Böyle bir sistem duydunuz mu?

• Kullanıcı ceza4635
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - YouTube Hakkında Genel Sorular

ceza4635

Kayıtlı Üye
Herkese merhabalar.

Biraz uzun olabilir ama hemen konuya gireceğim.

Bir yabancı firma var daha önce çok kez çalıştığım. Bu firma ilk başta bana mesaj atmıştı, videonun telif hakkını bize verir misin diye. Biraz araştırdım konuştuk vs, bana 200K izlenimli bir videonun telif hakkı için 200 dolar teklif ettiler. Ben kabul ettim. form yolladılar sözleşme imzaladım,elektronik imza attım ve videonun telif hakkı 24 saat sonra adamlara geçti. bana da 200 dolar yatırdılar (Paypal açıkken)

Daha sonra ben başka videolar teklif ettim onlara. Kabul etmeleri için son 3 ayda, günde ortalama bin kişi tarafından izlenmesi gerekiyormuş. Ben de öyle vidolarımı gönderdim. Kabul ettiler ve ödeme de yaptılar. Normal yolla kazanacağımın cok üstünde fiyatlar verdiler. Bu şekilde 8-8 iş yaparak 2 ayda yaklaşık 6 bin lira kazandım (dolar o zaman düşüktü, şimdi olsa 10 bin lirayı bulur)

Benim aklıma şu geldi. Acaba bu kişiler izlenimlerin organik olduğunu anlıyor mudur? Eğer anlamazlarsa ben ücretle izlenim satan kişilerden 3 ay boyunca her gün 1-2k izlenim alabilirim. 2 bin liralık izlenim alsam bu bana rahat 5 bin lira getirir. Ama tabi firma bu videoyu kabul ederse. TV ve müzik videoları istemiyorlar. Amatör olsun da ne olursa olsun. Firmanın kabul edip etmeyeceğini bilmediğimden bu riske giremiyorum. Elimde sadece bu şekilde izlenen video olsa soracağım. Ama izlenim satan kişilere bunu anlatamiyorum. Kendi kanalındaki saçma bir videona uygula deneyelim diyorum ama uğraşamam diyorlar. 2 liralik izlenim satmak için uğraşıyorlar ama binlerce dolar gelme ihtimali olan bir fırsatı anlayıp değerlendirmek istemiyorlar :)

Bu firma kısa süre sonra kesin kapanır çünkü gittikçe bilindik olmaya başladı. Ve bana yazdıkları son mesajda insanların kendilerini dolandırmak istediklerini, bu yüzden politikalarını daha sıkı yaptıklarını söylediler.

Siz daha önce böyle bir sistem duydunuz mu? O zamanlar birilerine sorduğumda inanma vermezler vs dediler ama parayı ben aldım hatta o zaman kendime bir de lg g4 telefon almıştım :))

Şimdi fikirlerinizi bekliyorum. İzlenim alarak bu işi denemeli miyim :) veya izlenim yollayabilen bir arkadaşla beraber çalışmak istiyorum. imzayı ben atarım, olası bir riskte sorumlu ben olurum, izlenimleri o yollar, parayı bölüşürüz:)

Paypal ödemelerinin bazıları

AnBVDL.jpg

Son düzenleme:
böyle bi platformda yapacakları ilk iş zaten senin gibi fake izlenim kasmayı düşünenleri engellemek olmuştur bence deneme bile

bana da teklif etmişlerdi o zaman videonun 1 milyona yakın izlenimi vardı ben satmamış tım şuanda +2.6 milyon izlenimi var verecekleri paranınn 5 katı kazanmışımdır

böyle bi platformda yapacakları ilk iş zaten senin gibi fake izlenim kasmayı düşünenleri engellemek olmuştur bence deneme bile

Bu yüzden parayla denemek istemiyorum. Bu izlenimleri yollayanlar eğer kendileri bedava yapabiliyorsa sırf denemek için yapalım diye teklif ediyorum ama hiç biri istemiyor :) yani 200K videonun normalde getireceği para 20-30 dolar, ama adamlar 200 dolar veriyor. ah bir deneyecek biri olsa paranın dibine vurcaz da belki.. :)

---------- Spam Engelliyici 21:50 ---------- Önceki Mesaj 21:47 ----------

bana da teklif etmişlerdi o zaman videonun 1 milyona yakın izlenimi vardı ben satmamış tım şuanda +2.6 milyon izlenimi var verecekleri paranınn 5 katı kazanmışımdır

potansiyeli olan videoyu satmamak daha iyi tabiki ama ben mesela kendim geçip kamera karşısına selam millet naber falan saçmalayıp bir video çekeceğim. buna günde bin izlenim alacağım. adamlar da "bu video izleniyor" diyerek ufak da olsa teklif verecekler. yani böyle hayal ediyorum :) ayrıca şunu da belirteyim, yaptığım işlerden bazıları toplu video satışıydı. ve kanalın ihtardan dolayı para kazanması kapalıydı. yani bu onlar için önemli değildi.

