Bu bilgisayar ne kadar eder ? Anlayanlar içeri lütfen.

karadeli

Kayıtlı Üye
Web sitesi
www.alpaslan.karadeli.com
Selam arkadaşlar,
Arkadaş bir bilgisayar alacak, 2. el birini bulduk bilgisayar özelliklerini yazayım, anlayanlar ortalama bir fiyat söylerse sevinirim. Lütfen tahmini yorum yapmayın, bu işle uğraşan veya piyasasını bilen varsa söylesin.

Bilgisayar Casper Nirvana serisinden, tam modeli hatırlamıyorum ama 8gb Ram, 2gb Ekran kartı i7 işlemci, 2.2 veya 2.6 Ghz işlemci hızı. Sanırım Casper Nirvana serisinde bu özellikte birkaç pc var, tahmini ne kadar eder bu bilgisayar ? Şunlarıda söyleyeim, 6 7 ay garantisi kalmış pc nin. Muhtemelen 2 yıllık garantiliydi 15 16 ay kullanılmıştır.

Şimdiden teşekkürler.

Ben bilgisayar teknisyeniyim. Dediğin özellikteki bilgisayar 1,600 - 1,700 arası ... Ama bu özellikteki bir bilgisayar çok fazla size eğer ağır programlar kullanmayacaksanız tabi :) Alın 300-500 liralık Dual Core çift çekirdekli bir makine oda işinizi görecektir.

Anlattığınız pc bir Dell bir Asus olsa 1200 Tl eder.Casper ve ghz düşüklüğü farkı bu fiyatı 800 TLye düşürür.

1,5 yıllık olması işlemci'nin en iyi ihtimalle 2. nesil olduğunu gösteriyor, bir de ekran kartı gt540m'dir büyük ihtimalle.

bunların haricinde geri kalan özellikler pek iyi sayılmaz.

500-600 TL'nin üzeirnde para verilmez Casper'a.

Ben bilgisayar teknisyeniyim. Dediğin özellikteki bilgisayar 1,600 - 1,700 arası ... Ama bu özellikteki bir bilgisayar çok fazla size eğer ağır programlar kullanmayacaksanız tabi :) Alın 300-500 liralık Dual Core çift çekirdekli bir makine oda işinizi görecektir.

Hocam pc 2. el, mühendislik okuyor arkadaş, autocad nedcad matlab falan birsürü mühendislik programı var onlarda kasmaması lazım. Bu arada benim pc 16 ram 4 ekran asus, bana bazen yetmiyo :D

---------- Mesaj saat 21:30:59 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 21:30:39 civarında gönderildi. ----------

Anlattığınız pc bir Dell bir Asus olsa 1200 Tl eder.Casper ve ghz düşüklüğü farkı bu fiyatı 800 TLye düşürür.

Teşekkürler hocam satıcı da 800 diyor zaten

---------- Mesaj saat 21:31:20 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 21:30:59 civarında gönderildi. ----------

1,5 yıllık olması işlemci'nin en iyi ihtimalle 2. nesil olduğunu gösteriyor, bir de ekran kartı gt540m'dir büyük ihtimalle.

bunların haricinde geri kalan özellikler pek iyi sayılmaz.

500-600 TL'nin üzeirnde para verilmez Casper'a.

Bende casper diye tereddütteyim zaten

---------- Mesaj saat 21:32:20 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 21:31:20 civarında gönderildi. ----------

max 800 tl temiz ise

satıcı da öyle diyor dediğim gibi, düşmesi var pc nin, kasanın sol üst köşesi hafif açılmış, garanti 20 30 tl ye yapıyormuş. başka sıkıntısı yok dedi.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri