bu 1.93 filan ayıptır sorması siz yolda nasıl yürüyorsunuz
bende 1.(69) bayburt kilomda bayburt eşitledim yaş 18 ama hiç umut yok gibi hissediyorum futbolda oynuyorum ama baba kısa anne kısa nabalım
bu arada 95 dogumluyum sene olarak 19 yani 
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
O nasil oluyor ilacmi veriyor doktor ve kac cmlik bir artis oluyor?
boy 1.80 ama kile 58 :'( çok kötü durum. gittikce kilo kaybediyorum. normalde 80 kilo olmam lazim.
boy 1.80 ama kile 58 :'( çok kötü durum. gittikce kilo kaybediyorum. normalde 80 kilo olmam lazim.
Eğer bu kilo kaybı nedeni bilinmeyen bi kilo kaybıysa Allah korusun kanser belirtisidir dikkatli ol.
Aynı durum bende de var![]()
yok nerdeyse uzun zamandır böyleyim. 18 yaşımda askere gittim 54 kiloyla. 6 ay sonra felan 70-75 kilyodum askerde. 18 ay askerliğimde top gibiydim geldim yine aynı durumlar. nerdeyse kaç yıldır en az 57 en çok 59 arası gidip geliyo. doktora felan görünmedim hiç. gendenmi desem pekte öyle durum yok gibi. geceleri fazla yatmam. nerdeyse gün içinde 5-6 saat uyurum en fazla iyi beslenmiyorum belkide ondandır. bazıları kurt felan diyoda ama bilemiyorum. boyum değil bu kilo çok kötü etkiliyo. en çokta giysi alamıyorumhepsini küçültüyorum ))
Arkadaşım şöyle tam beyinde epifiz yada hipofiz isimli bi hormon var(hangisinin olduğunu tam hatırlamıyorum) boyumuzu bunun salgılanması uzatıyor.kemik uçlarında büyüme kıkırdakları var bu zamanla(yaş ilerledikçe)kapanır.biyoloji dersinde kitapta okumuştum 24 yaşına kada uzaması görünmüş.Hormon ilacı doktor tarafından çeşitli testler yapılarak(yan etkisi olmasın diye)verilir.bu ilaç epifiz yada hipofiz isimli hormonu uyarır daha fazla salgılanmasına sebep olur.Salgı kemik uçlarındaki büyüme kıkırdaklarına ulaşır boy uzar.Boyu kısa olan birinin bu yolla 10 cm uzadığını haberlerde bile görmüştüm show tv de aldığı hormon ilaçlarıyla boyu 10 santim uzadı diyodu.Ben bursada yaşıyorum burda sadece (bilgiğim kadarıyla)uludağ üni. var.Ancak istanbul,ankara,izmir gibi yerlerdeysen daha rahatsın.Kemik gelişim uzmanı endokronolojiydi yanlış hatırlamıyosam klinik adı.ancak sizin orlarda özel hastanede varsa oraya gitmeni öneririm.Çünkü devlet hastanesine gidersen cüce olmadığın takdirde(çünkü bu epifiz yada hipofiz isimli hormonun fazla salgılanmasıyla devlik az salgılanmasıyla cücelik oluyor)yani genetik bi sorunun olmadığı halde örneğin boyun 1.60 diye gider doktor bey bana hormon ilacı boyumu uzat dersen seni muhtemelen geri gönderir.Ama özelde böyle olmaz.Yardımcı olurlar.Bu arada örnekte 10 cm derken o kişinin aldığı ilaçlarla 10 cm olmuş.Siz devam ederseniz 20 cm i bile geçebilir.ama unutmayın mutlaka doktor kontrolünde olsun.
18 yaşında nasıl askere gidiyon yaw
Çok sağol abide o kadar takıntım yok allahtan .O dediğin epifiz bezi olmalı.1.75 boyum var spor ayakkabıda 3 cm katıyor 1,78 oluyorum sorun yok yani.Bu arada maşallah bir biz kısayız herhalde forumun boy ortalaması 1,80 sanırım
![]()
Gel Azeri vatandaşı ol anlarsın nasıl olduğunu![]()
yok kalsınbu arada sanırım üni okumadın okumayı düşünüyormusun
Okumadım. Zaten okusam 12 ay askerlik yapardım bide 18 yaşta değilde üniden sonra olurduiki defa üniye girdim ama okumadım. üni değilde farklı kurslar, ve okullar bitirdim.bir sıra lisans ve sertifikalarım var. bu yıl belki okurum kafamda var
вєякαη;260679' Alıntı:Benim boy 1,58 yaş 27 .. ve çok kafama takıyorum piskolojiyi bozacak kadar takıyorum. Özellikle nişanlımın boy 1,65 ne yapacağımı bilemiyorum hep erteliyoruz. Şu anda hap felan kullanıyorum hapla birlikte uzama egzersizleri yapıyorum işin gerçeği olağan üstü bir spor yapıyorum bilmiyorum neler olacak canım çok sıkılıyor. doktor ile 50 milyara anlaştık ameliyat için fakat sonradan vazgeçtim tekrar 1 yıl daha egzersiz yapayım belki bir faydası olur. Boy uzatma ilaçları adına piyasadaki neredeyse bütün hapları spreyleri kullandım. Neler çektiğimi bir ben bir Allah bilir, Allah' a şükür sağlığım yerinde şükürler olsun ama yemin ederim elimde değil yaşamayan bilemiyor piskoloji bitiriyor mahvediyor bu durum.. 3- 4 cm daha uzayabilsem dünyanın en mutlu insanı olacağım. şu anda tek çözüm ameliyat gibi oda riskli![]()
ama risk olmasına rağmen ameliyatı artık düşünüyorum ! Bu konu hakkında bilgisi olan varsa yazarsa çok minnettar kalırım. Hormon ilaçları, iğne olabilir artık riski göze almam gerekiyor ! 6 yıldır görüştüğüm nişanlım var hayatta en önemli şey mutluluk, evlilik , ayrılamıyorum ayrılsam bir dert ayrılmasam bir dert ! bu nedir bana bir ceza mıdır denememidir bilmiyorum Allah' a bırakıyorum. Ama her neyse bu dert benim hayatımı alt üst etmeye herşeyi bütün hayallerimi bitirmeye yetebilir. ! Normalde güçlüyüm sorunları, herşeyi kafamda bitirmesini bilirim ama gel görün ki bu sorun bambaşka ! dediğim gibi yaşamayan bilemiyor ! Arkadaşlar ne yapabilirim, ben 1,60 olupta onun boyu 1, 70 olsa yine sorun etmeyeceğim ama ben hem standart boy ortalaması altındayım hemde ondan kısayım iyi bir görüntü olmuyor .....................
ustam ımzanda ne kadar guzel ozetlemıssın hayatı sabır sukur dua dıye bence ilaca falan hiç bulaşma bak 6 yıldır gorustugum yazmıssın o senı oyle kabul etmıs zaten bence ımzandakı gıbı yasamaya devam et uzulme demeyecegım gercekten adına uzuldum ama Allah vergısı ıste elden ne gelirki kimlerin ne sorunları var en azından saglıgın yerınde bugunumuzede şükür diyebildiysek ne mutlu bizeвєякαη;260679' Alıntı:Benim boy 1,58 yaş 27 .. ve çok kafama takıyorum piskolojiyi bozacak kadar takıyorum. Özellikle nişanlımın boy 1,65 ne yapacağımı bilemiyorum hep erteliyoruz. Şu anda hap felan kullanıyorum hapla birlikte uzama egzersizleri yapıyorum işin gerçeği olağan üstü bir spor yapıyorum bilmiyorum neler olacak canım çok sıkılıyor. doktor ile 50 milyara anlaştık ameliyat için fakat sonradan vazgeçtim tekrar 1 yıl daha egzersiz yapayım belki bir faydası olur. Boy uzatma ilaçları adına piyasadaki neredeyse bütün hapları spreyleri kullandım. Neler çektiğimi bir ben bir Allah bilir, Allah' a şükür sağlığım yerinde şükürler olsun ama yemin ederim elimde değil yaşamayan bilemiyor piskoloji bitiriyor mahvediyor bu durum.. 3- 4 cm daha uzayabilsem dünyanın en mutlu insanı olacağım. şu anda tek çözüm ameliyat gibi oda riskli![]()
ama risk olmasına rağmen ameliyatı artık düşünüyorum ! Bu konu hakkında bilgisi olan varsa yazarsa çok minnettar kalırım. Hormon ilaçları, iğne olabilir artık riski göze almam gerekiyor ! 6 yıldır görüştüğüm nişanlım var hayatta en önemli şey mutluluk, evlilik , ayrılamıyorum ayrılsam bir dert ayrılmasam bir dert ! bu nedir bana bir ceza mıdır denememidir bilmiyorum Allah' a bırakıyorum. Ama her neyse bu dert benim hayatımı alt üst etmeye herşeyi bütün hayallerimi bitirmeye yetebilir. ! Normalde güçlüyüm sorunları, herşeyi kafamda bitirmesini bilirim ama gel görün ki bu sorun bambaşka ! dediğim gibi yaşamayan bilemiyor ! Arkadaşlar ne yapabilirim, ben 1,60 olupta onun boyu 1, 70 olsa yine sorun etmeyeceğim ama ben hem standart boy ortalaması altındayım hemde ondan kısayım iyi bir görüntü olmuyor .....................
вєякαη;260679' Alıntı:Benim boy 1,58 yaş 27 .. ve çok kafama takıyorum piskolojiyi bozacak kadar takıyorum. Özellikle nişanlımın boy 1,65 ne yapacağımı bilemiyorum hep erteliyoruz. Şu anda hap felan kullanıyorum hapla birlikte uzama egzersizleri yapıyorum işin gerçeği olağan üstü bir spor yapıyorum bilmiyorum neler olacak canım çok sıkılıyor. doktor ile 50 milyara anlaştık ameliyat için fakat sonradan vazgeçtim tekrar 1 yıl daha egzersiz yapayım belki bir faydası olur. Boy uzatma ilaçları adına piyasadaki neredeyse bütün hapları spreyleri kullandım. Neler çektiğimi bir ben bir Allah bilir, Allah' a şükür sağlığım yerinde şükürler olsun ama yemin ederim elimde değil yaşamayan bilemiyor piskoloji bitiriyor mahvediyor bu durum.. 3- 4 cm daha uzayabilsem dünyanın en mutlu insanı olacağım. şu anda tek çözüm ameliyat gibi oda riskli![]()
Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.
Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.
Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.
Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.
Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.
Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.
Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.
Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.
Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.