Bu yüzden parayla denemek istemiyorum. Bu izlenimleri yollayanlar eğer kendileri bedava yapabiliyorsa sırf denemek için yapalım diye teklif ediyorum ama hiç biri istemiyor :) yani 200K videonun normalde getireceği para 20-30 dolar, ama adamlar 200 dolar veriyor. ah bir deneyecek biri olsa paranın dibine vurcaz da belki.. :)

---------- Spam Engelliyici 21:50 ---------- Önceki Mesaj 21:47 ----------

potansiyeli olan videoyu satmamak daha iyi tabiki ama ben mesela kendim geçip kamera karşısına selam millet naber falan saçmalayıp bir video çekeceğim. buna günde bin izlenim alacağım. adamlar da "bu video izleniyor" diyerek ufak da olsa teklif verecekler. yani böyle hayal ediyorum :) ayrıca şunu da belirteyim, yaptığım işlerden bazıları toplu video satışıydı. ve kanalın ihtardan dolayı para kazanması kapalıydı. yani bu onlar için önemli değildi.

hocam izlenimler o kadar pahalı değilki risk alın biraz :)

Kardesim sen cok yanlis bi konu acmissin.Bu foruma ne dusse bir sekilde cöp oluyor.Simdi didiklerler bunu :D

hocam izlenimler o kadar pahalı değilki risk alın biraz :)

Ya bir kaç günlük olsa alırım düşünmem. ama 2-3 aylık video olacak,onun günlük istatistiklerine bakıyorlar video altındaki. Bu işi yapan biri yok mu bir videoda deneyelim ücretsiz şekilde? yada video kendi videosu olacağından düşük bir ücretle yapalım

---------- Spam Engelliyici 21:58 ---------- Önceki Mesaj 21:57 ----------

Kardesim sen cok yanlis bi konu acmissin.Bu foruma ne dusse bir sekilde cöp oluyor.Simdi didiklerler bunu :D

Zaten son işimi 7-8 ay önce yaptım. hatta işlemleri yapan bayan çalışana bir çiçek bile yollamıştım amerikadaki bir çiçekçiden :)) işler öyle kıyaktı :) şimdi batsın batmasın beni ilgilendirmez ben alacağımı aldım:) ama belki hala alırız :)

Sen bu konuyu açtın da millet izlenim göndermek için bakmıyor konuya. Acaba nasıl sattı, kim aldı diye merak ediyor şimdi.

Belirtilen alıcı; Network of One'dır. Machinima'nın alt kuruluşu. Siz onlara değil, onlar genelde size ulaşıyor. 4 video saatım, biri 1.5M idi. Sattıktan 2 ay sonra video çok düştü ve kârdaydım. Hatta para kazanması kapalı olan kanalımdan satmıştım ve onlar kendi reklamını açmıştı.
bkz: İyi network olsa para kazanma her türlü açılabilir.

Ancak yanlış hatırlamıyorsam, siz bir ara bana o network'ün sunduğu ücretin yarısını sunup almaya çalışıyordunuz :)

Ek not: Hep özgün videoları alıyorlar doğal olarak. Ancak 2-3 kez compilation video aldıklarını da gördüm.

Belirtilen alıcı; Network of One'dır. Machinima'nın alt kuruluşu. Siz onlara değil, onlar genelde size ulaşıyor. 4 video saatım, biri 1.5M idi. Sattıktan 2 ay sonra video çok düştü ve kârdaydım. Hatta para kazanması kapalı olan kanalımdan satmıştım ve onlar kendi reklamını açmıştı.
bkz: İyi network olsa para kazanma her türlü açılabilir.

Ancak yanlış hatırlamıyorsam, siz bir ara bana o network'ün sunduğu ücretin yarısını sunup almaya çalışıyordunuz :)

Ek not: Hep özgün videoları alıyorlar doğal olarak. Ancak 2-3 kez compilation video aldıklarını da gördüm.

Doğrudur ama network of one'a özgün olmayan onlarca video sattım ama düşük ücretlerle :) şuan çalıştığım firma onlardan bağımsız farklı bir firma

bu yaptıgın büyük sorun olur bence.konu uzundu,okumadım açıkcası tamamını ama sanırım videolar klasik spam yani senin yarı özgünün filan dahi degil.mesela tutup bi videoyu sattın,adamlar verdi parasını ve aldı videonun hakkını senden.asıl video sahibi o adamlara telif atarsa,adamların elinden alırsa videoyu senin başın belaya girmez mi?sonuçda ellerine imzalı sözleşme var diyorsun,bence çok riskli.ters birine denk gelirsen acımaz,dava filanla ugraşırsın bide.

geçen yıllarda bendende 3-5 video istediler parasıyla ver diye,ben satma iznim yok sadece dostlarımla paylaşmak için yükledim filan diye geçiştirdim hepsindede :)

Şubat Ayında En çok aranan Kelimeler Network Of One diye haberlere çkar :)

Şubat Ayında En çok aranan Kelimeler Network Of One diye haberlere çkar :)

network of one öldü artık aransa bile adamların kendine hayrı kalmadı :D

bu yaptıgın büyük sorun olur bence.konu uzundu,okumadım açıkcası tamamını ama sanırım videolar klasik spam yani senin yarı özgünün filan dahi degil.mesela tutup bi videoyu sattın,adamlar verdi parasını ve aldı videonun hakkını senden.asıl video sahibi o adamlara telif atarsa,adamların elinden alırsa videoyu senin başın belaya girmez mi?sonuçda ellerine imzalı sözleşme var diyorsun,bence çok riskli.ters birine denk gelirsen acımaz,dava filanla ugraşırsın bide.

geçen yıllarda bendende 3-5 video istediler parasıyla ver diye,ben satma iznim yok sadece dostlarımla paylaşmak için yükledim filan diye geçiştirdim hepsindede :)

konunun tamamını okumadığınız için riskli bulmuşsunuz :) satacağım videoda ben olacağım. elime bir kibrit alıp tanıtacağım mesela :)) izleniyormu? izleniyor mantığı :)

network of one öldü artık aransa bile adamların kendine hayrı kalmadı :D

konunun tamamını okumadığınız için riskli bulmuşsunuz :) satacağım videoda ben olacağım. elime bir kibrit alıp tanıtacağım mesela :)) izleniyormu? izleniyor mantığı :)

o zaman güzel iş hocam,Allah bereket versin :)

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri