kendimi kaldı ki youtube den gelen parayı degerlendirecegim orda kazanmak varsa kaybetmekte olacaktır.

kesinlikle günlük alış satış yapma zarar edersin aylık hatta senelık yatırım yap anca öyle kazanırsın yatırım yapacagın hisseyi iyi analız et buyuk firmalara yatır paranı örn:tüpraş,petkim vs.. gibi bu siteye gir herseyi ögrenirsin borsayorumu.com

Alıpta aylarca bekleyecek bir yapım yok az olsun ama sık olsun isteyen bir kişiyim.Yani sabah çıkışa gececek hisseyi bulup gün sonunda yada iyi çıkış yakaladıgı zamanda satmak olmalı benim işim.Önerdigin siteyi inceleyecegim teşekkürler yorumlarınız için.

---------- Mesaj saat 16:54:21 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 16:33:51 civarında gönderildi. ----------

Öncelikle hisse alış verişini banka hesabından yapma bankaların aracı yatırım şirketlerinden yap çünkü komisyon oranları daha düşük.

Bu yatırım şirketlerinden hesap açarsan zaten onlar sana hisse senetlerini canlı takip edebileceğin arayüz vereceklerdir ben BMD kullanıyorum bende mesela var hatta hesabını entegre edersen direk arayüzden bile hisse alıp satabilirsin anlık olarak.

Günlük işlem yapmak için çok iyi bir tecrübeye sahip olman gerekir sana tavsiyem haftalık işlem yapmandır yeni başlayanlar için en iyi şekil bence haftalık.

Hisse alım satışlarda XU100 dışına cıkmanı tavsiye etmem özelikle XU30 ve XU50 de alım satım gerçekleştirmen daha iyi olur spekülatif hareketlerden mümkün olduğu kadar kaçmış olursun.

Temel ve teknik analizi iyi öğrenmeni tavsiye ederim.

İlgin çok teşekkürler.Bir arkadaşımda global yatırım şirketini tavsiye etmişti.Şimdlik ilk etapta çalıştıgım bankanın hisse senedi kısmını kullanıyorum.
XU30,XU50 şimdiki ist30 ist50 sanırım.

Ben teşekkür ederim yardımcı olabilirsem ne mutlu bana.
aracı şirketini seçerken şunları gözönüne almalısın işlem tutarına bağlı olarak aldığı komisyon oranı ve sana sağladığı program vb hizmetler.
Bankanın hisse senedini kullanıyorum derken bankanın internet bankacılığını kastediyorsun sanırsam doğru mudur ?

XU30,XU50 ve bist30 bist50 aynı şeyleri ifade ediyor.

Ben teşekkür ederim yardımcı olabilirsem ne mutlu bana.
aracı şirketini seçerken şunları gözönüne almalısın işlem tutarına bağlı olarak aldığı komisyon oranı ve sana sağladığı program vb hizmetler.
Bankanın hisse senedini kullanıyorum derken bankanın internet bankacılığını kastediyorsun sanırsam doğru mudur ?

XU30,XU50 ve bist30 bist50 aynı şeyleri ifade ediyor.

Evet internet bankacılıgı kısmından alım satım yapıyorum.Şuan garanti bankası ve kuveytturk un internet bankacılıgını kullanıyorum.

Bankalar zaten aracı yatırım hizmetini ücretsiz sunuyor bildiğim kadarıyla ben Türkiye Finans tan hesap actırdım BMD aracı kurumunu ücretsiz kullanıyorum dediğim gibi bence sende aracı kuruma geç yoksa komisyon oranları cok yuksek ve takip olayı cok zor oluyor.

Eğer anlık alım satım işinden hoşlanıyorsan forexi de düşünebilirsin.İşi çözersen kısa sürede çok iyi para kazanırsın.Ama işi çözemezsen veya çözene kadar bütün paran biter.O yüzden forexe girmeyi düşünürsen önce deneme hesaplarıyla vakit geçir.Ben bir süre ilgilenmiştim.Kısa sürede paramı ikiye katladım.Bütün parayı kaybettim.Tabi yeni başlamıştım.Sonra bıraktım.Kolay gelsin...

forex in hisse senedi piyasasına göre tek avantajı kaldıraç sisteminin kullanılabiliyor olması ancak tabiki hisse senedi piyasası bence ilk tercih :)

Tavsiyem günlük al-sat yerine haftalık hatta aylık bazda hisse senedi alıp satmandan yana. Hele ki borsa hakkında hiçbir bilgin yoksa günlük al-satlarda zarar etmen bence büyük olasılık. Senelik alım satım yapanlar çoğunlukla kar elde eder. Zarar eden ya en tepeden yükselirken almıştır yada birilerinin dolduruşuna gelip almıştır senedi. Kendini tam eğitmeden günlük al-sat yapmanı tavsiye etmem. Bir de analiz kısmını öğrenip ona göre poziyon alırsan zarar etmen bence imkansız.Site olarak borsanasiloynanir.net burada başlangıç için güzel bilgiler verilmiş, okumanı tavsiye ederim.

bu konuda bende bilgilenmek istiyorum bir cok site inceledim de asıl ana bilgiyi hiç biryerde bulamadım

Borsa ile ilgili söyleyebileceğim tek birşey var.
Çoğu insan "Karınız gibi olur" benzetmesini yapar ama ben karşıyım.
Bence en güzel benzetme "Çocuğunuz gibi olur"...

Çünkü karından boşanabilirsin ama çocugundan kopamazsın :)

Bir borsa simsarının borsayı bıraktığı gün imamın pamuğu eline aldığı gündür...

youtube den iyi para kazanıyosan bence hiç bulaşma borsaya :)

Borsa ile ilgili söyleyebileceğim tek birşey var.
Çoğu insan "Karınız gibi olur" benzetmesini yapar ama ben karşıyım.
Bence en güzel benzetme "Çocuğunuz gibi olur"...

Çünkü karından boşanabilirsin ama çocugundan kopamazsın :)

Bir borsa simsarının borsayı bıraktığı gün imamın pamuğu eline aldığı gündür...

olay budur demiştim ama ekleyeyim. bende bu başlığı açmakla açmamak arasındaydım ben düşünürken açıldı iyi de oldu, acemice bir şeyler yapmaya çalışıyorum fakat bu yazı çok hoşuma gitti, olayın özeti..

kardeş ben çok uğraştım.ağzım ballandı,kazanıyordum. bi gün bi kağıt aldım hayatım alt üst oldu,param 26 bin liraydı.1 hafta içinde 13 bine indi.bence hiç bulaşma.yada alacaksan bim market,aselsan gibi uzun vadeli kağıtlardan al,yoksa benim gibi iki gün kazanır üçüncü günde hepsini kaybedersin.sonuçta Türkiye de borsa tahtaları ,kumar masalarından farkı yok.

kardeş ben çok uğraştım.ağzım ballandı,kazanıyordum. bi gün bi kağıt aldım hayatım alt üst oldu,param 26 bin liraydı.1 hafta içinde 13 bine indi.bence hiç bulaşma.yada alacaksan bim market,aselsan gibi uzun vadeli kağıtlardan al,yoksa benim gibi iki gün kazanır üçüncü günde hepsini kaybedersin.sonuçta Türkiye de borsa tahtaları ,kumar masalarından farkı yok.

Hangi kağıdı aldın ?

Bende bi ara gcm forex işine girdim deneme hesabı aldım bir haftada 100 bin doları 200 bin dolar yaptım ama bana pek güvenilir gelmedi. borsa işi sakat iştir çok iyi bile biliyorsan heran kaybedebilirsin. ama çok kazanmak istiyorum diyorsanda en çok kazanç bu riskli işlerde var yinede sana kalmış.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri